İBT WEB

Büyükşehirin uygulamalı budama eğitimine üreticilerden yoğun ilgi

Eğitim (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 30.03.2021 - 12:29, Güncelleme: 30.03.2021 - 12:44 2600+ kez okundu.
 

Büyükşehirin uygulamalı budama eğitimine üreticilerden yoğun ilgi

Büyükşehirin uygulamalı budama eğitimine üreticilerden yoğun ilgi

Büyükşehir’in uygulamalı budama eğitimineüreticilerden yoğun ilgi İki ayda 7 ilçede 732 çiftçiye eğitim verildi Antalya Büyükşehir Belediyesi tarıma yönelik desteklemeler kapsamında çiftçi eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan uygulamalı budama eğitimleri üreticilerden yoğun ilgi görüyor. 2 ay önce başlayan ve ilçelerde yerinde gerçekleştirilen eğitimlerde bugüne kadar 732 çiftçiye ulaşıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından üretimde kaliteyi ve verimi arttırmak adına meyve ağaçlarına yönelik uygulamalı budama eğitimi veriliyor. Teknik ekipler tarafından ilçelerden gelen talep doğrultusunda yerinde ve yüz yüze verilen eğitimler üreticilerden yoğun ilgi görüyor. Çiftçiler eğitim sonunda meyve ağacı budama eğitimi sertifikası alıyor.  7 İLÇE 14 MAHALLEDE EĞİTİM Uygulamalı budama eğitimi kapsamında bugüne kadar Korkuteli, Akseki, Alanya, Elmalı, Kumluca, Kemer ve Demre’de 14 farklı mahallede eğitim düzenlendi. İki ayda 7 ilçede 732 çiftçiye eğitim verildi. Son olarak Elmalı'nın Ahatlı ve Çalpınar Mahallelerinde elma ağaçlarında budamanın nasıl yapılacağı konusunda eğitim verildi. Eğitimde budamanın amacı, uygulamanın zamanı, etkileri ve teknik uygulamalar hakkında üreticilere bilgiler aktarıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri tarafından verilen eğitimin ardından Ahatlı Mahallesi’nde 30 çiftçi uygulamalı meyve ağacı budama eğitimi sertifikası aldı.   YERİNDE EĞİTİME TEŞEKKÜR Mahalle Muhtarı Selahattin Levent, Ahatlı’nın çiftçilikle geçimini sağlayan ve elma yetiştiriciliğinde bölgenin öncü mahallelerinden biri olduğunu belirtti. Çiftçilerin eğitim taleplerini Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı Hizmet Birimine bildirdiklerini ve bu kapsamda yerinde ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildiğini söyleyen Muhtar Levent, “Büyükşehir Belediyemiz sayesinde kendi mahallemizde, kendi bahçelerimizde eğitim alma şansı bulduk. Eğitimle daha da bilinçlendik, sertifika sahibi olduk. Bize bu hizmeti sağladığı için başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerine mahallem adına teşekkür ederim” dedi. HALK EĞİTİM SERTİFİKALI KURS Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda Gündoğmuş İlçesi’nde Meyve Ağaçlarında Budama kursu düzenliyor. ATASEM bünyesinde gerçekleştirilen Halk Eğitim Merkezi Sertifikalı kurslara 35 vatandaş katılıyor.
Büyükşehirin uygulamalı budama eğitimine üreticilerden yoğun ilgi

Büyükşehir’in uygulamalı budama eğitimineüreticilerden yoğun ilgi

İki ayda 7 ilçede 732 çiftçiye eğitim verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarıma yönelik desteklemeler kapsamında çiftçi eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan uygulamalı budama eğitimleri üreticilerden yoğun ilgi görüyor. 2 ay önce başlayan ve ilçelerde yerinde gerçekleştirilen eğitimlerde bugüne kadar 732 çiftçiye ulaşıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından üretimde kaliteyi ve verimi arttırmak adına meyve ağaçlarına yönelik uygulamalı budama eğitimi veriliyor. Teknik ekipler tarafından ilçelerden gelen talep doğrultusunda yerinde ve yüz yüze verilen eğitimler üreticilerden yoğun ilgi görüyor. Çiftçiler eğitim sonunda meyve ağacı budama eğitimi sertifikası alıyor. 

7 İLÇE 14 MAHALLEDE EĞİTİM

Uygulamalı budama eğitimi kapsamında bugüne kadar Korkuteli, Akseki, Alanya, Elmalı, Kumluca, Kemer ve Demre’de 14 farklı mahallede eğitim düzenlendi. İki ayda 7 ilçede 732 çiftçiye eğitim verildi. Son olarak Elmalı'nın Ahatlı ve Çalpınar Mahallelerinde elma ağaçlarında budamanın nasıl yapılacağı konusunda eğitim verildi. Eğitimde budamanın amacı, uygulamanın zamanı, etkileri ve teknik uygulamalar hakkında üreticilere bilgiler aktarıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri tarafından verilen eğitimin ardından Ahatlı Mahallesi’nde 30 çiftçi uygulamalı meyve ağacı budama eğitimi sertifikası aldı.  

YERİNDE EĞİTİME TEŞEKKÜR

Mahalle Muhtarı Selahattin Levent, Ahatlı’nın çiftçilikle geçimini sağlayan ve elma yetiştiriciliğinde bölgenin öncü mahallelerinden biri olduğunu belirtti. Çiftçilerin eğitim taleplerini Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı Hizmet Birimine bildirdiklerini ve bu kapsamda yerinde ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildiğini söyleyen Muhtar Levent,

“Büyükşehir Belediyemiz sayesinde kendi mahallemizde, kendi bahçelerimizde eğitim alma şansı bulduk. Eğitimle daha da bilinçlendik, sertifika sahibi olduk. Bize bu hizmeti sağladığı için başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerine mahallem adına teşekkür ederim”

dedi.

HALK EĞİTİM SERTİFİKALI KURS

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda Gündoğmuş İlçesi’nde Meyve Ağaçlarında Budama kursu düzenliyor. ATASEM bünyesinde gerçekleştirilen Halk Eğitim Merkezi Sertifikalı kurslara 35 vatandaş katılıyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.