İBT WEB

BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 18 MART MESAJI

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 18.03.2021 - 16:31, Güncelleme: 18.03.2021 - 16:31 2980+ kez okundu.
 

BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 18 MART MESAJI

BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 18 MART MESAJI

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Bu büyük zaferin yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu destansı zaferin tüm kahramanlarını, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi sevgi, saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.      18 Mart 1915 tarihinde yaşanan bu deniz savaşı, Türk Milletinin tarihinde en fazla şehit verdiği ve insanlık tarihinin o güne kadar şahit olduğu en kanlı savaştır. Çanakkale Savaşı, yorgun düşmüş bir milletin tarihe “Çanakkale Geçilmez” diye yazdırdığı destandır.  Çanakkale Savaşı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” dediği, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu dünyaya gösterdiği büyük bir zaferdir. Bu zafer; korkuya teslim olmayan, hiç kimseye boyun eğmeyen yüce Türk Milletinin asil ruhunun en güzel göstergesidir.   Çanakkale Savaşı emperyalizmin en gelişmiş savaş teknolojileri ile Anadolu’nun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının yüreği arasında geçen bir savaştır. Bu savaş hiçbir silahın vatan, millet ve bayrak sevgisinden daha güçlü olmadığını tüm dünyaya göstermiştir. İşte bu nedenledir ki Çanakkale Zaferi yokluk ve yoksulluk içinde olan ancak yüreği vatan sevgisiyle dolu Türk Ulusunun mücadele ruhunu güçlendirmiş, devamında Kurtuluş Savaşı da zaferle sonuçlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmayı başaran Türk Milleti azmi ve başarısıyla tüm dünyaya örnek olmuştur.    Siyasi, askeri ve ekonomik sonuçlarıyla yalnızca Türk tarihinde değil dünya tarihi açısından da önemli değişimlere neden olan Çanakkale Zaferi, vatan için geri dönmeyi asla düşünmeyenlerin yüzyıllar boyu unutulmayacak kahramanlık destanıdır.    Düşman ordusuna geçit vermeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve binlerce isimsiz kahramanı bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Yazdığınız şanlı tarih, dilden dile dolaşan kahramanlık destanları her zaman en büyük mirasımız ve gururumuz olacaktır. Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen kahramanların canı pahasına Türk milletine armağan ettiği büyük zaferin 106’ncı yıldönümünde vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum.  
BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 18 MART MESAJI

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Bu büyük zaferin yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu destansı zaferin tüm kahramanlarını, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi sevgi, saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.   

 

18 Mart 1915 tarihinde yaşanan bu deniz savaşı, Türk Milletinin tarihinde en fazla şehit verdiği ve insanlık tarihinin o güne kadar şahit olduğu en kanlı savaştır. Çanakkale Savaşı, yorgun düşmüş bir milletin tarihe “Çanakkale Geçilmez” diye yazdırdığı destandır.  Çanakkale Savaşı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” dediği, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu dünyaya gösterdiği büyük bir zaferdir. Bu zafer; korkuya teslim olmayan, hiç kimseye boyun eğmeyen yüce Türk Milletinin asil ruhunun en güzel göstergesidir.

 

Çanakkale Savaşı emperyalizmin en gelişmiş savaş teknolojileri ile Anadolu’nun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının yüreği arasında geçen bir savaştır. Bu savaş hiçbir silahın vatan, millet ve bayrak sevgisinden daha güçlü olmadığını tüm dünyaya göstermiştir. İşte bu nedenledir ki Çanakkale Zaferi yokluk ve yoksulluk içinde olan ancak yüreği vatan sevgisiyle dolu Türk Ulusunun mücadele ruhunu güçlendirmiş, devamında Kurtuluş Savaşı da zaferle sonuçlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmayı başaran Türk Milleti azmi ve başarısıyla tüm dünyaya örnek olmuştur. 

 

Siyasi, askeri ve ekonomik sonuçlarıyla yalnızca Türk tarihinde değil dünya tarihi açısından da önemli değişimlere neden olan Çanakkale Zaferi, vatan için geri dönmeyi asla düşünmeyenlerin yüzyıllar boyu unutulmayacak kahramanlık destanıdır. 

 

Düşman ordusuna geçit vermeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve binlerce isimsiz kahramanı bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Yazdığınız şanlı tarih, dilden dile dolaşan kahramanlık destanları her zaman en büyük mirasımız ve gururumuz olacaktır. Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen kahramanların canı pahasına Türk milletine armağan ettiği büyük zaferin 106’ncı yıldönümünde vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.