İBT WEB

Biontech CEO su Uğur Şahin Türkiye ye gönderilecek aşıları açıkladı

Genel (TG) - Tarsus Gazetesi | 29.04.2021 - 10:21, Güncelleme: 29.04.2021 - 10:21 2398+ kez okundu.
 

Biontech CEO su Uğur Şahin Türkiye ye gönderilecek aşıları açıkladı

Biontech CEO su Uğur Şahin Türkiye ye gönderilecek aşıları açıkladı

Koronavirüs aşısını geliştiren bilim insanı BioNTech CEO’su Uğur Şahin, Türkiye’ye mümkün olduğunca çok aşı vermek istediklerini, ancak bu aşıların önce üretilmesi gerektiğini söyledi. Şahin, Almanya'da Yabancı Gazeteciler Cemiyetinin (VAP) çevrim içi düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs salgınına ve şirketin ürettiği aşıya ilişkin açıklamalarda bulundu. "TÜRKİYE'YE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK DOZ VERMEK İSTİYORUZ" Türkiye'deki durum ile ilgili bir soruya cevap veren Şahin,  "Türkiye’ye hemen mümkün olduğu kadar çok doz (aşı) vermek istiyoruz, ancak onları önce üretmek zorundayız."  dedi. "İLK DOZLARI TESLİM ETTİK, TEMMUZ VE AĞUSTOS'TA DAHA FAZLA DOZ GÖNDERMEYİ KONUŞUYORUZ" Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile haftalardır görüşmeler yaptıklarını anımsatarak,  "Şimdi ilk dozları teslim ettik. Türkiye’ye çok daha fazla göndermeyi konuşuyoruz. Ancak bunun için üretim kapasitemizle uğraşmak lazım. Her şey yolunda giderse Haziran'da 30 milyona kadar dozu Türkiye sevk etmek istiyoruz. Temmuz ve Ağustos'ta daha fazla doz göndermeyi konuşuyoruz"  dedi. "HİNT VARYANTINI TEST EDİYORUZ" Ayrıca Şahin, geliştirdikleri koronavirüs aşısının 'çift mutant' Hindistan varyantına karşı etkili olduğunu açıklayan Şahin,  "Hint varyantını test ediyoruz, ancak Hint varyantında daha önce test ettiğimiz ve aşımızın etkili olduğu mutasyonlar var, bu yüzden bu varyantta da etkili olacağından eminim"  dedi.
Biontech CEO su Uğur Şahin Türkiye ye gönderilecek aşıları açıkladı

Koronavirüs aşısını geliştiren bilim insanı BioNTech CEO’su Uğur Şahin, Türkiye’ye mümkün olduğunca çok aşı vermek istediklerini, ancak bu aşıların önce üretilmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, Almanya'da Yabancı Gazeteciler Cemiyetinin (VAP) çevrim içi düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs salgınına ve şirketin ürettiği aşıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'YE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK DOZ VERMEK İSTİYORUZ"

Türkiye'deki durum ile ilgili bir soruya ce vap veren Şahin,

 "Türkiye’ye hemen mümkün olduğu kadar çok doz (aşı) vermek istiyoruz, ancak onları önce üretmek zorundayız." 

dedi.

"İLK DOZLARI TESLİM ETTİK, TEMMUZ VE AĞUSTOS'TA DAHA FAZLA DOZ GÖNDERMEYİ KONUŞUYORUZ"

Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile haftalardır görüşmeler yaptıklarını anımsatarak, 

"Şimdi ilk dozları teslim ettik. Türkiye’ye çok daha fazla göndermeyi konuşuyoruz. Ancak bunun için üretim kapasitemizle uğraşmak lazım. Her şey yolunda giderse Haziran'da 30 milyona kadar dozu Türkiye sevk etmek istiyoruz. Temmuz ve Ağustos'ta daha fazla doz göndermeyi konuşuyoruz" 

dedi.

"HİNT VARYANTINI TEST EDİYORUZ"

Ayrıca Şahin, geliştirdikleri koronavirüs aşısının 'çift mutant' Hindistan varyantına karşı etkili olduğunu açıklayan Şahin, 

"Hint varyantını test ediyoruz, ancak Hint varyantında daha önce test ettiğimiz ve aşımızın etkili olduğu mutasyonlar var, bu yüzden bu varyantta da etkili olacağından eminim" 

dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.