İBT WEB

Başkan Demir den Koruyucu Aile Seferberliği Teklifi

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 23.09.2021 - 21:47, Güncelleme: 23.09.2021 - 21:47 2638+ kez okundu.
 

Başkan Demir den Koruyucu Aile Seferberliği Teklifi

Başkan Demir den Koruyucu Aile Seferberliği Teklifi

Çocuklar İçin Elele Projesi kapsamında koruyucu aile derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, devlet koruması altında tek bir çocuk kalmaması için koruyucu aile seferberliği başlatılması gerektiği söyledi. Başkan Demir, bu konuda gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Samsun Koruyucu Aile Derneği ev sahipliğinde koruyucu aile dernekleri buluşması düzenledi. North Point Hotel’de gerçekleşen buluşma toplantısına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Hakan Vural, İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Neşe Gök Alp, İzmir Koruyucu Aile Derneği Başkanı Gülsüm Erdinç, Samsun Koruyucu Aile Derneği Başkanı Zeynep Çalış ile Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi Başkanı Güler Aslan katıldı. Merkezi Denizli’de olacak federasyon çatısı altında birleşecek dernekler, ‘Çocuklar İçin Elele Projesi’ ile ülke çapında faaliyet yürütmeyi amaçlıyor. Finansmanın yüzde 75’i Avrupa Birliği tarafından karşılanacak 110 bin euro bütçeli projeyle devlet koruması altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının politika ve karar alma süreçlerine daha aktif ve demokratik katılımını sağlayarak sivil toplumun gelişmesine katkıda bulunulması hedefleniyor. Bütçenin yüzde 25'i ise dernek tarafından eş finansman olarak karşılanacak. Türkiye genelinde devlet koruması altındaki çok sayıda çocuğun koruyucu ailesi olan anne ve babaların da yer aldığı toplantıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, koruyucu aile sisteminin toplumda yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Başkan Demir, “Toplumumuzun büyük bölümü bugün yeterli bilgi ve hassasiyete sahip değil. Aslında medeniyet kodlarımıza bakarsanız dünyada tek milletiz. Böyle bir duyarlılığı olan medeniyetten gelmekteyiz ama bugün ‘Devlet koruyor, bizim bir şey yapmamıza gerek yok’ gibi yanlış bir algıya sahibiz. Onun için gayretleriniz bu açıdan çok önemli. Hepinizi tebrik ediyorum.“ değerlendirmesinde bulundu. Samsun’da koruyucu aile konusunda duyarlı bir toplum yapısının bulunduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Koruyucu aileyi toplumun tüm katmanlarında fark ettirmeli, genişletmeliyiz. Her birimizin evladı, diğerimizin evladı hükmündedir. Dolayısıyla bunu çok yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bütün çocuklar evladımız olmalıdır. Devlet korumasında tek bir çocuk bile kalmamalıdır. Koruyucu aile olup onların en iyi şekilde yetiştirilmesine vesile olmalıyız. Tabikoruyucu ailelerimizin de onlara öz evladı gibi davranması lazım. Belediye olarak farkındalık oluşturmak için yanınızdayız. Açık çek veriyoruz. Bir hedef koyalım. Devlet koruması altındaki yavrularımızın sayısı belli. Belli kriterler koyalım ve çocuklarımızı sahiplendirelim. Bu çok bir şey değil. Başarabiliriz.” ifadelerini kullandı.  
Başkan Demir den Koruyucu Aile Seferberliği Teklifi

Çocuklar İçin Elele Projesi kapsamında koruyucu aile derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, devlet koruması altında tek bir çocuk kalmaması için koruyucu aile seferberliği başlatılması gerektiği söyledi. Başkan Demir, bu konuda gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Samsun Koruyucu Aile Derneği ev sahipliğinde koruyucu aile dernekleri buluşması düzenledi. North Point Hotel’de gerçekleşen buluşma toplantısına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Hakan Vural, İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Neşe Gök Alp, İzmir Koruyucu Aile Derneği Başkanı Gülsüm Erdinç, Samsun Koruyucu Aile Derneği Başkanı Zeynep Çalış ile Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi Başkanı Güler Aslan katıldı. Merkezi Denizli’de olacak federasyon çatısı altında birleşecek dernekler, ‘Çocuklar İçin Elele Projesi’ ile ülke çapında faaliyet yürütmeyi amaçlıyor. Finansmanın yüzde 75’i Avrupa Birliği tarafından karşılanacak 110 bin euro bütçeli projeyle devlet koruması altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının politika ve karar alma süreçlerine daha aktif ve demokratik katılımını sağlayarak sivil toplumun gelişmesine katkıda bulunulması hedefleniyor. Bütçenin yüzde 25'i ise dernek tarafından eş finansman olarak karşılanacak. Türkiye genelinde devlet koruması altındaki çok sayıda çocuğun koruyucu ailesi olan anne ve babaların da yer aldığı toplantıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, koruyucu aile sisteminin toplumda yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Başkan Demir, “Toplumumuzun büyük bölümü bugün yeterli bilgi ve hassasiyete sahip değil. Aslında medeniyet kodlarımıza bakarsanız dünyada tek milletiz. Böyle bir duyarlılığı olan medeniyetten gelmekteyiz ama bugün ‘Devlet koruyor, bizim bir şey yapmamıza gerek yok’ gibi yanlış bir algıya sahibiz. Onun için gayretleriniz bu açıdan çok önemli. Hepinizi tebrik ediyorum.“ değerlendirmesinde bulundu. Samsun’da koruyucu aile konusunda duyarlı bir toplum yapısının bulunduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “ Koruyucu aileyi toplumun tüm katmanlarında fark ettirmeli, genişletmeliyiz. Her birimizin evladı, diğerimizin evladı hükmündedir. Dolayısıyla bunu çok yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bütün çocuklar evladımız olmalıdır. Devlet korumasında tek bir çocuk bile kalmamalıdır. Koruyucu aile olup onların en iyi şekilde yetiştirilmesine vesile olmalıyız. Tabi koruyucu ailelerimizin de onlara öz evladı gibi davranması lazım. Belediye olarak farkındalık oluşturmak için yanınızdayız. Açık çek veriyoruz. Bir hedef koyalım. Devlet koruması altındaki yavrularımızın sayısı belli. Belli kriterler koyalım ve çocuklarımızı sahiplendirelim. Bu çok bir şey değil. Başarabiliriz.” ifadelerini kullandı.

 

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.