İBT WEB

Başkan Ergün TBB Encümen Üyeliğine Seçildi

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 31.05.2021 - 18:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:32 1502+ kez okundu.
 

Başkan Ergün TBB Encümen Üyeliğine Seçildi

Başkan Ergün TBB Encümen Üyeliğine Seçildi

  Türkiye Belediyeler Birliği’nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ankara’da, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü temsilen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nün katıldığı toplantıda Başkan Ergün, yeniden TBB Encümen Üyeliğine seçildi. Türkiye Belediyeler Birliği’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Ankara Meyra Palace Otel’de Birlik Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa ilçe belediye başkanları, belediye başkanları ile meclis üyelerinin de yer aldığı toplantıda, 2020 yılı faaliyet raporu ve 2020 yılı bütçe kesin hesabı görüşüldü. Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması Toplantıda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bir konuşma gerçekleştirdi. Pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçildiğini söyleyen Bakan Ziya Selçuk, şikâyet makamı değil, çözüm makamı olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Biz, zor dönemlerde nasıl bir yol izleyeceğimizin cevabını vermekle mükellefiz. Tam da bununla birlikte yarın ayrıntılarıyla açıklayacağımız bir ulusal destekleme programı oluşturduk. Bu program yaklaşık olarak bir buçuk yıl sürecek. Belli başlı aşamaların olduğu bu programda ne zaman, nasıl bir yol haritası izleyeceğimizin bilgileri mevcut. Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in nezaretinde belediye başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Bu toplantıda imkanlarımız ve ulaşılabilirliklerimiz noktasında istişarelerimiz oldu. İl meslek liselerimize özel destek sağlamak adına 1001 tane köy belirledik. Her bir köyümüzün öncelikli ihtiyaçlarını belirledik. İleriki süreçte bu köylerin isimleri de kamuoyuyla paylaşılacak. Destekleriniz için şimdiden peşin peşin şükranlarımı sunuyorum.” Konuşmanın ardından diğer maddelerin de oylanmasıyla birlikte Birlik Başkanı, Başkanlık Divanı ve Encümen Üyelerinin seçilmesi için oy verme işlemine geçildi. “Hayırlı olsun” Yapılan oylama sonucunda Birlik Başkanlığına Fatma Şahin tekrar seçilirken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de yer aldığı mevcut encümen üyeleri de yeniden göreve seçildi. Manisa Büyükşehir Belediyesini Ankara’daki toplantıda temsil eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde, belediyemizi temsil edip oyumuzu kullandık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Encümen Üyeliği görevine yeniden seçildi. Belediyelerin en üst birliği olan TBB’deki görevinin hem ülkemize hem belediyelerimize hem de Manisa’ya hayırlı olması en büyük dileğimizdir” dedi.
Başkan Ergün TBB Encümen Üyeliğine Seçildi

 

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ankara’da, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü temsilen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nün katıldığı toplantıda Başkan Ergün, yeniden TBB Encümen Üyeliğine seçildi.
Türkiye Belediyeler Birliği’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Ankara Meyra Palace Otel’de Birlik Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa ilçe belediye başkanları, belediye başkanları ile meclis üyelerinin de yer aldığı toplantıda, 2020 yılı faaliyet raporu ve 2020 yılı bütçe kesin hesabı görüşüldü.
Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması
Toplantıda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bir konuşma gerçekleştirdi. Pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçildiğini söyleyen Bakan Ziya Selçuk, şikâyet makamı değil, çözüm makamı olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Biz, zor dönemlerde nasıl bir yol izleyeceğimizin cevabını vermekle mükellefiz. Tam da bununla birlikte yarın ayrıntılarıyla açıklayacağımız bir ulusal destekleme programı oluşturduk. Bu program yaklaşık olarak bir buçuk yıl sürecek. Belli başlı aşamaların olduğu bu programda ne zaman, nasıl bir yol haritası izleyeceğimizin bilgileri mevcut. Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in nezaretinde belediye başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Bu toplantıda imkanlarımız ve ulaşılabilirliklerimiz noktasında istişarelerimiz oldu. İl meslek liselerimize özel destek sağlamak adına 1001 tane köy belirledik. Her bir köyümüzün öncelikli ihtiyaçlarını belirledik. İleriki süreçte bu köylerin isimleri de kamuoyuyla paylaşılacak. Destekleriniz için şimdiden peşin peşin şükranlarımı sunuyorum.” Konuşmanın ardından diğer maddelerin de oylanmasıyla birlikte Birlik Başkanı, Başkanlık Divanı ve Encümen Üyelerinin seçilmesi için oy verme işlemine geçildi.
“Hayırlı olsun”
Yapılan oylama sonucunda Birlik Başkanlığına Fatma Şahin tekrar seçilirken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de yer aldığı mevcut encümen üyeleri de yeniden göreve seçildi. Manisa Büyükşehir Belediyesini Ankara’daki toplantıda temsil eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde, belediyemizi temsil edip oyumuzu kullandık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Encümen Üyeliği görevine yeniden seçildi. Belediyelerin en üst birliği olan TBB’deki görevinin hem ülkemize hem belediyelerimize hem de Manisa’ya hayırlı olması en büyük dileğimizdir” dedi.

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.