İBT WEB

Çiftçilere organik gübre desteği

Genel (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 02.10.2021 - 14:08, Güncelleme: 02.10.2021 - 14:08 2624+ kez okundu.
 

Çiftçilere organik gübre desteği

Çiftçilere organik gübre desteği

Samsun Büyükşehir Belediyesi, DOKAP desteği ile birlikte organik üretimindesteklenmesi amacıyla çiftçilere 2 bin 110 adet organik gübre ve 180 adet de bitki koruma ilacı dağıttı. Organik gübre ve bitki koruma ilacı dağıtım töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve üreticiler katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve DOKAP’ın da desteklediği “Çarşamba İlçesi Çakmak Barajı Çevresel Sulama Havzasının Korunması ve Organik Üretimi Destekleme Projesi” kapsamında yapılan dağıtım törenine yoğun bir katılım sağlandı. Yapılan bu proje ile 2 bin 700 hektar alanda 4 bin 400 ton organik fındık üretiminin yapıldığı Samsun’da Çakmak Barajı Havzası’nda doğal yaşamın korunması ve içme suyunun kirlenmesinin önlenmesi amaçlandığı ifade edildi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, “Organik fındık tarımında verim ve kaliteyi artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında organik gübre, bitki koruma ilacı desteği sağlıyoruz. Bu proje ile içme suyu havzası korunurken alandan elde edilen üretimin artması ve çiftçinin gelir seviyesinin yükseltilmesi de amaçlanıyor. Hedefimiz organik fındık üretiminin devam etmesi ve yeni organik üreticilerin sayısı ve ekim alanlarının artırılması. Bu havzada organik tarımı teşvik eden çitçilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.  
Çiftçilere organik gübre desteği

Samsun Büyükşehir Belediyesi, DOKAP desteği ile birlikte organik üretimindesteklenmesi amacıyla çiftçilere 2 bin 110 adet organik gübre ve 180 adet de bitki koruma ilacı dağıttı. Organik gübre ve bitki koruma ilacı dağıtım töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz,
Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve üreticiler katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve DOKAP’ın da desteklediği “Çarşamba İlçesi Çakmak Barajı Çevresel Sulama Havzasının Korunması ve Organik Üretimi Destekleme Projesi” kapsamında yapılan dağıtım törenine yoğun bir katılım sağlandı. Yapılan bu proje ile 2 bin 700 hektar alanda 4 bin 400 ton organik fındık üretiminin yapıldığı Samsun’da Çakmak Barajı Havzası’nda doğal yaşamın korunması ve içme suyunun kirlenmesinin önlenmesi amaçlandığı ifade edildi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, “Organik fındık tarımında verim ve kaliteyi artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında organik gübre, bitki koruma ilacı desteği sağlıyoruz. Bu proje ile içme suyu havzası korunurken alandan elde edilen üretimin artması ve çiftçinin gelir seviyesinin yükseltilmesi de amaçlanıyor. Hedefimiz organik fındık üretiminin devam etmesi ve yeni organik üreticilerin sayısı ve ekim alanlarının artırılması. Bu havzada organik tarımı teşvik eden çitçilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.