İBT WEB

Büyükşehir karpuz fırsatçılarına geçit vermiyor

Genel (TG) - Tarsus Gazetesi | 04.06.2021 - 09:43, Güncelleme: 04.06.2021 - 09:43 1519+ kez okundu.
 

Büyükşehir karpuz fırsatçılarına geçit vermiyor

Büyükşehir karpuz fırsatçılarına geçit vermiyor

 Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Denetim Ekipleri, bölgenin önemli ürünlerinden olan karpuzun olgunlaşmadan hasadının ve satışının yapılmaması için 3 ekiple 24 saat esasına göre denetimlerini sürdürürken, bir yandan da vatandaşın sofrasına fahiş fiyatta karpuz gelmemesi için çaba gösteriyor. Bu yıl üreticiden hayli uygun fiyata alınan karpuzun manav, market ve pazarlarda fahiş fiyattan satılmaması için denetimlerini sıklaştıran Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Şube Müdürlüğü Hal Dışı Denetim Ekipleri, rant peşinde olup vatandaşı mağdur etmek isteyenleri tespit etmek üzere çalışıyor. OLUMSUZLUK TESPİT EDİLDİĞİNDE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRİLİYOR Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Adanalıların mağdur olmaması amacıyla verdiği talimatı uygulayan Hal Denetim ekipleri, tarladan çok düşük fiyattan satılan karpuzun, zincir market, manav ve pazarlarda vatandaşın cebini yakmaması için kontrollerini mevsim boyunca sürdürecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Denetim Ekipleri, konuyla ilgili tespit ettiği olumsuzlukları Ticaret İl Müdürlüğü vasıtasıyla Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na iletiyor ve sürecin takipçisi oluyor. BÜYÜKŞEHİR ÇAĞRI HATTI 153’E BİLDİRİM YAPILMALI Ülkemizde koronavirüs salgınının ardından ortaya çıkan bazı fırsatçıları engellemek üzere ilgili kanunlara yeni eklemeler yapıldığını belirten Büyükşehir Hal Müdürlüğü yetkilileri, vatandaştan beklentilerinin fahiş fiyatla karşılaşmaları halinde, Büyükşehir Çağrı Merkezi 153’ü arayarak taraflarına iletilmesi olduğunu ifade ettiler.  
Büyükşehir karpuz fırsatçılarına geçit vermiyor

  Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Denetim Ekipleri, bölgenin önemli ürünlerinden olan karpuzun olgunlaşmadan hasadının ve satışının yapılmaması için 3 ekiple 24 saat esasına göre denetimlerini sürdürürken, bir yandan da vatandaşın sofrasına fahiş fiyatta karpuz gelmemesi için çaba gösteriyor. Bu yıl üreticiden hayli uygun fiyata alınan karpuzun manav, market ve pazarlarda fahiş fiyattan satılmaması için denetimlerini sıklaştıran Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Şube Müdürlüğü Hal Dışı Denetim Ekipleri, rant peşinde olup vatandaşı mağdur etmek isteyenleri tespit etmek üzere çalışıyor.

OLUMSUZLUK TESPİT EDİLDİĞİNDE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRİLİYOR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Adanalıların mağdur olmaması amacıyla verdiği talimatı uygulayan Hal Denetim ekipleri, tarladan çok düşük fiyattan satılan karpuzun, zincir market, manav ve pazarlarda vatandaşın cebini yakmaması için kontrollerini mevsim boyunca sürdürecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Denetim Ekipleri, konuyla ilgili tespit ettiği olumsuzlukları Ticaret İl Müdürlüğü vasıtasıyla Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na iletiyor ve sürecin takipçisi oluyor.

BÜYÜKŞEHİR ÇAĞRI HATTI 153’E BİLDİRİM YAPILMALI

Ülkemizde koronavirüs salgınının ardından ortaya çıkan bazı fırsatçıları engellemek üzere ilgili kanunlara yeni eklemeler yapıldığını belirten Büyükşehir Hal Müdürlüğü yetkilileri, vatandaştan beklentilerinin fahiş fiyatla karşılaşmaları halinde, Büyükşehir Çağrı Merkezi 153’ü arayarak taraflarına iletilmesi olduğunu ifade ettiler.

 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.