İBT WEB

DSİ’nin su tahliye kanalı tıkandı, 500 dekar tarım arazisi sular altında kaldı

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2022 - 11:31, Güncelleme: 11.03.2022 - 10:58 1488+ kez okundu.
 

DSİ’nin su tahliye kanalı tıkandı, 500 dekar tarım arazisi sular altında kaldı

DSİ’nin su tahliye kanalı tıkandı, 500 dekar tarım arazisi sular altında kaldı

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) su tahliye kanalının tıkanması sonucu yaklaşık 500 dekar tarım arazisi sular altında kalırken, kanalın açılması için başlatılan çalışma devam ediyor.Olay, Dinar ilçesi Çapalı köyü Sancar Ovası mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede iki gündür devam eden yoğun kar yağışı sonrası su tahliye kanalı tıkandı. Tıkanan kanalda taşan sular ise arpa ve buğday ekili tarım arazilerine doldu. Yaşanan sel baskınında yaklaşık 500 dekarlık tarım arazisi sular altında kaldı. Olayın ardından bölgeye gelen Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından hasar tespit çalışması yapıldı.Öte yandan, ilgili kurumlar tarafından da su taşkının yaşandığı kanalın açılması için iş makineleri ile çalışma başlatıldı.
DSİ’nin su tahliye kanalı tıkandı, 500 dekar tarım arazisi sular altında kaldı
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) su tahliye kanalının tıkanması sonucu yaklaşık 500 dekar tarım arazisi sular altında kalırken, kanalın açılması için başlatılan çalışma devam ediyor.
Olay, Dinar ilçesi Çapalı köyü Sancar Ovası mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede iki gündür devam eden yoğun kar yağışı sonrası su tahliye kanalı tıkandı. Tıkanan kanalda taşan sular ise arpa ve buğday ekili tarım arazilerine doldu. Yaşanan sel baskınında yaklaşık 500 dekarlık tarım arazisi sular altında kaldı. Olayın ardından bölgeye gelen Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından hasar tespit çalışması yapıldı.
Öte yandan, ilgili kurumlar tarafından da su taşkının yaşandığı kanalın açılması için iş makineleri ile çalışma başlatıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.