İBT WEB

Burhaniye’de uzaktan eğitime internet engeli

15.09.2020 - 12:32, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 3807+ kez okundu.
 

Burhaniye’de uzaktan eğitime internet engeli

Burhaniye ilçesinde, Pandemi nedeniyle başlatılan uzaktan eğitimde, bazı kırsal mahallelerde internet yetersizliğinden sıkıntı yaşanmaya başladı. Kırtık mahallesindeki öğrencilerin yeterli internet erişimi olmadığını anlatan Mahalle Muhtarı İsmail Köse, sorunun çözümü için ilgi beklediklerini söyledi. İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Kırtık mahallesindeki öğrenciler, internet erişimindeki sıkıntıdan dolayı uzaktan eğitimden faydalanamıyor. İlkokul, ortaokul ve liselere giden 20 öğrenci internet sıkıntısı yaşıyor. Mahallede herkeste cep telefonu olduğunu anlatan muhtar İsmail Köse, öğrencilerin mağdur olduğunu söyledi. Sorunun çözümü için pek çok yere başvurduklarını anlatan Köse, “Mahallemiz çukurda kaldığı için cep telefonları çekmiyor. Geçtiğimiz yıllarda bir CSM operatörü anten kurdu. Ancak, oda çok kısıtlı çekiyor. Şu anda, pandemiden dolayı öğrenciler uzaktan eğitim görüyorlar. İnternet olmadığı zaman çocuklar derslerini izleyemiyorlar. Bu yüzden mahallede büyükler de çocuklar da mağdur. Sorunun çözümü için ilgi bekliyoruz” dedi.
Burhaniye ilçesinde, Pandemi nedeniyle başlatılan uzaktan eğitimde, bazı kırsal mahallelerde internet yetersizliğinden sıkıntı yaşanmaya başladı. Kırtık mahallesindeki öğrencilerin yeterli internet erişimi olmadığını anlatan Mahalle Muhtarı İsmail Köse, sorunun çözümü için ilgi beklediklerini söyledi.
İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Kırtık mahallesindeki öğrenciler, internet erişimindeki sıkıntıdan dolayı uzaktan eğitimden faydalanamıyor. İlkokul, ortaokul ve liselere giden 20 öğrenci internet sıkıntısı yaşıyor. Mahallede herkeste cep telefonu olduğunu anlatan muhtar İsmail Köse, öğrencilerin mağdur olduğunu söyledi. Sorunun çözümü için pek çok yere başvurduklarını anlatan Köse, “Mahallemiz çukurda kaldığı için cep telefonları çekmiyor. Geçtiğimiz yıllarda bir CSM operatörü anten kurdu. Ancak, oda çok kısıtlı çekiyor. Şu anda, pandemiden dolayı öğrenciler uzaktan eğitim görüyorlar. İnternet olmadığı zaman çocuklar derslerini izleyemiyorlar. Bu yüzden mahallede büyükler de çocuklar da mağdur. Sorunun çözümü için ilgi bekliyoruz” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.