İBT WEB

CHP  İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL VE YÖNETİCİLERDEN TARSUS’TA DOLUDAN ZARAR GÖREN BÖLGEDE İNCELEME

Genel 18.01.2021 - 08:19, Güncelleme: 18.01.2021 - 08:29 2748+ kez okundu.
 

CHP  İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL VE YÖNETİCİLERDEN TARSUS’TA DOLUDAN ZARAR GÖREN BÖLGEDE İNCELEME

CHP  İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL VE YÖNETİCİLERDEN TARSUS’TA DOLUDAN ZARAR GÖREN BÖLGEDE İNCELEME

- CHP  İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL VE YÖNETİCİLERDEN TARSUS’TA DOLUDAN ZARAR GÖREN BÖLGEDE İNCELEME Tarsus’un kırsal bölgesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan ve ekili tarım arazileri ile ürünlere zarar veren dolu yağışından etkilenen mahallelere Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Örgütü tarafından “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunuldu. CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, pandemi döneminde oldukça sıkıntılı süreç yaşayan, girdi maliyetlerinin sürekli artmasından dolayı para kazanamaz duruma gelen üreticilerin, dolu yağışından gördükleri zararların biran önce giderilmesi gerektiğini söyledi.   CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ile Alpay Antmen’in yanı sıra Mersin Büyükşehir İmar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uyan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, Tarsus Belediye Meclis Üyesi Ekrem Fevzi Coşkun, İlçe Başkan Yardımcısı Özay Güngör, Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ve il,ilçe yöneticileri, etkili dolu yağışından zarar gören Tarsus’a bağlı Kaklıktaşı, Tepetaşpınar, Dorak, Pirömerli ve Belen mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldiler.   Mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan CHP’li yöneticiler, dolu yağışından zarar gören çiftçilerle sohbet edip, yağışın etkili olduğu alanlarda incelemelerde bulundular.   Ziyaretler sırasında muhtarlar ve üreticilerle sohbet eden CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, bir taraftan kuraklıkla mücadele ederken, bir taraftan da dolu gibi doğal afetlerin olumsuz etkileriyle karşı karşıya kalınmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.   Cumhuriyet Halk Partisi olarak çiftçilerin desteklenmesi ve zararların giderilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirten Başkan Ozan Varal, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de çiftçilerin desteklenmesi, tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasında birçok projeyi hayata geçirdiğine dikkat çekti.   Başkan Varal, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin sağladığı gübre, tohum, fide desteği ile bir nebze nefes alan üreticilerimiz yüksek faizler ile geçim sıkıntısı yaşamaktalar. Bunun yanında üreticilerimiz doğal afetlerden gördükleri zararlardan dolayı zor durumdalar.   Kırsal mahallelerimizde etkili olan dolu yağışının, özellikle hasat döneminde olan nergislere büyük zarar verdiğini gördük. Yine buğday veya arpa ekili alanlarda da kısmi zarar var. Bu zararlar en kısa sürede giderilmelidir. Sayın Vekillerimiz de, yaşanan bu sıkıntıları gündeme taşıyacaklar. Tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
CHP  İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL VE YÖNETİCİLERDEN TARSUS’TA DOLUDAN ZARAR GÖREN BÖLGEDE İNCELEME

- CHP  İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL VE YÖNETİCİLERDEN TARSUS’TA DOLUDAN ZARAR GÖREN BÖLGEDE İNCELEME

Tarsus’un kırsal bölgesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan ve ekili tarım arazileri ile ürünlere zarar veren dolu yağışından etkilenen mahallelere Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Örgütü tarafından “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunuldu. CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, pandemi döneminde oldukça sıkıntılı süreç yaşayan, girdi maliyetlerinin sürekli artmasından dolayı para kazanamaz duruma gelen üreticilerin, dolu yağışından gördükleri zararların biran önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

 

CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ile Alpay Antmen’in yanı sıra Mersin Büyükşehir İmar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uyan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, Tarsus Belediye Meclis Üyesi Ekrem Fevzi Coşkun, İlçe Başkan Yardımcısı Özay Güngör, Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ve il,ilçe yöneticileri, etkili dolu yağışından zarar gören Tarsus’a bağlı Kaklıktaşı, Tepetaşpınar, Dorak, Pirömerli ve Belen mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldiler.

 

Mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan CHP’li yöneticiler, dolu yağışından zarar gören çiftçilerle sohbet edip, yağışın etkili olduğu alanlarda incelemelerde bulundular.

 

Ziyaretler sırasında muhtarlar ve üreticilerle sohbet eden CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, bir taraftan kuraklıkla mücadele ederken, bir taraftan da dolu gibi doğal afetlerin olumsuz etkileriyle karşı karşıya kalınmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak çiftçilerin desteklenmesi ve zararların giderilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirten Başkan Ozan Varal, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de çiftçilerin desteklenmesi, tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasında birçok projeyi hayata geçirdiğine dikkat çekti.

 

Başkan Varal,

“Mersin Büyükşehir Belediyemizin sağladığı gübre, tohum, fide desteği ile bir nebze nefes alan üreticilerimiz yüksek faizler ile geçim sıkıntısı yaşamaktalar. Bunun yanında üreticilerimiz doğal afetlerden gördükleri zararlardan dolayı zor durumdalar.

 

Kırsal mahallelerimizde etkili olan dolu yağışının, özellikle hasat döneminde olan nergislere büyük zarar verdiğini gördük. Yine buğday veya arpa ekili alanlarda da kısmi zarar var. Bu zararlar en kısa sürede giderilmelidir. Sayın Vekillerimiz de, yaşanan bu sıkıntıları gündeme taşıyacaklar. Tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.