İBT WEB

YENİŞEHİR PAZAR YERİ GİRİŞLERİNDE HES KODU UYGULAMASI

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.01.2021 - 13:39, Güncelleme: 13.01.2021 - 13:39 2795+ kez okundu.
 

YENİŞEHİR PAZAR YERİ GİRİŞLERİNDE HES KODU UYGULAMASI

Mersin Yenişehir Belediyesi, korona virüs önlemleri kapsamında ilçe genelindeki semt pazarlarının girişlerinde HES (Hayat Eve Sığar) kodu kontrolü uygulaması yapıyor.

Pandeminin başından bu yana vatandaşları korona virüsünden korumak için amacıyla önlemlerini titizlikle uygulayan Yenişehir Belediyesi, yoğunluğun yüksek olduğu semt pazarlarında tedbiri elden bırakmıyor. Pazar yeri girişlerinde ateş ölçümü yapılırken, sosyal mesafe ve hijyen kuralları denetimi de yapılıyor. Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazaryeri girişlerinden vatandaşlardan HES kodlarını talep ediyor. Bireylerin COVİD-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını gösteren HES kodu uygulaması pazar esnafını ve vatandaşları da memnun ediyor. Ayrıca HES kodunun hangi yöntemlerle alınabileceği ile ilgili vatandaşlar da bilgilendiriliyor. Başkan Özyiğit, “Hiçbir zaman rehavete kapılmadık” HES kodu kontrolünün çok önemli olduğunu ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ “Yakın temaslı risk altında olan veya virüs belirtisi olan vatandaşlarımızın elbette ki test yaparak, bireysel izolasyonu sağlamaları gerekiyor. Hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atamayız. Yoğunluğun olduğu yerlerde HES kodu uygulaması tabi ki çok önemli. Yenişehir Belediyesi olarak ilk günden beri tedbirlerimizi en üst seviyede aldık ve hiçbir zaman rehavete kapılmadık. Ancak virüsü yenmek topyekûn mücadele gerektiriyor.” dedi. Başkan Özyiğit, virüsle mücadelede maske, sosyal mesafe ve hijyenhatırlatmasında da bulundu.  
Mersin Yenişehir Belediyesi, korona virüs önlemleri kapsamında ilçe genelindeki semt pazarlarının girişlerinde HES (Hayat Eve Sığar) kodu kontrolü uygulaması yapıyor.

Pandeminin başından bu yana vatandaşları korona virüsünden korumak için amacıyla önlemlerini titizlikle uygulayan Yenişehir Belediyesi, yoğunluğun yüksek olduğu semt pazarlarında tedbiri elden bırakmıyor. Pazar yeri girişlerinde ateş ölçümü yapılırken, sosyal mesafe ve hijyen kuralları denetimi de yapılıyor. Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazaryeri girişlerinden vatandaşlardan HES kodlarını talep ediyor. Bireylerin COVİD-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını gösteren HES kodu uygulaması pazar esnafını ve vatandaşları da memnun ediyor. Ayrıca HES kodunun hangi yöntemlerle alınabileceği ile ilgili vatandaşlar da bilgilendiriliyor.

Başkan Özyiğit, “Hiçbir zaman rehavete kapılmadık”

HES kodu kontrolünün çok önemli olduğunu ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ “Yakın temaslı risk altında olan veya virüs belirtisi olan vatandaşlarımızın elbette ki test yaparak, bireysel izolasyonu sağlamaları gerekiyor. Hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atamayız. Yoğunluğun olduğu yerlerde HES kodu uygulaması tabi ki çok önemli. Yenişehir Belediyesi olarak ilk günden beri tedbirlerimizi en üst seviyede aldık ve hiçbir zaman rehavete kapılmadık. Ancak virüsü yenmek topyekûn mücadele gerektiriyor.” dedi. Başkan Özyiğit, virüsle mücadelede maske, sosyal mesafe ve hijyenhatırlatmasında da bulundu.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.