KO-MEKte F klavye eğitimleri devam ediyor

Günümüzde birçok kişinin yaygın olan Q klavyeyi rahatlıkla kullandığını düşünürsek F klavyeyi öğrenmek isteyen kişiler için birçok ücretli kurslar açılarak eğitimler veriliyor. Ücretli kursların yanı sıra rahat kullanıma ve yazılıma sahip F klavye kursları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları KO-MEK tarafından ücretsiz bir şekilde isteyen herkese verilmektedir.

 

3671 KİŞİYE F KLAVYE EĞİTİMİ

KO-MEK kurulumundan günümüze kadar verdiği 355 farklı branşın içinde F klavye kullanımı eğitimleri de vererek kursiyerlerini geleceğe hazırlıyor. Toplamda 718 bin 914 kursiyere eğitim veren KO-MEK, F klavye kullanımında 3671 kursiyere ücretsiz eğitim vererek bu alanda eğitim almak isteyen özellikle üniversite öğrencileri ve kamu kurumlarında çalışacaklara destek sunuyor.

 

KO-MEK İLE 10 PARMAKTA 10 MARİFET

F Klavyede sol el yüzde 49, sağ el yüzde 51 oranında kullanılacak şekilde harfler yerleştirilmiş. Yapılan simülasyonlara göre F klavyede yazı yazmak Q klavyedekinden yüzde 11 daha kısa sürüyor. İngilizce metinler F klavyede daha hızlı yazılıyor. Bu özellikleri nedeniyle F klavye, Türkçe metinleri yazarken hız, verimlilik, dikkat, zamanı iyi kullanma, az yorulma, el ve beyin uyumu gibi çeşitli yararlar sağlamaktadır.