İBT WEB

Yarışmanın birincisine 75 bin lira ödül

Çevre (MBH) - Mersin Blok Haber | 23.02.2021 - 09:15, Güncelleme: 23.02.2021 - 09:15 2705+ kez okundu.
 

Yarışmanın birincisine 75 bin lira ödül

Yarışmanın birincisine 75 bin lira ödül

BÜYÜKŞEHİR’DEN KARADUVAR MAHALLESİ İÇİN KENTSEL YENİLEME YARIŞMASI KARADUVAR KENTSEL YENİLEME YARIŞMASI İÇİN SON GÜN 14 HAZİRAN BÜYÜKŞEHİR, KARADUVAR İÇİN ÖZGÜN PROJELER BEKLİYOR Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi, kent kimliğinde önemli bir yeri bulunan Karaduvar Mahallesi için Kentsel Yenileme Yarışması düzenliyor. Yarışma ile Karaduvar Mahallesi’nin kimliğine katkı sağlayacak, doğal ve kültürel çevreye uyumlu, özgün öneriler geliştiren projeler elde edilmesi amaçlanıyor. Projelerin son teslim tarihi 14 Haziran olarak belirlenen yarışmada birinciye 75 bin, ikinciye 60 bin, üçüncüye ise 45 bin lira ödül verilecek.   Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Kentimi Seviyorum’ sloganıyla kent kimliğinde önemli bir yeri ve tarihi olan mahalleleri yenilemeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Karaduvar Mahallesi için Kentsel Yenileme Yarışması düzenliyor. Karaduvar’ın yeni bir görünüme kavuşmasını amaçlayan yarışma ile bölge, tarihine ve kimliğine uygun bir görünüme kavuşacak. Sosyal medya hesaplarında duyurulan yarışma için Büyükşehir özgün projeler bekliyor. Yarışmanın birincisine 75 bin lira ödül 22 Şubat’ta ilana çıkılan Karaduvar Kentsel Yenileme Yarışması için projelerin son teslim tarihi 14 Haziran olarak belirlendi. Özgün projeleri ile katılmak isteyenler mersin.bel.tr adresinden siteye ulaşabilecek ya da karaduvaryarismasi@mersin.bel.tr mail adresi üzerinden iletişim kurabilecek. Yarışmada birinci olacak projenin sahibine 75 bin, ikincisine 60 bin ve üçüncüsüne 45 bin lira ödül verilecek. Eş Değer Mansiyon birincisi, ikincisi ve üçüncüsü de 20’şer bin lira para ödülü alacak. Karaduvar, canlı ve düzenli bir görünüme kavuşacak Doğusunda termik santral, kuzeyinde petrol depolama tesisleri, batısında ise Mersin Serbest Bölge, fabrikalar ve liman ile çevrilmiş durumda olan Karaduvar Mahallesi, Mersin’in sanayi bölgesine sıkışmış bir yerleşim yeri konumunda bulunuyor. Karaduvar’ın yeni bir görünüme kavuşmasını amaçlayan yarışma kapsamında belirli alanlarda sembolik heykeller ve resimlerin olduğu yüzeyler oluşturularak, Karaduvar’ın kimliğine katkı sağlanacak. Ayrıca, bina cephelerinde görüntü kirliliği oluşturan tabela, klima, çanak anten gibi eklentilerin kaldırılarak mahallenin düzenli bir görünüme kavuşması ve canlanması sağlanacak. Balıkçıların yoğun olduğu Karaduvar’da bu çalışmalarla bir bütünlük sağlanarak, Mersin’in doğusunda her yönüyle bir ‘balıkçı kasabası’ oluşturulması öngörülüyor. Çamlıbel için de yarışma düzenlendi Büyükşehir Belediyesi, kentin odak noktalarından bir olan Çamlıbel Mahallesi için de yarışma düzenledi. 25 Aralık 2020 tarihinde ilana çıkılan yarışmada projelerin son teslim tarihi ise 26 Mart 2021 olarak belirlendi. Düzenlenen yarışma ile Çamlıbel’in kentin kültür yaşamıyla bütünleşen bir kentsel odak ve yeniden çekim merkezi haline gelmesinin sağlanması amaçlanıyor.   
Yarışmanın birincisine 75 bin lira ödül

