İBT WEB

BASINA VE KAMUOYUNA

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 14.10.2021 - 16:44, Güncelleme: 14.10.2021 - 16:44 1535+ kez okundu.
 

BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Payas Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yaptığı “HBB’yi Payas'ta Sorumlu Olduğu Alanlarda Hizmete Davet Ediyoruz” paylaşımlarına ilişkin duyuru yayımladı. Payas Belediyesinin çöplerin toplanması konusundaki açıklamalarının Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararına aykırı olduğu belirtilen duyuruda şu ifadelere yer verildi: “İlimizin tamamında 5216 Sayılı Büyükşehir Yasasına göre katı atıkların (çöpler) kaynaktan toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması İlçe Belediyelerinin sorumluluğundadır. Ancak bu sorumluluk, Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun 22 Nisan 2016 tarihli ve 240 sayılı kararı ile Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Payas ilçelerimizde üyesi oldukları “İskenderun Körfez Katı Atık Birliği”ne devredilmiştir. Devir sözleşmesi çerçevesinde, söz konusu 6 İlçe Belediyemizin ve Büyükşehir Belediyemizin yapması gereken toplama, taşıma, süpürme, depolama ve bertaraf işlemleri, “İskenderun Körfez Katı Atık Birliği” tarafından 2009 yılında imzalanan 25 yıllık sözleşme kapsamında özel bir firma aracılığıyla yapılmaktadır. Bu hizmetin bedeli olarak şirkete ödenmesi gereken ücret bedelinin yüzde 26’sını Büyükşehir Belediyemiz, yüzde 74’lük kısmını “İskenderun Körfez Katı Atık Birliği” üstlenmiştir. Durum böyle iken, Payas Belediyesinden yapılan, 12 metre üzeri yollarda katı atıkların (çöplerin) toplanması ve taşınması işlemlerinin Büyükşehir Belediyemizin görevi olduğuna dair kamuoyu açıklaması Büyükşehir Yasasına, Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararlarına ve İskenderun Körfez Katı Birliği üyelik sorumluluğuna aykırıdır. İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Başkanı ve İskenderun Belediye Başkanı Sayın Fatih Tosyalı ile Payas Belediye Başkanı Sayın Bekir Altan’ı, Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun kararlarına uymaya, sözleşmelerin gereğini yapmaya ve bir an önce halk ve çevre sağlığını tehdit eden uygulamaları ortadan kaldırmaya davet ediyoruz. Bilinmelidir ki; Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak Payaslı hemşehrilerimizin sağlığını sorumsuzca riske eden ve geçici olması beklenen söz konusu uygulamayı bertaraf etmek için her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Büyükşehir Belediyemiz mağduriyet yaşamasına izin vermeyecek, kurumumuzun ve vatandaşlarımızın haklarını hukuki zeminde de savunmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”  
BASINA VE KAMUOYUNA


Hatay Büyükşehir Belediyesi, Payas Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yaptığı “HBB’yi Payas'ta Sorumlu Olduğu Alanlarda Hizmete Davet Ediyoruz” paylaşımlarına ilişkin duyuru yayımladı. Payas Belediyesinin çöplerin toplanması konusundaki açıklamalarının Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararına aykırı olduğu belirtilen duyuruda şu ifadelere yer verildi: “İlimizin tamamında 5216 Sayılı Büyükşehir Yasasına göre katı atıkların (çöpler) kaynaktan toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması İlçe Belediyelerinin sorumluluğundadır. Ancak bu sorumluluk, Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun 22 Nisan 2016 tarihli
ve 240 sayılı kararı ile Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Payas ilçelerimizde üyesi oldukları “İskenderun Körfez Katı Atık Birliği”ne devredilmiştir. Devir sözleşmesi çerçevesinde, söz konusu 6 İlçe Belediyemizin ve Büyükşehir Belediyemizin yapması gereken toplama, taşıma, süpürme, depolama ve bertaraf işlemleri, “İskenderun Körfez Katı Atık Birliği” tarafından 2009 yılında imzalanan 25 yıllık sözleşme kapsamında özel bir firma aracılığıyla yapılmaktadır. Bu hizmetin bedeli olarak şirkete ödenmesi gereken ücret bedelinin yüzde 26’sını Büyükşehir Belediyemiz, yüzde 74’lük kısmını “İskenderun Körfez Katı Atık Birliği” üstlenmiştir. Durum böyle iken, Payas Belediyesinden yapılan, 12 metre üzeri yollarda katı atıkların (çöplerin) toplanması ve taşınması işlemlerinin Büyükşehir Belediyemizin görevi olduğuna dair kamuoyu açıklaması Büyükşehir Yasasına, Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararlarına ve İskenderun Körfez Katı Birliği üyelik sorumluluğuna aykırıdır. İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Başkanı ve İskenderun Belediye Başkanı Sayın Fatih Tosyalı ile Payas Belediye Başkanı Sayın Bekir Altan’ı, Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun kararlarına uymaya, sözleşmelerin gereğini yapmaya ve bir an önce halk ve çevre sağlığını tehdit eden uygulamaları ortadan kaldırmaya davet ediyoruz. Bilinmelidir ki; Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak Payaslı hemşehrilerimizin sağlığını sorumsuzca riske eden ve geçici olması beklenen söz konusu uygulamayı bertaraf etmek için her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Büyükşehir Belediyemiz mağduriyet yaşamasına izin vermeyecek, kurumumuzun ve vatandaşlarımızın haklarını hukuki zeminde de savunmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.