İBT WEB

Erzincan parkları 39 gün sonra çocuk sesleriyle şenlendi

Genel 13.05.2020 - 12:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 2520+ kez okundu.
 

Erzincan parkları 39 gün sonra çocuk sesleriyle şenlendi

Erzincan’da 14 yaş altı çocuklar yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 39 gün sonra sokağa çıktı. Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 20 yaş altı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı. Korona virüs salgını nedeniyle uygulanan yasağın ardından 0-14 yaş arası çocuklara bugün 4 saatliğine sokağa çıkma izni verildi. Saat 11.00’de başlayan izinle çocuklar günler sonra sokağa çıktı. Erzincan’da da dışarı çıkmanın heyecanını yaşayan çocuklar, maskelerini takıp parklara akın ederek güzel havanın tadını çıkardı. "Çocuklarımız çok mutlu oldu" Çocuklarıyla güneşli havanın tadını çıkaran aileler, “Çok uzun zaman sonra yasağın ardından dışarı çıktık. Çocuklarımız yaklaşık 39 gündür dışarı çıkmıyordu. Havaların da güzelleşmesiyle iyi oldu bu. Parka geldik çocuklarımız güneşli havanın tadını oyunlar oynayarak çıkarıyor. Çocuklarımız da biz de mutlu olduk” dediler.
Erzincan’da 14 yaş altı çocuklar yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 39 gün sonra sokağa çıktı.
Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 20 yaş altı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı. Korona virüs salgını nedeniyle uygulanan yasağın ardından 0-14 yaş arası çocuklara bugün 4 saatliğine sokağa çıkma izni verildi. Saat 11.00’de başlayan izinle çocuklar günler sonra sokağa çıktı. Erzincan’da da dışarı çıkmanın heyecanını yaşayan çocuklar, maskelerini takıp parklara akın ederek güzel havanın tadını çıkardı.

"Çocuklarımız çok mutlu oldu"
Çocuklarıyla güneşli havanın tadını çıkaran aileler, “Çok uzun zaman sonra yasağın ardından dışarı çıktık. Çocuklarımız yaklaşık 39 gündür dışarı çıkmıyordu. Havaların da güzelleşmesiyle iyi oldu bu. Parka geldik çocuklarımız güneşli havanın tadını oyunlar oynayarak çıkarıyor. Çocuklarımız da biz de mutlu olduk” dediler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.