İBT WEB

Kozan Belediyesi Kendi Bitkisini Üretiyor

Yaşam (MBH) - Mersin Blok Haber | 22.02.2021 - 14:13, Güncelleme: 22.02.2021 - 14:13 1938+ kez okundu.
 

Kozan Belediyesi Kendi Bitkisini Üretiyor

Kozan Belediyesi Kendi Bitkisini Üretiyor

Kozan Belediyesi Kendi Bitkisini Üretiyor   Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında çelikten ve tohum yoluyla bitki üretimi gerçekleştiriliyor.   Kozan’ın yeşil dokusunu daha da artırmaya yönelik çalışmalarına, bahar öncesi hız veren Kozan Belediyesi, dikimi gerçekleştirilen bitki türlerini çelikten üreterek hem kaliteyi artırıyor hem de maliyeti asgariye indiriyor. Adana Yolu üzerinde bulunan Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığındaki seralarda bu yöntem ile yetiştirilen birbirinden güzel çiçek ve süs bitkileri Kozan’a bambaşka bir güzellik katacak.   Kozan’da dikimi yapılan bitki türlerinin geneli belediyenin kendi seralarında üretildiğini belirten Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, bu sayede kalitede ciddi bir seviyenin yakalandığını ve belediyeye büyük oranda tasarruf sağlandığını ifade etti.   “BU SİSTEM, HEM ESTETİK, HEM TASARRUF SAĞLIYOR” Kozan’ın yeşil dokusunu ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedeflediklerini belirten Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün serasında yaklaşık 100 binin üzerinde süs bitkisi, çalı türleri ve çeşitli fidan bitkilerini çelikten üretiminin gerçekleştirildiğini ifade etti. Müdürlüğe bağlı ekiplerin titiz çalışmaları sonucu elde edilen ürünlerin Kozan’ın dört bir yanını güzelleştireceğini söyleyen Başkan Özgan, “Seralarımızda lavanta, biberiye, gül, ateş dikeni,  sardunya, ligustrum, mine, kekik, Amerikan sarmaşığı, patlıcan çiçeği, bodrum papatyası, begonvil, Atatürk çiçeği, şimşir, İskenderun kauçuğu, acem borusu, fırça çalışı, Japon gülü, taflan, pitos, oya ağacı, Benjamin, telgraf çiçeği, para çiçeği, sedum,  kedi tırnağı, soğukluk çiçeği, buz çiçeği, türbe çiçeği, reyhan, fil azığı, gazanya, ful çiçeği, Papatya, ana kokusu, kolonya çiçeği, turunç, harnup, çeşme papatyası ve vinka çiçeği üretimi yapılmaktadır. Yetişen her bitki sadece Kozan’ımızı güzelleştirmekle kalmıyor, ciddi bir meblağın da belediyemiz kasasında kalarak tasarruf etmemizi sağlıyor.” şeklinde konuştu.   Geçtiğimiz yıl lavanta üretimine de başladıklarını ve 2021 yılı içerisinde Kozan’ın simgesi Turunç fidanı üretimine de yoğunluk verdiklerini belirten Başkan Özgan hedeflerinin ‘Yeşiller içinde bir Kozan’ olduğunu söyledi.
Kozan Belediyesi Kendi Bitkisini Üretiyor

Kozan Belediyesi Kendi Bitkisini Üretiyor

 

Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında çelikten ve tohum yoluyla bitki üretimi gerçekleştiriliyor.

 

Kozan’ın yeşil dokusunu daha da artırmaya yönelik çalışmalarına, bahar öncesi hız veren Kozan Belediyesi, dikimi gerçekleştirilen bitki türlerini çelikten üreterek hem kaliteyi artırıyor hem de maliyeti asgariye indiriyor. Adana Yolu üzerinde bulunan Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığındaki seralarda bu yöntem ile yetiştirilen birbirinden güzel çiçek ve süs bitkileri Kozan’a bambaşka bir güzellik katacak.

 

Kozan’da dikimi yapılan bitki türlerinin geneli belediyenin kendi seralarında üretildiğini belirten Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, bu sayede kalitede ciddi bir seviyenin yakalandığını ve belediyeye büyük oranda tasarruf sağlandığını ifade etti.

 

“BU SİSTEM, HEM ESTETİK, HEM TASARRUF SAĞLIYOR”

Kozan’ın yeşil dokusunu ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedeflediklerini belirten Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün serasında yaklaşık 100 binin üzerinde süs bitkisi, çalı türleri ve çeşitli fidan bitkilerini çelikten üretiminin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Müdürlüğe bağlı ekiplerin titiz çalışmaları sonucu elde edilen ürünlerin Kozan’ın dört bir yanını güzelleştireceğini söyleyen Başkan Özgan,

“Seralarımızda lavanta, biberiye, gül, ateş dikeni,  sardunya, ligustrum, mine, kekik, Amerikan sarmaşığı, patlıcan çiçeği, bodrum papatyası, begonvil, Atatürk çiçeği, şimşir, İskenderun kauçuğu, acem borusu, fırça çalışı, Japon gülü, taflan, pitos, oya ağacı, Benjamin, telgraf çiçeği, para çiçeği, sedum,  kedi tırnağı, soğukluk çiçeği, buz çiçeği, türbe çiçeği, reyhan, fil azığı, gazanya, ful çiçeği, Papatya, ana kokusu, kolonya çiçeği, turunç, harnup, çeşme papatyası ve vinka çiçeği üretimi yapılmaktadır. Yetişen her bitki sadece Kozan’ımızı güzelleştirmekle kalmıyor, ciddi bir meblağın da belediyemiz kasasında kalarak tasarruf etmemizi
sağlıyor.”

şeklinde konuştu.

 

Geçtiğimiz yıl lavanta üretimine de başladıklarını ve 2021 yılı içerisinde Kozan’ın simgesi Turunç fidanı üretimine de yoğunluk verdiklerini belirten Başkan Özgan hedeflerinin ‘Yeşiller içinde bir Kozan’ olduğunu söyledi.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.