İBT WEB

Atatürk Kültür Merkezi’nde "Fetih İstanbul" sergisi açıldı

Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.05.2022 - 18:14, Güncelleme: 29.05.2022 - 17:47 3996+ kez okundu.
 

Atatürk Kültür Merkezi’nde "Fetih İstanbul" sergisi açıldı

Atatürk Kültür Merkezi’nde "Fetih İstanbul" sergisi açıldı

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) "Fetih İstanbul" sergisi açıldı. Sergiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.Atatürk Kültür Merkezi’nde İstanbul’un fethinin tüm aşamalarını anlatan "Fetih İstanbul" sergisi açıldı. Hisart Canlı Tarih Müzesi’nin düzenlediği sergide Fatih Sultan Mehmet’in askeri dehasını yansıtan ve Osmanlı ordusunun azmini canlandıran dioramalar, tablolar, fotoğraflar, objeler, orijinal eserler yer alıyor. Serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Sergi çok güzel bir sergi. Bugünün önemine ve anlamına çok uygun. AKM, İstanbul’daki en önemli kültür merkezimiz. Tiyatro, opera ve çok amaçlı salonlarıyla, sergi alanlarıyla gerçekten kültürümüze ve sanatımıza çok büyük hizmet yapıyor. Bugün burada böyle detaylı çalışılmış bir sergiyle 29 Mayıs İstanbul’un fethini 15 gün boyunca özellikle gençlerin dikkatine sunmak, aynı zamanda bir tarih dersi yapmak anlamına geliyor. Hepimiz her defasında tarihimizde, kültürümüzde önemli değerleri hatırlamak, hatırlatmak ve herkese anlatmak gibi bir mükellefiyetimiz var. Bu çerçevede iyi bir iş oldu diyebilirim” açıklamasında bulundu.Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nin kurucusu Nejat Çuhadaroğlu ise, “İstanbul’un fethiyle ilgili bir sergi bu. Sadece fetih dönemiyle ilgili eser ve malzemeler getirdik buraya. Hepsini de getirmedik. Buraya gelen insanlar hem maketini görüyor hem o döneme ait Osmanlı kılık kıyafet ve aksesuarlarını görüyor. Hem mankenleri görüyorlar hem Bizans ordusuna ait eşyaları da görüyorlar. Onlar da var burada” şeklinde konuştu.Sergi 12 Haziran tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde meraklılarıyla buluşacak.
Atatürk Kültür Merkezi’nde "Fetih İstanbul" sergisi açıldı
Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) "Fetih İstanbul" sergisi açıldı. Sergiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde İstanbul’un fethinin tüm aşamalarını anlatan "Fetih İstanbul" sergisi açıldı. Hisart Canlı Tarih Müzesi’nin düzenlediği sergide Fatih Sultan Mehmet’in askeri dehasını yansıtan ve Osmanlı ordusunun azmini canlandıran dioramalar, tablolar, fotoğraflar, objeler, orijinal eserler yer alıyor. Serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.
Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Sergi çok güzel bir sergi. Bugünün önemine ve anlamına çok uygun. AKM, İstanbul’daki en önemli kültür merkezimiz. Tiyatro, opera ve çok amaçlı salonlarıyla, sergi alanlarıyla gerçekten kültürümüze ve sanatımıza çok büyük hizmet yapıyor. Bugün burada böyle detaylı çalışılmış bir sergiyle 29 Mayıs İstanbul’un fethini 15 gün boyunca özellikle gençlerin dikkatine sunmak, aynı zamanda bir tarih dersi yapmak anlamına geliyor. Hepimiz her defasında tarihimizde, kültürümüzde önemli değerleri hatırlamak, hatırlatmak ve herkese anlatmak gibi bir mükellefiyetimiz var. Bu çerçevede iyi bir iş oldu diyebilirim” açıklamasında bulundu.
Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nin kurucusu Nejat Çuhadaroğlu ise, “İstanbul’un fethiyle ilgili bir sergi bu. Sadece fetih dönemiyle ilgili eser ve malzemeler getirdik buraya. Hepsini de getirmedik. Buraya gelen insanlar hem maketini görüyor hem o döneme ait Osmanlı kılık kıyafet ve aksesuarlarını görüyor. Hem mankenleri görüyorlar hem Bizans ordusuna ait eşyaları da görüyorlar. Onlar da var burada” şeklinde konuştu.
Sergi 12 Haziran tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde meraklılarıyla buluşacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.