İBT WEB

Sakıp Sabancı öğrencileri çift diplomayla mezun olacak

Eğitim 05.04.2021 - 12:24, Güncelleme: 05.04.2021 - 12:24 3337+ kez okundu.
 

Sakıp Sabancı öğrencileri çift diplomayla mezun olacak

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Millî Eğitim Bakanlığı’na devredilen Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, eğitim sistemine Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programını dahil etti.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin köklü ve önde gelen liselerinden Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 eğitim yılı itibarıyla uygulanacak bu program sayesinde öğrenciler mezun olurken diplomalarına ek olarak uluslararası geçerliliği olan IB Diplomasına da sahip olacak. Devlet okulları arasında diploma programı onay sürecini 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, bu unvanı kazanan üçüncü Anadolu Lisesi oldu. Kültürlerarası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha barışçıl bir dünya yaratmak için çalışacak sorgulayıcı, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmeyi hedefleyen IB Diploma Programı, tüm dünyada yetkin, akılcı ve işlevsel bir eğitim programı olarak kabul ediliyor. 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanan, 11. ve 12. sınıflara yönelik iki yıllık bir program olan IB Diploma Programı ile öğrenciler aldıkları kapsamlı eğitimin yanında zaman yönetimi, araştırma, eleştirel düşünme gibi becerilerini de geliştirme fırsatı yakalıyor. Tüm bunlara ek olarak, yurt içinde ve yurt dışında pek çok üniversitede burs imkanı da IB Diplomasına sahip gençleri bekliyor.  Bugüne kadar dünya çapında bir milyondan fazla öğrenciye eğitim veren 70 binden fazla eğitimci istihdam eden 5 binin üzerinde okul bu programa katılım sağladığı öğrenildi.
Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Millî Eğitim Bakanlığı’na devredilen Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, eğitim sistemine Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programını dahil etti.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin köklü ve önde gelen liselerinden Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 eğitim yılı itibarıyla uygulanacak bu program sayesinde öğrenciler mezun olurken diplomalarına ek olarak uluslararası geçerliliği olan IB Diplomasına da sahip olacak. Devlet okulları arasında diploma programı onay sürecini 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, bu unvanı kazanan üçüncü Anadolu Lisesi oldu.
 
Kültürlerarası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha barışçıl bir dünya yaratmak için çalışacak sorgulayıcı, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmeyi hedefleyen IB Diploma Programı, tüm dünyada yetkin, akılcı ve işlevsel bir eğitim programı olarak kabul ediliyor. 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanan, 11. ve 12. sınıflara yönelik iki yıllık bir program olan IB Diploma Programı ile öğrenciler aldıkları kapsamlı eğitimin yanında zaman yönetimi, araştırma, eleştirel düşünme gibi becerilerini de geliştirme fırsatı yakalıyor. Tüm bunlara ek olarak, yurt içinde ve yurt dışında pek çok üniversitede burs imkanı da IB Diplomasına sahip gençleri bekliyor. 

Bugüne kadar dünya çapında bir milyondan fazla öğrenciye eğitim veren 70 binden fazla eğitimci istihdam eden 5 binin üzerinde okul bu programa katılım sağladığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.