İBT WEB

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SPORUN YANI SIRA BESLENME ÖNEMLİ

Sağlık (TG) - Tarsus Gazetesi | 07.04.2021 - 09:36, Güncelleme: 07.04.2021 - 09:49 3395+ kez okundu.
 

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SPORUN YANI SIRA BESLENME ÖNEMLİ

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SPORUN YANI SIRA BESLENME ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediyesi’nde diyetisyen olarak görev yapan Müge Kinaş, ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’  kapsamında sağlıklı bir yaşam için vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Fiziksel aktivite ve sporun yanı sıra sağlıklı beslenmenin de önemine dikkat çeken Kinaş,  “Kişinin beslenmesini düzenleyebilmesi için hayatında küçük değişiklikler yapması yeterlidir. Bunun için günlük 2-2,5 litre su, sebze-meyve ve lifli gıda tüketimi önemli”  dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi diyetisyeni, ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’ kapsamında sağlıklı bir yaşam için vatandaşlara önerilerde bulundu. Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivite ve spor kadar beslenmenin de önemli olduğuna değinen Diyetisyen Müge Kinaş, kişinin yapacağı küçük değişikliklerle beslenme rutinini düzenleyebileceğini ifade etti. “Amacımız insanlara sağlıklı beslenme eğitimi vermek ve kilo kontrolü sağlamak” Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi Polikliniği’nde diyetisyen olarak görev yapan Müge Kinaş,  “Amacımız insanlara sağlıklı beslenme eğitimi vermek ve bunun yanında kilo kontrolünü sağlamak. Obezite, özellikle son yıllarda Türkiye’de ciddi oranda artış göstermiştir. Artmış yağ kütlesi, hareketsizlik, eklem ağrıları, uyku apnesi gibi semptomların yanı sıra da birçok hastalıkla ilişkilidir. Bunlar Tip 2 Diyabet, Kardiyovasküler hastalıklar, Polikistik Over Sendromu ve en önemlisi de kanserdir. Kanserin vücut kitle indeksimizle beraber korele bir şekilde ilerlediği görülmüştür”  dedi. “Kişinin beslenmesini düzenleyebilmesi için küçük değişiklikler yapması yeterli” Dünya Sağlık Günü için önerilerde bulunan Kinaş,  “Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivite ve sporun yanında beslenme çok önemli bir yere sahip. Kişinin beslenmesini düzenleyebilmesi için hayatında küçük değişiklikler yapması yeterlidir. Bunun için günlük 2-2,5 litre su tüketmeye, lifli gıdalar tüketmeye ve sebze-meyve tüketimini artırmaya dikkat etmelidir”  diye konuştu. Kinaş, kişinin günlük alacağı enerji ve kalori miktarını düzenli bir şekilde ayarlaması ve bunun yanında da su tüketimine dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek,  “Özellikle haftada 2 gün kuru baklagil ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmemiz gerekir. Bunlardan en önemlileri dengeli porsiyonlar oluşturmak, lifli gıdaları öğünlerimize eklemek, günlük su tüketimimizi arttırmak ve sebze-meyveleri öğünlerimize eklemektir. 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nde herkese sağlıklar diliyorum”  dedi.
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SPORUN YANI SIRA BESLENME ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediyesi’nde diyetisyen olarak görev yapan Müge Kinaş, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’  kapsamında sağlıklı bir yaşam için vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Fiziksel aktivite ve sporun yanı sıra sağlıklı beslenmenin de önemine dikkat çeken Kinaş, 

“Kişinin beslenmesini düzenleyebilmesi için hayatında küçük değişiklikler yapması yeterlidir. Bunun için günlük 2-2,5 litre su, sebze-meyve ve lifli gıda tüketimi önemli”

 dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi diyetisyeni, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’ kapsamında sağlıklı bir yaşam için vatandaşlara önerilerde bulundu. Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivite ve spor kadar beslenmenin de önemli olduğuna değinen Diyetisyen Müge Kinaş, kişinin yapacağı küçük değişikliklerle beslenme rutinini düzenleyebileceğini ifade etti.

“Amacımız insanlara sağlıklı beslenme eğitimi vermek ve kilo kontrolü sağlamak”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi Polikliniği’nde diyetisyen olarak görev yapan Müge Kinaş,

 “Amacımız insanlara sağlıklı beslenme eğitimi vermek ve bunun yanında kilo kontrolünü sağlamak. Obezite, özellikle son yıllarda Türkiye’de ciddi oranda artış göstermiştir. Artmış yağ kütlesi, hareketsizlik, eklem ağrıları, uyku apnesi gibi semptomların yanı sıra da birçok hastalıkla ilişkilidir. Bunlar Tip 2 Diyabet, Kardiyovasküler hastalıklar, Polikistik Over Sendromu ve en önemlisi de kanserdir. Kanserin vücut kitle indeksimizle beraber korele bir şekilde ilerlediği görülmüştür”

 dedi.

“Kişinin beslenmesini düzenleyebilmesi için küçük değişiklikler yapması yeterli”

Dünya Sağlık Günü için önerilerde bulunan Kinaş, 

“Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivite ve sporun yanında beslenme çok önemli bir yere sahip. Kişinin beslenmesini düzenleyebilmesi için hayatında küçük değişiklikler yapması yeterlidir. Bunun için günlük 2-2,5 litre su tüketmeye, lifli gıdalar tüketmeye ve sebze-meyve tüketimini artırmaya dikkat etmelidir”

 diye konuştu.

Kinaş, kişinin günlük alacağı enerji ve kalori miktarını düzenli bir şekilde ayarlaması ve bunun yanında da su tüketimine dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek,

 “Özellikle haftada 2 gün kuru baklagil ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmemiz gerekir. Bunlardan en önemlileri dengeli porsiyonlar oluşturmak, lifli gıdaları öğünlerimize eklemek, günlük su tüketimimizi arttırmak ve sebze-meyveleri öğünlerimize eklemektir. 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nde herkese sağlıklar diliyorum” 

dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.