Evlerde misafirlik arttı yapmayalım

ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, kentte son zamanlarda evlerde misafirlik olaylarının arttığını belirterek, "Son zamanlarda evlerde misafirlik olaylarının arttığını görüyoruz. Ne olur bunu yapmayalım, vatandaşlarımızı uyaralım" dedi.

Vali Ömer Seymenoğlu, ilçe toplantıları kapsamında Şarkikaraağaç ilçesinde görev yapan köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kontrollü normalleşme kapsamında haritada orta riskli kategoride yer alan Isparta'da hafta sonu kısıtlamaları kaldırılmış ve kafe, restoran, kıraathane ve benzeri iş yerleri açılmıştı. Vali Seymenoğlu, kontrollü normalleşmenin, tam bir normalleşme olmadığını belirterek, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması, risk kalmadı anlamına gelmiyor. Son zamanlarda evlerde misafirlik olaylarının arttığını görüyoruz. Ne olur bunu yapmayalım, vatandaşlarımızı uyaralım. Tedbiri elden bıraktığımız anda risk seviyemiz yükselecektir. Bunları vatandaşlarımızla paylaşmamız lazım. Maskenin önemini, temizliğin önemini, mesafenin önemini anlatmamız lazım. Kafelerimizi lokantalarımızı açtık. Ne olur buralar daha çok dikkat etsin tekrar kapanmamak için her türlü tedbiri almaları gerekiyor. Tüm muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. Bugüne kadar verdiğiniz destek için de teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıda Şarkikaraağaç bölgesinde görev yapan kolluk kuvvetlerine de talimat veren Vali Seymenoğlu, "Özellikle şehir dışından gelen araçlardaki yolcuların HES kodlarını muhakkak sorgulayalım" diye konuştu.

Vali Seymenoğlu'nun gündemindeki diğer bir konu ise KADES uygulaması oldu. Kadına yönelik şiddeti asla tasvip etmediklerini vurgulayan Vali Seymenoğlu, "Şiddetin her türlüsüne karşıyız. KADES uygulaması hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirelim, muhtarlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.