İBT WEB

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhanın orman talanı çığlığı

Yaşam (MBH) - Mersin Blok Haber | 31.03.2021 - 15:59, Güncelleme: 31.03.2021 - 15:59 2555+ kez okundu.
 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhanın orman talanı çığlığı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhanın orman talanı çığlığı

Belediye sınırları dışında orman arazileri ve hazine arazileri üzerinde haksız şekilde arazi kullanımı, orman kesimi, işgallerin giderek arttığını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Tarhan görevde bulunduğu sürede Eski Mezitli mahallesinde orman kesilerek arazi kıyımı ile bahçe yapımını devam ettirmek isteyenler olduğundan başlayarak bir dizi haksız eylemlere rastladıklarını ifade etmiştir. Eski Mezitli'de eski yılların alışkanlığından olarak ormanı bir gecede kesen veya kesenler yasaların boşluğundan da yararlanarak cezasız kalmışlardır. Çevlik’le, Bozon mahallesinde orman alanlarını katledilerek veya kesilerek özel mülkiyete dönüşen alanlar yaratılmıştır. Esenbağlar mahallesinde hazineye ait imarlı arsa Orman Kadastrosu sonucu özel mülkiyete konu olmuştur. İlgili yerlere Mezitli Belediyesince sorun iletilmesine karşın iptal yönünde sonuç alınamamıştır.   Geçtiğimiz günlerde Kuyuluk Bölgesi Çankaya mahallesi semtinde de orman alanında ağaçlar kesilerek ceviz fidanı dikildiği tespit edilmiştir. Aynı mahallede geçmişte de orman içinde sera yapılmış olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, konuyu bu kez de müdahele etmeleri için Orman Bölge Müdürlüğüne bildirdiklerini ifade etmiştir. Belki de kimi çevrelerin siyasal görüşlerine dayanarak 84 milyonun hakkı olan Hazine ve Orman arazilerini talan etmelerinden bıktıklarını, çığlıklarını duyuramadıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak herkesin bu talana dur demesini beklediklerini ifade etmiştir.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhanın orman talanı çığlığı

Belediye sınırları dışında orman arazileri ve hazine arazileri üzerinde haksız şekilde arazi kullanımı, orman kesimi, işgallerin giderek arttığını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Tarhan görevde bulunduğu sürede Eski Mezitli mahallesinde orman kesilerek arazi kıyımı ile bahçe yapımını devam ettirmek isteyenler olduğundan başlayarak bir dizi haksız eylemlere rastladıklarını ifade etmiştir. Eski Mezitli'de eski yılların alışkanlığından olarak ormanı bir gecede kesen veya kesenler yasaların boşluğundan da yararlanarak cezasız kalmışlardır. Çevlik’le, Bozon mahallesinde orman alanlarını katledilerek veya kesilerek özel mülkiyete dönüşen alanlar yaratılmıştır. Esenbağlar mahallesinde hazineye ait imarlı arsa Orman Kadastrosu sonucu özel mülkiyete konu olmuştur. İlgili yerlere Mezitli Belediyesince sorun iletilmesine karşın iptal yönünde sonuç alınamamıştır.

 

Geçtiğimiz günlerde Kuyuluk Bölgesi Çankaya mahallesi semtinde de orman alanında ağaçlar kesilerek ceviz fidanı dikildiği tespit edilmiştir. Aynı mahallede geçmişte de orman içinde sera yapılmış olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, konuyu bu kez de müdahele etmeleri için Orman Bölge Müdürlüğüne bildirdiklerini ifade etmiştir.

Belki de kimi çevrelerin siyasal görüşlerine dayanarak 84 milyonun hakkı olan Hazine ve Orman arazilerini talan etmelerinden bıktıklarını, çığlıklarını duyuramadıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak herkesin bu talana dur demesini beklediklerini ifade etmiştir.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.