İBT WEB

HATAY ANTAKYA VE DEFNE İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.12.2020 - 14:59, Güncelleme: 29.12.2020 - 14:59 1819+ kez okundu.
 

HATAY ANTAKYA VE DEFNE İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Sorunlar ve Olanaklar Çalıştayı’ gerçekleştirdi.

24 Kasım Salı günü Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, ilçe belediye idarecileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile oda temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Antakya ve Defne ilçeleri kent merkezinde 1487,7 hektar alan için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Stratejisi Belgesi çalışmaları masaya yatırıldı. Gerçekleştirilen çalıştayda ilk olarak yüklenici firma yetkilileri, 46 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Antakya ve Defne ilçelerinin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, “Antakya ve Defne ilçe sınırları içerisinde yaklaşık 1500 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm strateji belgesi ile ilgili çalışma başlattık. 2020 yılı içerisinde ihalesini yaptığımız iş hakkında yüklenici firma ile hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Bunların ilk iki etabını tamamlamış bulunmaktayız” dedi. Çalışmaları 4 aşamalı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Çakar, kentin demografik, sosyal ve ekonomik yapısı hakkında kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek proje mevcut durumunun analizleri, saha çalışmaları ve sentez değerlendirmelerinin yapıldığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Kent merkezi için bütüncül, sürdürülebilir, yüksek yaşam ve mekân kalitesi üretebilen stratejilerin ve eylemlerin tanımlanmasının, gerekli uygulama araç ve yöntemlerinin ortaya koyulmasının amaçlandığı çalıştayda, fiziksel ve mekânsal analizlerin yanı sıra alanın paydaşların talep, beklenti, görüş ve önerileri alındı. Çalıştayın sonunda ilçelerin mekânsal, sosyal, ekonomik ve yönetsel alanlarda yaşadığı sorun alanları ve olanakları paydaşlar ile değerlendirildi. Büyükşehir yetkilileri, çalıştayın kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine katkı sunacağını belirterek yürütülen çalışmalar ve araştırmalar ile kentsel dönüşüm ve gelişim şeması, eylem planı ve uygulama rehberi hazırlanacağını açıkladı
Hatay Büyükşehir Belediyesi, ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Sorunlar ve Olanaklar Çalıştayı’ gerçekleştirdi.

24 Kasım Salı günü Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, ilçe belediye idarecileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile oda temsilcileri katıldı.

Çalıştayda, Antakya ve Defne ilçeleri kent merkezinde 1487,7 hektar alan için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Stratejisi Belgesi çalışmaları masaya yatırıldı.

Gerçekleştirilen çalıştayda ilk olarak yüklenici firma yetkilileri, 46 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Antakya ve Defne ilçelerinin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar, “ Antakya ve Defne ilçe sınırları içerisinde yaklaşık 1500 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm strateji belgesi ile ilgili çalışma başlattık. 2020 yılı içerisinde ihalesini yaptığımız iş hakkında yüklenici firma ile hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Bunların ilk iki etabını tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

Çalışmaları 4 aşamalı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Çakar, kentin demografik, sosyal ve ekonomik yapısı hakkında kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek proje mevcut durumunun analizleri, saha çalışmaları ve sentez değerlendirmelerinin yapıldığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kent merkezi için bütüncül, sürdürülebilir, yüksek yaşam ve mekân kalitesi üretebilen stratejilerin ve eylemlerin tanımlanmasının, gerekli uygulama araç ve yöntemlerinin ortaya koyulmasının amaçlandığı çalıştayda, fiziksel ve mekânsal analizlerin yanı sıra alanın paydaşların talep, beklenti, görüş ve önerileri alındı.

Çalıştayın sonunda ilçelerin mekânsal, sosyal, ekonomik ve yönetsel alanlarda yaşadığı sorun alanları ve olanakları paydaşlar ile değerlendirildi.

Büyükşehir yetkilileri, çalıştayın kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine katkı sunacağını belirterek yürütülen çalışmalar ve araştırmalar ile kentsel dönüşüm ve gelişim şeması, eylem planı ve uygulama rehberi hazırlanacağını açıkladı

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.