BÜYÜKŞEHİR’DEN KARADUVAR MAHALLESİ İÇİN KENTSEL YENİLEME YARIŞMASI

KARADUVAR KENTSEL YENİLEME YARIŞMASI İÇİN SON GÜN 14 HAZİRAN

BÜYÜKŞEHİR, KARADUVAR İÇİN ÖZGÜN PROJELER BEKLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi, kent kimliğinde önemli bir yeri bulunan Karaduvar Mahallesi için Kentsel Yenileme Yarışması düzenliyor. Yarışma ile Karaduvar Mahallesi’nin kimliğine katkı sağlayacak, doğal ve kültürel çevreye uyumlu, özgün öneriler geliştiren projeler elde edilmesi amaçlanıyor. Projelerin son teslim tarihi 14 Haziran olarak belirlenen yarışmada birinciye 75 bin, ikinciye 60 bin, üçüncüye ise 45 bin lira ödül verilecek.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Kentimi Seviyorum’ sloganıyla kent kimliğinde önemli bir yeri ve tarihi olan mahalleleri yenilemeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Karaduvar Mahallesi için Kentsel Yenileme Yarışması düzenliyor. Karaduvar’ın yeni bir görünüme kavuşmasını amaçlayan yarışma ile bölge, tarihine ve kimliğine uygun bir görünüme kavuşacak. Sosyal medya hesaplarında duyurulan yarışma için Büyükşehir özgün projeler bekliyor.

Yarışmanın birincisine 75 bin lira ödül

22 Şubat’ta ilana çıkılan Karaduvar Kentsel Yenileme Yarışması için projelerin son teslim tarihi 14 Haziran olarak belirlendi. Özgün projeleri ile katılmak isteyenler mersin.bel.tr adresinden siteye ulaşabilecek ya da karaduvaryarismasi@mersin.bel.tr mail adresi üzerinden iletişim kurabilecek. Yarışmada birinci olacak projenin sahibine 75 bin, ikincisine 60 bin ve üçüncüsüne 45 bin lira ödül verilecek. Eş Değer Mansiyon birincisi, ikincisi ve üçüncüsü de 20’şer bin lira para ödülü alacak.

Karaduvar, canlı ve düzenli bir görünüme kavuşacak

Doğusunda termik santral, kuzeyinde petrol depolama tesisleri, batısında ise Mersin Serbest Bölge, fabrikalar ve liman ile çevrilmiş durumda olan Karaduvar Mahallesi, Mersin’in sanayi bölgesine sıkışmış bir yerleşim yeri konumunda bulunuyor. Karaduvar’ın yeni bir görünüme kavuşmasını amaçlayan yarışma kapsamında belirli alanlarda sembolik heykeller ve resimlerin olduğu yüzeyler oluşturularak, Karaduvar’ın kimliğine katkı sağlanacak.

Ayrıca, bina cephelerinde görüntü kirliliği oluşturan tabela, klima, çanak anten gibi eklentilerin kaldırılarak mahallenin düzenli bir görünüme kavuşması ve canlanması sağlanacak. Balıkçıların yoğun olduğu Karaduvar’da bu çalışmalarla bir bütünlük sağlanarak, Mersin’in doğusunda her yönüyle bir ‘balıkçı kasabası’ oluşturulması öngörülüyor.

Çamlıbel için de yarışma düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi, kentin odak noktalarından bir olan Çamlıbel Mahallesi için de yarışma düzenledi. 25 Aralık 2020 tarihinde ilana çıkılan yarışmada projelerin son teslim tarihi ise 26 Mart 2021 olarak belirlendi. Düzenlenen yarışma ile Çamlıbel’in kentin kültür yaşamıyla bütünleşen bir kentsel odak ve yeniden çekim merkezi haline gelmesinin sağlanması amaçlanıyor. 

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.