İBT WEB

Öğrenciler İstiklal Marşının Kabulünü kutladı

Genel 13.03.2021 - 10:18, Güncelleme: 13.03.2021 - 10:18 3140+ kez okundu.
 

Öğrenciler İstiklal Marşının Kabulünü kutladı

Öğrenciler İstiklal Marşının Kabulünü kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, Bilgi Evi ve Akademi Lise’de öğrenim gören öğrenciler, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü’nü kutladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü kapsamında öğrencilere yönelik etkinlikler düzenledi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. Yılı münasebetiyle Merkez Bilgi Evi, Sümerpark Bilgi Evi ve Akademi Lise’de gerçekleştirdiği kutlamada öğrencileri, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudu. Bilgi Evi’nin 2 şubesi ve Akademi Lise’de gerçekleşen kutlama etkinliklerinde öğrenciler, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemleri içeren kısa filmler izledi. Öğretmenler, hazırladıkları sunumlarla istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve edebi kişiliği hakkında öğrencileri bilgilendirdi.  Pandemi nedeniyle sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına dikkat edilerek gerçekleşen kutlama etkinliğine eğitmenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Duygu ve heyecan dolu geçen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü’nde Bilgi Evi Drama ve Tiyatro Kulübü öğrencileri, bu anlamlı günü hazırladıkları oyunlarla sahneledi. Müzik Kulübü öğrencileri de Kurtuluş Savaşı dönemlerini içeren türkülerle güne anlam kattı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü kutlamaları öğrencilerin okudukları şiir ve kompozisyonlarla son buldu.
Öğrenciler İstiklal Marşının Kabulünü kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, Bilgi Evi ve Akademi Lise’de öğrenim gören öğrenciler, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü’nü kutladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü kapsamında öğrencilere yönelik etkinlikler düzenledi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. Yılı münasebetiyle Merkez Bilgi Evi, Sümerpark Bilgi Evi ve Akademi Lise’de gerçekleştirdiği kutlamada öğrencileri, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudu.

Bilgi Evi’nin 2 şubesi ve Akademi Lise’de gerçekleşen kutlama etkinliklerinde öğrenciler, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemleri içeren kısa filmler izledi. Öğretmenler, hazırladıkları sunumlarla istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve edebi kişiliği hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

 Pandemi nedeniyle sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına dikkat edilerek gerçekleşen kutlama etkinliğine eğitmenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Duygu ve heyecan dolu geçen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü’nde Bilgi Evi Drama ve Tiyatro Kulübü öğrencileri, bu anlamlı günü hazırladıkları oyunlarla sahneledi. Müzik Kulübü öğrencileri de Kurtuluş Savaşı dönemlerini içeren türkülerle güne anlam kattı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü kutlamaları öğrencilerin okudukları şiir ve kompozisyonlarla son buldu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.