İBT WEB

14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Sağlık (MBH) - Mersin Blok Haber | 15.03.2021 - 08:57, Güncelleme: 15.03.2021 - 08:57 2787+ kez okundu.
 

14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

14 Mart Tıp Bayramı Mesajı 14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluşu Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmiş ve şu anda 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Sağlık geçmişten günümüze ülkelerin yaşamsal önceliği olmuştur.“Muhibbi’nin Halk içinde mu ‘teber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” beyti bu anlayışı en güzel şekilde ifade etmektedir. Her alanda güçlü devlet olabilmenin ön koşulu sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Bu toplumun ilerleyebilmesi için vazgeçilmez bir unsurdur.İnsan hayatının vazgeçilmez unsuru olan sağlıkla ilgili yapılan çalışma ve yatırımlar, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerindendir. Sosyal devletin vazgeçilmez gereklerinden olan sağlık hizmetleri, aynı zamanda en temel insan haklarından biridir. Sağlık alanında evrensel standartları yakalayan ülkemiz, bu alanda 19 yılda büyük bir reform gerçekleştirmiştir. Sağlıkta geçmişe nazaran çağ atlayan Türkiye, uyguladığı politika ve geliştirilen modellerle Avrupa’ya hatta Dünya’ya bile örnek olmuştur. Samsun'umuz da sağlık alanında öncü şehirler arasındadır. Şehrimiz sağlam sağlık alt yapısı sayesinde şu anda içinde bulunduğumuz pandemi döneminde önemli sınavı rahat bir şekilde vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerledin, dil, ırk, renk, mevki, makam gözetmeksizin bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan kıymetli doktorlarımız, bilim adamlarımız, sağlık çalışanlarımız ve tıp fakültesi öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bunun yanı sıra Covid-19 tedavisi gören vatandaşlarımızın sağlıklarına yeniden kavuşması için kendi aile ve sosyal yaşantılarından ödün vererek görevlerini fedakârca sürdüren sağlık çalışanlarımıza da başarılar diliyor,görevleri başında şehit olan sağlık personellerimize ayrıca Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.         
14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluşu Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmiş ve şu anda 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Sağlık geçmişten günümüze ülkelerin yaşamsal önceliği olmuştur.“Muhibbi’nin Halk içinde mu ‘teber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibibeyti bu anlayışı en güzel şekilde ifade etmektedir. Her alanda güçlü devlet olabilmenin ön koşulu sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Bu toplumun ilerleyebilmesi için vazgeçilmez bir unsurdur.İnsan hayatının vazgeçilmez unsuru olan sağlıkla ilgili yapılan çalışma ve yatırımlar, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerindendir.

Sosyal devletin vazgeçilmez gereklerinden olan sağlık hizmetleri, aynı zamanda en temel insan haklarından biridir. Sağlık alanında evrensel standartları yakalayan ülkemiz, bu alanda 19 yılda büyük bir reform gerçekleştirmiştir. Sağlıkta geçmişe nazaran çağ atlayan Türkiye, uyguladığı politika ve geliştirilen modellerle Avrupa’ya hatta Dünya’ya bile örnek olmuştur. Samsun'umuz da sağlık alanında öncü şehirler arasındadır. Şehrimiz sağlam sağlık alt yapısı sayesinde şu anda içinde bulunduğumuz pandemi döneminde önemli sınavı rahat bir şekilde vermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerledin, dil, ırk, renk, mevki, makam gözetmeksizin bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan kıymetli doktorlarımız, bilim adamlarımız, sağlık çalışanlarımız ve tıp fakültesi öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bunun yanı sıra Covid-19 tedavisi gören vatandaşlarımızın sağlıklarına yeniden kavuşması için kendi aile ve sosyal yaşantılarından ödün vererek görevlerini fedakârca sürdüren sağlık çalışanlarımıza da başarılar diliyor,görevleri başında şehit olan sağlık personellerimize ayrıca Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. 

 

 

 

 

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.