İBT WEB

BAYAT EKMEK KUTUSU PROJESİYLE İSRAF VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 26.04.2021 - 09:55, Güncelleme: 26.04.2021 - 09:55 2576+ kez okundu.
 

BAYAT EKMEK KUTUSU PROJESİYLE İSRAF VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

BAYAT EKMEK KUTUSU PROJESİYLE İSRAF VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İlkadım Belediyesi, bayat ekmeklerin çöpe gitmesine dur diyecek, sosyal sorumluluk projesi olan “Bayat Ekmek Toplama Kutuları” ile israfın önüne geçmeyi planlıyor. İlçede nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yaşam alanlarına koyulması hedeflenen proje ile bayat ekmek kutularına bırakılan ekmekler, sokak hayvanları için kuru mamaya dönüştürülecek. “İlk etapta 50 noktaya koyulacak” İlkadım Belediyesi, 'Sıfır Atık' Projesi kapsamında örnek bir çalışmaya daha imza attı. Proje kapsamında, israfın önlenmesi hedeflenirken, kutulara atılan bayat ekmeklerde sokaktaki hayvanlar için kuru mamaya dönüştürülecek. İlkadım Belediyesi, 'Bayat Ekmek Toplama Kutuları'nı ilerleyen süreçte ilçedeki 100 noktaya kazandırmayı planlıyor. İlk etapta 50 adet yerleştirilecek olan ekmek toplama kutuları sayesinde  konteyner kenarına bırakılan ekmeklerde tek bir yerde toplanacak ve görüntü kirliliği de önlenmiş olacak. İlkadım Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün konteyner üretim atölyesinde üretilen ekmek toplama kutuları, ilk etapta oturma yoğunluğunun fazla olduğu bina ve site yanlarına monte edilecek. “Çöpe atılan ekmekler sokak hayvanları için mama olacak” Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “ Ekmek israfıyla ilgili duyarlılık oluşturarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Ülkemizde günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını üzülerek ifade etmek istiyorum. İlkadım Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekerek çöpe atılmak istenen bayat ekmekleri sokak hayvanlarımıza ulaştırmak için çalışma başlattık. İlçe genelinde bina ve sitelerin önünde uygulamaya koyacağımız proje kapsamında bayat ekmekleri kutuların içinde biriktireceğiz. Görevlilerimiz, belirli günlerde bu ekmekleri toplayacak ve hayvanlara yem olarak kullanılmak üzere hayvan barınaklarına ve ilgililerine teslim edecek. Bu uygulamamız ile şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemeyi düşünüyoruz. İlkadım’da ilk etapta 4 ayrı pilot noktaya  yerleştirmeyi düşündüğümüz bayat ekmek toplama kutularının, en kısa zamanda ilçemize kazandıracağız” diye konuştu.
BAYAT EKMEK KUTUSU PROJESİYLE İSRAF VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İlkadım Belediyesi, bayat ekmeklerin çöpe gitmesine dur diyecek, sosyal sorumluluk projesi olan “Bayat Ekmek Toplama Kutuları” ile israfın önüne geçmeyi planlıyor. İlçede nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yaşam alanlarına koyulması hedeflenen proje ile bayat ekmek kutularına bırakılan ekmekler, sokak hayvanları için kuru mamaya dönüştürülecek.

“İlk etapta 50 noktaya koyulacak”

İlkadım Belediyesi, 'Sıfır Atık' Projesi kapsamında örnek bir çalışmaya daha imza attı. Proje kapsamında, israfın önlenmesi hedeflenirken, kutulara atılan bayat ekmeklerde sokaktaki hayvanlar için kuru mamaya dönüştürülecek. İlkadım Belediyesi, 'Bayat Ekmek Toplama Kutuları'nı ilerleyen süreçte ilçedeki 100 noktaya kazandırmayı planlıyor. İlk etapta 50 adet yerleştirilecek olan ekmek toplama kutuları sayesinde  konteyner kenarına bırakılan ekmeklerde tek bir yerde toplanacak ve görüntü kirliliği de önlenmiş olacak. İlkadım Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün konteyner üretim atölyesinde üretilen ekmek toplama kutuları, ilk etapta oturma yoğunluğunun fazla olduğu bina ve site yanlarına monte edilecek.

“Çöpe atılan ekmekler sokak hayvanları için mama olacak”

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,

“ Ekmek israfıyla ilgili duyarlılık oluşturarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Ülkemizde günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını üzülerek ifade etmek istiyorum. İlkadım Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekerek çöpe atılmak istenen bayat ekmekleri sokak hayvanlarımıza ulaştırmak için çalışma başlattık. İlçe genelinde bina ve sitelerin önünde uygulamaya koyacağımız proje kapsamında bayat ekmekleri kutuların içinde biriktireceğiz. Görevlilerimiz, belirli günlerde bu ekmekleri toplayacak ve hayvanlara yem olarak kullanılmak üzere hayvan barınaklarına ve ilgililerine teslim edecek. Bu uygulamamız ile şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemeyi düşünüyoruz. İlkadım’da ilk etapta 4 ayrı pilot noktaya  yerleştirmeyi düşündüğümüz bayat ekmek toplama kutularının, en kısa zamanda ilçemize kazandıracağız”

diye konuştu.

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.