İBT WEB

Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de “Devlet Bey Konağı” tamamlandı

Genel 06.05.2020 - 16:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 2888+ kez okundu.
 

Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de “Devlet Bey Konağı” tamamlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de doğduğu evin yerinde yapımı süren “Devlet Bey Konağı’nın” inşaatı tamamlandı. Osmaniye merkez Alibeyli Mahallesi İstasyon Caddesi’nde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin doğduğu evin bahçesinde yapıldığı öğrenilen konağın inşaatı, 3 Mayıs’ta tamamlandı. MHP’den yapılan açıklamada “Çukurova yöresinin karakteristiğini yansıtan ’Devlet Bey Konağı’nın iç dekorasyon çalışmaları da tamamlanarak bina oturuma hazır hale getirildi. Üç katlı olarak inşa edilen Osmaniye Devlet Bey Konağı, cumbalı yapısı, göz alıcı ahşap giriş kapısı ve kepenkleriyle Selçuklu-Osmanlı mimarisinin geleneksel özelliklerini taşıyor. Konağın ön cephesinde, merdivenlerle çıkılan giriş kısmının iki yanında birer bozkurt heykeli bulunuyor. Konağın arka bahçesinde, kameriye de denilen gösterişli ve geniş bir çardak yer alıyor.” denildi. Dr. Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de yakınları bulunuyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de doğduğu evin yerinde yapımı süren “Devlet Bey Konağı’nın” inşaatı tamamlandı.

Osmaniye merkez Alibeyli Mahallesi İstasyon Caddesi’nde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin doğduğu evin bahçesinde yapıldığı öğrenilen konağın inşaatı, 3 Mayıs’ta tamamlandı. MHP’den yapılan açıklamada “Çukurova yöresinin karakteristiğini yansıtan ’Devlet Bey Konağı’nın iç dekorasyon çalışmaları da tamamlanarak bina oturuma hazır hale getirildi. Üç katlı olarak inşa edilen Osmaniye Devlet Bey Konağı, cumbalı yapısı, göz alıcı ahşap giriş kapısı ve kepenkleriyle Selçuklu-Osmanlı mimarisinin geleneksel özelliklerini taşıyor. Konağın ön cephesinde, merdivenlerle çıkılan giriş kısmının iki yanında birer bozkurt heykeli bulunuyor. Konağın arka bahçesinde, kameriye de denilen gösterişli ve geniş bir çardak yer alıyor.” denildi. Dr. Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de yakınları bulunuyor
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.