İBT WEB

HATAY PARKLARINI ELEKTRİKLİ ARAÇLAR TEMİZLEYECEK

Gündem (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 18.05.2021 - 11:41, Güncelleme: 18.05.2021 - 11:41 2592+ kez okundu.
 

HATAY PARKLARINI ELEKTRİKLİ ARAÇLAR TEMİZLEYECEK

HATAY PARKLARINI ELEKTRİKLİ ARAÇLAR TEMİZLEYECEK

HATAY PARKLARINI ELEKTRİKLİ ARAÇLAR TEMİZLEYECEK HBB, ARAÇ FİLOSUNA HAVAYI KİRLETMEYEN, GÜRÜLTÜSÜZ ARAÇLAR KATTTI SAVAŞ: HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTACAK ÖNLEMLERİ ALMAYA DEVAM EDİYORUZ YANGINLARA KARŞI ARAÇ FİLOMUZU DA GÜÇLENDİRDİK Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent temizliği, sulama ve yük taşıma işlerinde kullanılacak yeni araçlarla mevcut araç filosunu güçlendirdi. “PARKLARIMIZI ÇEVREYE DUYARLI, KARBON AYAK İZİN SIFIR OLAN VE OLDUKÇA HAFİF ARAÇLARIMIZLA TEMİZLEYECEĞİZ” Yeni araçların tesliminde konuşan Başkan Lütfü Savaş, “Artık parklarımızı çevreye duyarlı, karbon ayak izin sıfır olan ve oldukça hafif araçlarımızla temizleyeceğiz. Bu çalışmayı ülkemizde sadece iki ilçe belediyesi ve biz yapıyoruz. Bundan sonra da çevreye daha uyumlu, elektrikli ve karbon ayak izi sıfır olan araçlarla çalışmayı tercih edeceğiz” dedi. Araçların Hatay’a hizmet etmek için görev yapacağını söyleyen Savaş, “Bu araçları parklarda kullanarak en azından parklarda hava kirliliğine son demek istiyoruz.  Bununla birlikte diğer alanlarımızda da hava kirliliğini azaltacak önlemleri almaya devam ediyoruz” dedi. “ARTIK İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ VE ERLERİMİZ YALNIZ DEĞİL” Başkan Lütfü Savaş, hem sulama hem de yangınlarda kullanabilecek kamyonlar hakkında da konuştu. Yeni kamyonların su taşımada, geniş alanların sulamasında ve yangınlara müdahalede mahir olduğunu da belirten Savaş, “Bu araçlarımız da Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek. Artık İtfaiye teşkilatımız ve erlerimiz yalnız değil. Onların yardımına her an koşabilecek bir ekibimiz daha var. Filomuz daha da güçlü hale geldi. Hatay’ımıza hayırlı, uğurlu olsun” diyerek durmadan, yorulmadan Hatay’a hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Lütfü Savaş konuşmasının ardından parklarda hizmet verecek elektrikli temizlik araçlarının test sürüşünü yaptı. Test sürüşünün ardından HBB personeli ile bir araya gelen Savaş, çalışma arkadaşlarıyla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çekilerek anı ölümsüzleştirdi.
HATAY PARKLARINI ELEKTRİKLİ ARAÇLAR TEMİZLEYECEK

HATAY PARKLARINI ELEKTRİKLİ ARAÇLAR TEMİZLEYECEK

HBB, ARAÇ FİLOSUNA HAVAYI KİRLETMEYEN, GÜRÜLTÜSÜZ ARAÇLAR KATTTI

SAVAŞ: HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTACAK ÖNLEMLERİ ALMAYA DEVAM EDİYORUZ YANGINLARA KARŞI ARAÇ FİLOMUZU DA GÜÇLENDİRDİK

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent temizliği, sulama ve yük taşıma işlerinde kullanılacak yeni araçlarla mevcut araç filosunu güçlendirdi.

“PARKLARIMIZI ÇEVREYE DUYARLI, KARBON AYAK İZİN SIFIR OLAN VE OLDUKÇA HAFİF ARAÇLARIMIZLA TEMİZLEYECEĞİZ”

Yeni araçların tesliminde konuşan Başkan Lütfü Savaş, “Artık parklarımızı çevreye duyarlı, karbon ayak izin sıfır olan ve oldukça hafif araçlarımızla temizleyeceğiz. Bu çalışmayı ülkemizde sadece iki ilçe belediyesi ve biz yapıyoruz. Bundan sonra da çevreye daha uyumlu, elektrikli ve karbon ayak izi sıfır olan araçlarla çalışmayı tercih edeceğiz” dedi.

Araçların Hatay’a hizmet etmek için görev yapacağını söyleyen Savaş, “Bu araçları parklarda kullanarak en azından parklarda hava kirliliğine son demek istiyoruz.  Bununla birlikte diğer alanlarımızda da hava kirliliğini azaltacak önlemleri almaya devam ediyoruz” dedi.

“ARTIK İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ VE ERLERİMİZ YALNIZ DEĞİL”

Başkan Lütfü Savaş, hem sulama hem de yangınlarda kullanabilecek kamyonlar hakkında da konuştu. Yeni kamyonların su taşımada, geniş alanların sulamasında ve yangınlara müdahalede mahir olduğunu da belirten Savaş, “Bu araçlarımız da Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek. Artık İtfaiye teşkilatımız ve erlerimiz yalnız değil. Onların yardımına her an koşabilecek bir ekibimiz daha var. Filomuz daha da güçlü hale geldi. Hatay’ımıza hayırlı, uğurlu olsun” diyerek durmadan, yorulmadan Hatay’a hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Lütfü Savaş konuşmasının ardından parklarda hizmet verecek elektrikli temizlik araçlarının test sürüşünü yaptı.

Test sürüşünün ardından HBB personeli ile bir araya gelen Savaş, çalışma arkadaşlarıyla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çekilerek anı ölümsüzleştirdi.

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.