İBT WEB

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezine Fazıl Say lı muhteşem açılış

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 28.10.2021 - 11:49, Güncelleme: 28.10.2021 - 11:49 1563+ kez okundu.
 

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezine Fazıl Say lı muhteşem açılış

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezine Fazıl Say lı muhteşem açılış

  Klasik müziğin tartışmasız en değerli isimlerinden, besteci piyanist Fazıl Say, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde unutulmaz konserlerinden birisine daha imza attı. Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinin açılış konserinde Say, birbirinden güzel eserlerini Mersinli müzikseverler ile buluşturdu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mezitli İlçe Emniyet Müdürü Bayram Barış, Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, TRT Bölge Müdürü Selahattin Kahraman, Mersin Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Hasan Engin, Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yine aynı yerde bir defile gerçekleştirecek olan dünyaca ünlü modacı Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal, 107 yaşında aydınlık fikirleri ile çağdaş Türkiye’nin önemli yazarlarından Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, iş ve sanat dünyasının temsilcileri ve davetlilerin katıldığı konserde, salona sığmayan seyirciler için Kültür Merkezi bahçesinde ve sinema salonunda iki ayrı dev ekran yerleştirildi. Say; Kumru, Kara Toprak gibi kendi bestelerinin yanı sıra ünlü bestecilerin eserlerini akustik olarak piyano ile çaldı. Say, yeni bestesi olan içerisinde bulunduğumuz Korona sürecini anlattığı Yeni Hayat’ın ilk prömiyerini de Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirmiş oldu. Mersin’e her geldiğinde sanatsal alanda yepyeni gelişmeleri görmekten mutlu olduğunu ifade eden Say, “Mezitli’de yeni Kültür Merkezi, muhteşem bir salon, harika akustik, akustik olarak hiçbir elektronik yardım almadan şarkılarımızı seslendirmiş olmak oldukça etkiliydi. En uzaktaki dinleyicimizin de es yavaş sesleri bile duymuş olması çok önemli. Eminim ki Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır. Çok sayıda irili ufaklı konser-sinema salonu, hepsine dev ekranlar koyduk, salonun dışına da, binlerce sanatsever konseri izledi. Tüm emeği geçenlere ve Mezitli Belediyesine içtenlikle sevgiler” dedi. Başkan Neşet Tarhan, konserin sonunda alkışları kırmayarak üç kez daha sahneye gelerek seyirciyi selamlayan Fazıl Say'a çiçek vererek teşekkür etti.
Mezitli Belediyesi Kültür Merkezine Fazıl Say lı muhteşem açılış

 

Klasik müziğin tartışmasız en değerli isimlerinden, besteci piyanist Fazıl Say, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde unutulmaz konserlerinden birisine daha imza attı. Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinin açılış konserinde Say, birbirinden güzel eserlerini Mersinli müzikseverler ile buluşturdu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mezitli İlçe Emniyet Müdürü Bayram Barış, Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, TRT Bölge Müdürü Selahattin Kahraman, Mersin Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Hasan Engin, Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yine aynı yerde bir defile gerçekleştirecek olan dünyaca ünlü modacı Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal, 107 yaşında aydınlık fikirleri ile çağdaş Türkiye’nin önemli yazarlarından Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, iş ve sanat dünyasının temsilcileri ve davetlilerin katıldığı konserde, salona sığmayan seyirciler için Kültür Merkezi bahçesinde ve sinema salonunda iki ayrı dev ekran yerleştirildi.

Say; Kumru, Kara Toprak gibi kendi bestelerinin yanı sıra ünlü bestecilerin eserlerini akustik olarak piyano ile çaldı. Say, yeni bestesi olan içerisinde bulunduğumuz Korona sürecini anlattığı Yeni Hayat’ın ilk prömiyerini de Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirmiş oldu.

Mersin’e her geldiğinde sanatsal alanda yepyeni gelişmeleri görmekten mutlu olduğunu ifade eden Say, “Mezitli’de yeni Kültür Merkezi, muhteşem bir salon, harika akustik, akustik olarak hiçbir elektronik yardım almadan şarkılarımızı seslendirmiş olmak oldukça etkiliydi. En uzaktaki dinleyicimizin de es yavaş sesleri bile duymuş olması çok önemli. Eminim ki Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır.

Çok sayıda irili ufaklı konser-sinema salonu, hepsine dev ekranlar koyduk, salonun dışına da, binlerce sanatsever konseri izledi. Tüm emeği geçenlere ve Mezitli Belediyesine içtenlikle sevgiler” dedi.

Başkan Neşet Tarhan, konserin sonunda alkışları kırmayarak üç kez daha sahneye gelerek seyirciyi selamlayan Fazıl Say'a çiçek vererek teşekkür etti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.