İBT WEB

Yenişehir Belediyesi usta yazarı genç yazarlarla buluşturdu

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 06.09.2021 - 09:11, Güncelleme: 06.09.2021 - 09:11 1681+ kez okundu.
 

Yenişehir Belediyesi usta yazarı genç yazarlarla buluşturdu

Yenişehir Belediyesi usta yazarı genç yazarlarla buluşturdu

Yenişehir Kent Konseyi işbirliğiyle yapılan Osman Şahin Öykü Etkinliği süreci ödül töreniyle sona erdi Yenişehir Belediyesi usta yazarı, genç yazarlarla buluşturdu Mersin Yenişehir Belediyesi ile Yenişehir Kent Konseyi’nin “Hayat Eve Sığar, Hayaller Eve Sığmaz” sloganıyla düzenlediği Osman Şahin Öykü Etkinliği kapsamında liseli gençler öyküler yazdı, o öyküler bir kitapta toplandı. Pandemi sürecinde eve kapanmak zorunda kalan gençleri yazmaya teşvik etmek amacıyla yapılan etkinlik süreci, liseli yazarların Türk öykücülüğünün usta ismi Osman Şahin ile buluştuğu ödül töreniyle sona erdi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Osman Şahin Öykü Etkinliğinin geleneksel hale getirilmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Başkan Özyiğit, Yenişehir’de Osman Şahin adına müze ve kütüphane kurmak istediklerini de söyledi. Yenişehir Belediyesinin Yenişehir Kent Konseyi ile birlikte düzenlediği Osman Şahin Öykü Günleri etkinliğinin ödül töreni Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Osman Şahin'in de katıldığı ödül töreni, yazarın yaşamını, Türk edebiyatındaki ve Türk sinemasındaki yerini anlatan belgesel gösterimiyle başladı. Etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen Yenişehir Kent Konseyi bileşenlerinden Hüsniye Çelik, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ve Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Pandemi sürecinin herkesin hayatına bir şekilde dokunduğunu, herkesin hayatını değiştirdiğini ifade eden Çelik, bu süreçten özellikle gençlerin daha fazla etkilendiğini anlattı. Gençleri bir amaç etrafında buluşturmak için Osman Şahin Öykü Günleri etkinliğini düzenlediklerini belirten Çelik,“Toplumun en önemli paydası olan gençlerimize rehberlik etmek istedik. İlkokuldan beri sürekli yarışma içinde olan çocuklarımızı yarıştırmayalım dedik ve adına yarışma değil öykü etkinliği dedik. Öykü etkinliğini Osman Şahin’e ithaf ederek edebiyatımıza yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmek istedik” dedi. “Yazarlık bizim ülkemizde zor sanattır” Doğma büyüme Mersinli olan, 1960’lı yılların sonlarında yazdığı öykü ve senaryolarla hem Türk edebiyatında hem de Türk sinemasında derin izler bırakan Osman Şahin de konuşmasına Türkiye’de toplumsal gerçekçi yazarların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek başladı. “Yazarlık bizim ülkemizde zor sanattır” diyen Osman Şahin, Nazım Hikmet’ten Sabahattin Ali’ye, Orhan Kemal’den Yaşar Kemal’e, Rıfat Ilgaz’dan Ahmet Arif’e, A. Kadir’den Fakir Baykurt’a, Başaran’dan Osman Şahin’e kadar pek çok yazarın zorlu bir hayat sürdüğünü anlattı. Şahin, kendisinin de 12 Eylül döneminde bir roman eleştirisi yüzünden 18 ay hapiste yattığını hatırlattı.  
Yenişehir Belediyesi usta yazarı genç yazarlarla buluşturdu

Yenişehir Kent Konseyi işbirliğiyle yapılan Osman Şahin Öykü Etkinliği süreci ödül töreniyle sona erdi Yenişehir Belediyesi usta yazarı, genç yazarlarla buluşturdu Mersin Yenişehir Belediyesi ile Yenişehir Kent Konseyi’nin “Hayat Eve Sığar, Hayaller Eve Sığmaz” sloganıyla düzenlediği Osman Şahin Öykü Etkinliği kapsamında liseli gençler öyküler yazdı, o öyküler bir kitapta toplandı. Pandemi sürecinde eve kapanmak zorunda kalan gençleri yazmaya teşvik etmek amacıyla yapılan etkinlik süreci, liseli yazarların Türk öykücülüğünün usta ismi Osman Şahin ile buluştuğu ödül töreniyle sona erdi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Osman Şahin Öykü Etkinliğinin geleneksel hale getirilmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Başkan Özyiğit, Yenişehir’de Osman Şahin adına müze ve kütüphane kurmak istediklerini de söyledi. Yenişehir Belediyesinin Yenişehir Kent Konseyi ile birlikte düzenlediği Osman Şahin Öykü
Günleri etkinliğinin ödül töreni Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Osman Şahin'in de katıldığı ödül töreni, yazarın yaşamını, Türk edebiyatındaki ve Türk sinemasındaki yerini anlatan belgesel gösterimiyle başladı. Etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen Yenişehir Kent Konseyi bileşenlerinden Hüsniye Çelik, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ve Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Pandemi sürecinin herkesin hayatına bir şekilde dokunduğunu, herkesin hayatını değiştirdiğini ifade eden Çelik, bu süreçten özellikle gençlerin daha fazla etkilendiğini anlattı. Gençleri bir amaç etrafında buluşturmak için Osman Şahin Öykü Günleri etkinliğini düzenlediklerini belirten Çelik,“Toplumun en önemli paydası olan gençlerimize rehberlik etmek istedik. İlkokuldan beri sürekli yarışma içinde olan çocuklarımızı yarıştırmayalım dedik ve adına yarışma değil öykü etkinliği dedik. Öykü etkinliğini Osman Şahin’e ithaf ederek edebiyatımıza yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmek istedik” dedi. “Yazarlık bizim ülkemizde zor sanattır” Doğma büyüme Mersinli olan, 1960’lı yılların sonlarında yazdığı öykü ve senaryolarla hem Türk edebiyatında hem de Türk sinemasında derin izler bırakan Osman Şahin de konuşmasına Türkiye’de toplumsal gerçekçi yazarların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek başladı. “Yazarlık bizim ülkemizde zor sanattır” diyen Osman Şahin, Nazım Hikmet’ten Sabahattin Ali’ye, Orhan Kemal’den Yaşar Kemal’e, Rıfat Ilgaz’dan Ahmet Arif’e, A. Kadir’den Fakir Baykurt’a, Başaran’dan Osman Şahin’e kadar pek çok yazarın zorlu bir hayat sürdüğünü anlattı. Şahin, kendisinin de 12 Eylül döneminde bir roman eleştirisi yüzünden 18 ay hapiste yattığını hatırlattı.
 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.