İBT WEB

Mahabad Bulvarının Havası Değişti

Genel (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 10.03.2021 - 17:37, Güncelleme: 10.03.2021 - 17:37 2436+ kez okundu.
 

Mahabad Bulvarının Havası Değişti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taleplerini dikkate alarak Dünya Kavşağı’na diktiği palmiye ağaçları kentte ayrı bir renk kattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taleplerini dikkate alarak Dünya Kavşağı’na diktiği palmiye ağaçları kentte ayrı bir renk kattı.   Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yönüyle daha yaşanılabilir, modern, temiz ve estetik bir kent için bahar aylarında kentin orta refüj, kavşak ve parkalarda mevsimlik çiçek ile ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların taleplerinin de dikkate alındığı yeşillendirme çalışmaları kapsamında Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın Kayapınar ilçesi Dünya Kavşağı’na diktiği palmiye ağaçları kentte ayrı bir renk kattı. Ağaç dikim ekipleri, ilk olarak iş makinelerinin yardımıyla kavşakta peyzaj mimarlarının belirlediği noktalarda çukur açtı. Tırlara yüklenerek alana getirilen palmiye ağaçları açılan çukurlara dikildi. Başarı durumunda kentin farklı noktalarını palmiyeler süsleyecek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kentin yoğun olarak kullanılan Dünya Kavşağı’na toplam 23 adet palmiye ağacı dikti. Palmiye ağacı dikme uygulamasının ilk olarak Kayapınar ilçesinde başlatan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ziraat mühendisleri dikilen palmiye ağaçlarını gözlem altında tutacak. Çalışmanın başarıya ulaşması ve belirlenen verimin alınması durumunda kentin farklı noktalarına da palmiye ağaçları dikilecek.   Ağaçlar kış aylarında koruma altına alınacak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, palmiyelerin uzun ömürlü olması için kış aylarında olumsuz hava koşullarında ağaçları koruma altına alacak. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, havaların ısınmasıyla birlikte kentin refüj, kavşak, kaldırım ve parklarında ağaçlandırma ve mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına hız verecek.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taleplerini dikkate alarak Dünya Kavşağı’na diktiği palmiye ağaçları kentte ayrı bir renk kattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taleplerini dikkate alarak Dünya Kavşağı’na diktiği palmiye ağaçları kentte ayrı bir renk kattı.  

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yönüyle daha yaşanılabilir, modern, temiz ve estetik bir kent için bahar aylarında kentin orta refüj, kavşak ve parkalarda mevsimlik çiçek ile ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların taleplerinin de dikkate alındığı yeşillendirme çalışmaları kapsamında Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın Kayapınar ilçesi Dünya Kavşağı’na diktiği palmiye ağaçları kentte ayrı bir renk kattı. Ağaç dikim ekipleri, ilk olarak iş makinelerinin yardımıyla kavşakta peyzaj mimarlarının belirlediği noktalarda çukur açtı. Tırlara yüklenerek alana getirilen palmiye ağaçları açılan çukurlara dikildi.

Başarı durumunda kentin farklı noktalarını palmiyeler süsleyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kentin yoğun olarak kullanılan Dünya Kavşağı’na toplam 23 adet palmiye ağacı dikti. Palmiye ağacı dikme uygulamasının ilk olarak Kayapınar ilçesinde başlatan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ziraat mühendisleri dikilen palmiye ağaçlarını gözlem altında tutacak. Çalışmanın başarıya ulaşması ve belirlenen verimin alınması durumunda kentin farklı noktalarına da palmiye ağaçları dikilecek.  

Ağaçlar kış aylarında koruma altına alınacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, palmiyelerin uzun ömürlü olması için kış aylarında olumsuz hava koşullarında ağaçları koruma altına alacak.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, havaların ısınmasıyla birlikte kentin refüj, kavşak, kaldırım ve parklarında ağaçlandırma ve mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına hız verecek.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.