İBT WEB

Antalya’nın balkonları fesleğen, marul maydanoz kokacak

Ekonomi 06.01.2021 - 12:53, Güncelleme: 06.01.2021 - 13:15 2709+ kez okundu.
 

Antalya’nın balkonları fesleğen, marul maydanoz kokacak

Antalya’nın balkonları fesleğen, marul maydanoz kokacak

Muratpaşa Belediyesi, başta çocuklar olmak üzere kent sakinlerinin tarımla buluşmasını sağlamak ve üretime yönelik çalışmaların parçası olmaları için 2 bin 500 eve marul, maydanoz ve fesleğen ekili saksı hediye edecek. Başkan Uysal, “Küçük bir fideyi yetiştirmek için verilen emeğin değerini çocuklarımıza anlatalım istiyoruz” dedi. Pencere önünde yetiştirilen fesleğen, maydanoz gibi aromatik bitkilerle başlayan ve çok kısa bir süre sonra balkondan, terastan domates, limon, biber toplamaya uzanan balkon bahçeciliği girişimlerine bir destek de Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nden geldi. Balkon bahçeciliği Başkan Uysal, belediyenin Ermenek Mahallesi’nde yaklaşık 35 dönüm alanda kurulu bitki üretim tesisinde bir süredir hummalı bir çalışmanın devam ettiğini söyledi. Tesislerde, yerli tohumdan marul, maydanoz ve fesleğen fidelerinin saksılara dikildiğini belirten Başkan Uysal, “Bu üç bitkinin içinde olduğu saksılarımızı, balkonlarından üretim yapmak isteyen, balkon bahçeciliğine yeni başlamak isteyen, gönüllü 2 bin 500 komşumuza hediye edeceğiz” diye konuştu. Balkonlarda çiçek dışında başta aromatik bitkiler ve baharatlar olmak üzere mevsimlik sebze, meyve yetiştirmenin mümkün olduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Amacımız, başta çocuklar olmak üzere komşularımızın tarımla, toprakla buluşmasını ve üretime yönelik çalışmalar içinde bulunmasını sağlamak. Ve çocuklarımıza küçük bir fideyi yetiştirmek için verilen emeğin değerini anlatmak” dedi. mahalle mahalle dağıtılacak Muratpaşa Belediyesi’nin “Çocuklarımız Toprakla Tanışsın” adıyla gerçekleştirdiği çalışmada gönüllü olarak yer almak için belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan formu doldurmak yeterli olacak. Sadece Muratpaşa’da ikamet edenlerin gönüllü olacağı çalışmada, her hafta 500 saksı hazırlanacak ve mahalle mahalle dağıtılacak. Muratpaşa Belediyesi, geçmiş yıllarda da sebzelerin doğal lezzetini, bir sebzeyi dalından koparmanın keyfini yaşamak, çocuklarına yaşatmak isteyen komşularını için saksıda soğan, patlıcan, maydanoz ve biber fideleri hediye etmişti.
Antalya’nın balkonları fesleğen, marul maydanoz kokacak

Muratpaşa Belediyesi, başta çocuklar olmak üzere kent sakinlerinin tarımla buluşmasını sağlamak ve üretime yönelik çalışmaların parçası olmaları için 2 bin 500 eve marul, maydanoz ve fesleğen ekili saksı hediye edecek. Başkan Uysal,

“Küçük bir fideyi yetiştirmek için verilen emeğin değerini çocuklarımıza anlatalım istiyoruz”

dedi.
Pencere önünde yetiştirilen fesleğen, maydanoz gibi aromatik bitkilerle başlayan ve çok kısa bir süre sonra balkondan, terastan domates, limon, biber toplamaya uzanan balkon bahçeciliği girişimlerine bir destek de Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nden geldi.

Balkon bahçeciliği


Başkan Uysal, belediyenin Ermenek Mahallesi’nde yaklaşık 35 dönüm alanda kurulu bitki üretim tesisinde bir süredir hummalı bir çalışmanın devam ettiğini söyledi. Tesislerde, yerli tohumdan marul, maydanoz ve fesleğen fidelerinin saksılara dikildiğini belirten Başkan Uysal,

“Bu üç bitkinin içinde olduğu saksılarımızı, balkonlarından üretim yapmak isteyen, balkon bahçeciliğine yeni başlamak isteyen, gönüllü 2 bin 500 komşumuza hediye edeceğiz” diye konuştu.
Balkonlarda çiçek dışında başta aromatik bitkiler ve baharatlar olmak üzere mevsimlik sebze, meyve yetiştirmenin mümkün olduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Amacımız, başta çocuklar olmak üzere komşularımızın tarımla, toprakla buluşmasını ve üretime yönelik çalışmalar içinde bulunmasını sağlamak. Ve çocuklarımıza küçük bir fideyi yetiştirmek için verilen emeğin değerini anlatmak”

dedi.

mahalle mahalle dağıtılacak


Muratpaşa Belediyesi’nin “Çocuklarımız Toprakla Tanışsın” adıyla gerçekleştirdiği çalışmada gönüllü olarak yer almak için belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan formu doldurmak yeterli olacak. Sadece Muratpaşa’da ikamet edenlerin gönüllü olacağı çalışmada, her hafta 500 saksı hazırlanacak ve mahalle mahalle dağıtılacak.
Muratpaşa Belediyesi, geçmiş yıllarda da sebzelerin doğal lezzetini, bir sebzeyi dalından koparmanın keyfini yaşamak, çocuklarına yaşatmak isteyen komşularını için saksıda soğan, patlıcan, maydanoz ve biber fideleri hediye etmişti.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.