İBT WEB

AKDENİZLİ KADINLAR TARSUSU GEZDİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 05.11.2021 - 10:58, Güncelleme: 05.11.2021 - 10:58 1839+ kez okundu.
 

AKDENİZLİ KADINLAR TARSUSU GEZDİ

AKDENİZLİ KADINLAR TARSUSU GEZDİ

Akdeniz Belediyesi; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında Akdenizli kadınları, çocuklarıyla birlikte kentin tarihi ve turistik yerlerine geziye götürüyor. Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü” dolayısıyla çeşitli etkinlikler başlattı. Bu kapsamda her hafta 2 otobüsle yaklaşık 500 kadın, Eshab-ı Kehf, Nusret Mayın Gemisi, Tarsus Şelalesi ile Berdan Barajı’na geziye götürülecek. Hebilli ve Bahşiş mahallelerinden 62 kadın Tarsus’u gezdi Gün nedeniyle başlayan etkinlikler dizisinde ilk olarak Hebilli ve Bahşiş mahallelerinde yaşayan 62 kadın, çocuklarıyla birlikte Tarsus Gezisi’ne götürüldü. Gezide kadınlara ve çocuklarına kumanya da verildi. Eshab-ı Kehf ve Berdan Barajı gibi Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden kadınlar, kendileri veya sevdiklerine çeşitli hediyelikler aldı. İlk olarak Tarsus Yedi Uyurlar Mağarası’nı ziyaret eden kadınlar, burada dualar edip hatıra fotoğrafları çekti. Anneleriyle birlikte geziye katılan küçük çocuklar da oyun ve eğlence parklarında gönüllerince bir gün yaşadı. Geziye katılan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Tufan Nenni yaptığı açıklamada; “Hebilli ve Bahşiş mahallelerimizden iki otobüsle Eshab-ı Kehf’e geldik. Burada öğle namazı kılındı ve dualar edildi. Sonrasında barajı gezeceğiz. Her hafta iki mahallemize otobüsler götürüp, dileyen mahalleli kadınları bu gezilerimize götüreceğiz” dedi. Gün nedeniyle etkinlikler sürecek Öte yandan, Tarsus gezisine katılan kadınlar da kendilerine bu güzel imkanı sunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler, etkinliklerin devamını beklediklerini dile getirdiler. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü” dolayısıyla çeşitli aktiviteler ve farkındalık yaratan etkinlikler dizisini sürdürecek.
AKDENİZLİ KADINLAR TARSUSU GEZDİ

Akdeniz Belediyesi; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında Akdenizli kadınları, çocuklarıyla birlikte kentin tarihi ve turistik yerlerine geziye götürüyor.

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü” dolayısıyla çeşitli etkinlikler başlattı. Bu kapsamda her hafta 2 otobüsle yaklaşık 500 kadın, Eshab-ı Kehf, Nusret Mayın Gemisi, Tarsus Şelalesi ile Berdan Barajı’na geziye götürülecek.

Hebilli ve Bahşiş mahallelerinden 62 kadın Tarsus’u gezdi

Gün nedeniyle başlayan etkinlikler dizisinde ilk olarak Hebilli ve Bahşiş mahallelerinde yaşayan 62 kadın, çocuklarıyla birlikte Tarsus Gezisi’ne götürüldü. Gezide kadınlara ve çocuklarına kumanya da verildi. Eshab-ı Kehf ve Berdan Barajı gibi Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden kadınlar, kendileri veya sevdiklerine çeşitli hediyelikler aldı. İlk olarak Tarsus Yedi Uyurlar Mağarası’nı ziyaret eden kadınlar, burada dualar edip hatıra fotoğrafları çekti. Anneleriyle birlikte geziye katılan küçük çocuklar da oyun ve eğlence parklarında gönüllerince bir gün yaşadı.

Geziye katılan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Tufan Nenni yaptığı açıklamada; “Hebilli ve Bahşiş mahallelerimizden iki otobüsle Eshab-ı Kehf’e geldik. Burada öğle namazı kılındı ve dualar edildi. Sonrasında barajı gezeceğiz. Her hafta iki mahallemize otobüsler götürüp, dileyen mahalleli kadınları bu gezilerimize götüreceğiz” dedi. Gün nedeniyle etkinlikler sürecek

Öte yandan, Tarsus gezisine katılan kadınlar da kendilerine bu güzel imkanı sunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler, etkinliklerin devamını beklediklerini dile getirdiler. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü” dolayısıyla çeşitli aktiviteler ve farkındalık yaratan etkinlikler dizisini sürdürecek.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.