İBT WEB

Demirci Ahatlarda HİS Göletine Bakım

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 20.10.2021 - 11:38, Güncelleme: 20.10.2021 - 11:38 1509+ kez okundu.
 

Demirci Ahatlarda HİS Göletine Bakım

Demirci Ahatlarda HİS Göletine Bakım

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın önemli gelir kaynağı olduğu Demirci ilçesine bağlı Ahatlar Mahallesi’nde bulunan hayvan içme suyu göletinde temizlik ve bakım çalışmalarına başladı. 1500’e yakın hayvanın yararlandığı göletteki çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.   Örtü altı yetiştiriciliğinden fidan desteğine, gölet yapımından tarımsal tahmin istasyonlarına kadar kırsal kalkınmaya yönelik hamleler gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvan üreticilerini de unutmuyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, hayvancılığın önemli geçim kaynağı olduğu Demirci ilçesine bağlı Ahatlar Mahallesi’nde bulunan HİS göletinde temizlik ve bakım çalışmalarına başladı. Çalışmanın başlamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden bölgedeki hayvan üreticileri, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür etti.   Kayıpları Önlemek ve Üreticiye Destek Olmak Amaçlanıyor   Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kırsal kalkınmaya verdiği önemin kendilerine vizyon oluşturduğunu ifade eden Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, 17 ilçede üreticilerin gelirlerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Usta, “Küresel ısınma ile birlikte kaliteli ve temiz suyun önemi giderek artıyor. Son yıllarda mevsimsel yağışların azalması ve yaşanan kuraklık bu ihtiyacı daha da arttırdı. Kırsal mahallelerde bulunan hayvan üreticilerimiz, özellikle yaz aylarında yeterli ve temiz içme suyuna hayvanlarını ulaştırmak için önemli mesafeleri aşmak zorunda kalıyor. Tüm gününü arazide geçiren mera hayvanları için yapılan HİS göletleri çok büyük bir nimet. Biliyoruz ki besi hayvanları su ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşıyorlar. Biz de üreticilerimize destek olmak adına gölet yapım ve bakım çalışmalarına önem veriyoruz, bu doğrultuda çalışıyoruz” diye konuştu.  
Demirci Ahatlarda HİS Göletine Bakım


Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın önemli gelir kaynağı olduğu Demirci ilçesine bağlı Ahatlar Mahallesi’nde bulunan hayvan içme suyu göletinde temizlik ve bakım çalışmalarına başladı. 1500’e yakın hayvanın yararlandığı göletteki çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.
 
Örtü altı yetiştiriciliğinden fidan desteğine, gölet yapımından tarımsal tahmin istasyonlarına kadar kırsal kalkınmaya yönelik hamleler gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvan üreticilerini de unutmuyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, hayvancılığın önemli geçim kaynağı olduğu Demirci ilçesine bağlı Ahatlar Mahallesi’nde bulunan HİS göletinde temizlik ve bakım çalışmalarına başladı. Çalışmanın başlamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden bölgedeki hayvan üreticileri, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür etti.
 
Kayıpları Önlemek ve Üreticiye Destek Olmak Amaçlanıyor
 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kırsal kalkınmaya verdiği önemin kendilerine vizyon oluşturduğunu ifade eden Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, 17 ilçede üreticilerin gelirlerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Usta, “Küresel ısınma ile birlikte kaliteli ve temiz suyun önemi giderek artıyor. Son yıllarda mevsimsel yağışların azalması ve yaşanan kuraklık bu ihtiyacı daha da arttırdı. Kırsal mahallelerde bulunan hayvan üreticilerimiz, özellikle yaz aylarında yeterli ve temiz içme suyuna hayvanlarını ulaştırmak için önemli mesafeleri aşmak zorunda kalıyor. Tüm gününü arazide geçiren mera hayvanları için yapılan HİS göletleri çok büyük bir nimet. Biliyoruz ki besi hayvanları su ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşıyorlar. Biz de üreticilerimize destek olmak adına gölet yapım ve bakım çalışmalarına önem veriyoruz, bu doğrultuda çalışıyoruz” diye konuştu.
 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.