Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi 4 milyonu aşkın hayvanın sağlık kontrolünden geçtiğini açıkladı. Denetimler 7/24 devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde hayvan sağlığı ve biyogüvenlik önlemleri kapsamında 4 milyonu aşkın hayvanın sağlık kontrolünden geçtiğini duyurdu. Bakanlık, ekiplerin 7 gün 24 saat esasıyla çalıştığını belirtti.
Nisan ayından bu yana veteriner hekimler ve denetim ekipleri, yol kontrol ve denetim istasyonlarında 36 binden fazla aracı inceledi. Bu incelemeler sonucunda 4 milyonu aşkın hayvanın sevkiyat uygunluğu ve sağlık durumları titizlikle kontrol edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, biyogüvenlik standartlarını en üst seviyede tutmayı hedefliyor. Bu kapsamda kaçak nakillerin önlenmesi ve üreticilerin emeğinin korunması amacıyla kontrol ağının güçlendirildiği vurgulandı.
Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde görev başında olduklarını belirtti. Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonlarındaki denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi. Bu denetimlerin hayvan refahını ve sağlığını koruduğunu, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağladığını ifade etti. Yumaklı, sağlıklı hayvan, güvenilir gıda ve huzurlu bir bayram temennisinde bulundu.





















Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus facilisis scelerisque tortor, vel finibus nibh accumsan non. Mauris lacinia rutrum nunc, ut mattis risus accumsan bibendum. Curabitur varius turpis dui, eget porttitor tellus rutrum ultrices. Duis ut tempus leo. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus pulvinar vestibulum sapien, at maximus nibh.
Yorum Yap