İBT WEB

HBB DEN ÇİFTÇİYE DESTEK HASADA BEREKET

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 24.02.2022 - 11:21, Güncelleme: 24.02.2022 - 11:21 1471+ kez okundu.
 

HBB DEN ÇİFTÇİYE DESTEK HASADA BEREKET

HBB DEN ÇİFTÇİYE DESTEK HASADA BEREKET

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, zeytinin ana vatanı Altınözü’nde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla buluştu. Savaş, Ziyaret, Kıyıgören, Mayadalı, Keskincik, Kansu, Boynuyoğun ve Yarseli mahallelerinde kırsal kalkınma projesinin yeni bir ayağı olan gübre çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gittiği her mahallede Altınözülüler tarafından sevgi ve samimiyetle karşılanan Savaş, üretilen organomineral gübrenin yakın zamanda üreticilere ulaştırılacağını söyledi. AMAÇ ÜRETİCİYE DESTEK OLMAK Artan fiyatlar yüzünden çiftçilerin bu sene taban gübresi atamadığını ifade eden Savaş, “Gübre fiyatları en az yüzde bin arttı. Ürettiğimiz gübre Avrupa’da, Amerika’da ve Kanada’da kullanılan organomineral gübredir. Zeytinde, buğdayda ve diğer tarımsal ürünlerde kullanıma uygun. Toprağı yumuşatıp daha verimli hale getiriyor. Ürettiğimiz gübreyi mal ettiğimiz fiyata çiftçimize satacağız. Amacımız çiftçimize, üreticimize destek olmak” ifadelerini kullandı. Savaş, üreticilerle anlaşmalı tarım yaparak ücretsiz fide ve tohum desteğinde bulunmaya devam ettiklerinin altını çizdi. SAVAŞ: KİMSEYİ İNANCINA YA DA SİYASİ GÖRÜŞÜNE GÖRE AYIRMIYORUZ Hayata geçirdikleri hiçbir projeye siyasi gözle bakmadıklarını söyleyen Savaş, “Biz olaylara siyasi bakmıyoruz. Kimseyi inancına ya da siyasi görüşüne göre ayırmıyoruz. Herkese sevgiyle bakıyoruz. Türkiye’de insanları yeterince ayrıştıran var. Biz birleştirmek istiyoruz. Bunu başarabildiğimiz için de 3 dönemdir halkımızın takdiriyle belediye başkanlığı görevini yerine getiriyoruz” dedi.  
HBB DEN ÇİFTÇİYE DESTEK HASADA BEREKET

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, zeytinin ana vatanı Altınözü’nde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla buluştu. Savaş, Ziyaret, Kıyıgören, Mayadalı, Keskincik, Kansu, Boynuyoğun ve Yarseli mahallelerinde kırsal kalkınma projesinin yeni bir ayağı olan gübre çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Gittiği her mahallede Altınözülüler tarafından sevgi ve samimiyetle karşılanan Savaş, üretilen organomineral gübrenin yakın zamanda üreticilere ulaştırılacağını söyledi.
AMAÇ ÜRETİCİYE DESTEK OLMAK
Artan fiyatlar yüzünden çiftçilerin bu sene taban gübresi atamadığını ifade eden Savaş, “Gübre fiyatları en az yüzde bin arttı. Ürettiğimiz gübre Avrupa’da, Amerika’da ve Kanada’da kullanılan organomineral gübredir. Zeytinde, buğdayda ve diğer tarımsal ürünlerde kullanıma uygun. Toprağı yumuşatıp daha verimli hale getiriyor. Ürettiğimiz gübreyi mal ettiğimiz fiyata çiftçimize satacağız. Amacımız çiftçimize, üreticimize destek olmak” ifadelerini kullandı. Savaş, üreticilerle anlaşmalı tarım yaparak ücretsiz fide ve tohum desteğinde bulunmaya devam ettiklerinin altını çizdi.
SAVAŞ: KİMSEYİ İNANCINA YA DA SİYASİ GÖRÜŞÜNE GÖRE AYIRMIYORUZ
Hayata geçirdikleri hiçbir projeye siyasi gözle bakmadıklarını söyleyen Savaş, “Biz olaylara siyasi bakmıyoruz. Kimseyi inancına ya da siyasi görüşüne göre ayırmıyoruz. Herkese sevgiyle bakıyoruz. Türkiye’de insanları yeterince ayrıştıran var. Biz birleştirmek istiyoruz. Bunu başarabildiğimiz için de 3 dönemdir halkımızın takdiriyle belediye başkanlığı görevini yerine getiriyoruz” dedi.
 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.