İBT WEB

SAMANDAĞ’DA KALİTELİ SU İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Çevre (MBH) - Mersin Blok Haber | 24.02.2021 - 15:38, Güncelleme: 24.02.2021 - 15:38 2443+ kez okundu.
 

SAMANDAĞ’DA KALİTELİ SU İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ

SAMANDAĞ’DA KALİTELİ SU İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ

SAMANDAĞ’DA KALİTELİ SU İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ   Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU),yaşam için büyük öneme sahip olaniçme suyunu Samandağ ilçe merkezindeki 9 mahalleye sağlıklı şekilde iletmek adına çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti.   Samandağ’da hayata geçen projenin içme suyu iletimi sırasında şebekelerdeki kayıp ve kaçakların önüne geçeceğini, suyu korumanın yanında enerji tasarrufunda da önem rol alacağına dikkat çeken HATSU,ilçe merkezindeki mahallelerekonomik ömrünü tamamlamış, eski teknoloji ve sürekli arızalanan şebekelere veda edeceğini ve yeni şebeke ile güçlü suya kavuşacağınıvurguladı.   Farklı ebatlarda yapımı devam eden 190 km içme suyu şebekesinin 172km’sinin tamamlandığını açıklayan HATSU Genel Müdürlüğü, iletim hattı ve şebeke abone bağlantılarının yapıldığını belirtti.   Çalışma kapsamında 27 adet yangın hidrantı, 1 adet vantuz odası, 1 adet tahliye odası ve 5 adet bakiye klor odasınında çalışmalarının sürdüğünü belirten HATSU, Hatay genelinde yapılan içme suyu çalışmalarının içme ve kullanma suyu kalitesinin iyileştirilmesi, dağıtım noktalarından yeterli, kayıpsız şekilde toplanması ve iletilmesi için büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.  
SAMANDAĞ’DA KALİTELİ SU İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ

SAMANDAĞ’DA KALİTELİ SU İÇİN ÇALIŞMALAR TAM GAZ

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU),yaşam için büyük öneme sahip olaniçme suyunu Samandağ ilçe merkezindeki 9 mahalleye sağlıklı şekilde iletmek adına çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti.

 

Samandağ’da hayata geçen projenin içme suyu iletimi sırasında şebekelerdeki kayıp ve kaçakların önüne geçeceğini, suyu korumanın yanında enerji tasarrufunda da önem rol alacağına dikkat çeken HATSU,ilçe merkezindeki mahallelerekonomik ömrünü tamamlamış, eski teknoloji ve sürekli arızalanan şebekelere veda edeceğini ve yeni şebeke ile güçlü suya kavuşacağınıvurguladı.

 

Farklı ebatlarda yapımı devam eden 190 km içme suyu şebekesinin 172km’sinin tamamlandığını açıklayan HATSU Genel Müdürlüğü, iletim hattı ve şebeke abone bağlantılarının yapıldığını belirtti.

 

Çalışma kapsamında 27 adet yangın hidrantı, 1 adet vantuz odası, 1 adet tahliye odası ve 5 adet bakiye klor odasınında çalışmalarının sürdüğünü belirten HATSU, Hatay genelinde yapılan içme suyu çalışmalarının içme ve kullanma suyu kalitesinin iyileştirilmesi, dağıtım noktalarından yeterli, kayıpsız şekilde toplanması ve iletilmesi için büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.