İBT WEB

HATAY YEPYENİ BİR ALAN KAZANIYOR

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 10.11.2021 - 15:17, Güncelleme: 10.11.2021 - 15:17 1314+ kez okundu.
 

HATAY YEPYENİ BİR ALAN KAZANIYOR

HATAY YEPYENİ BİR ALAN KAZANIYOR

Antakya’daki Mehmet Şah Vakıf İş Hanı alanının kent meydanı ve yeşil alan olarak düzenlenmesi için nihai protokol imzalandı. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmaz, imzaların atılmasıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesine devredildi. HBB, şehrin merkezinde bulunan alanın satış bedeli için Antakya’daki fuar alanı olarak bilinen taşınmazı trampa edecek. Antakya Belediyesi ise söz konusu devir için nakit ödeme yapacak.Hatay Valiliğinde düzenlenen tören sonrası konuşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Alanı şehrimizin ve bölgenin tarihi, kültürel yapısına uygun olarak düzenleyeceğimizi daha önce belirtmiştim. Bu anlaşma sonrası şehrimiz yepyeni bir alan kazanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. İmza törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Erol Ökten, Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mursaloğlu, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan katıldı.  
HATAY YEPYENİ BİR ALAN KAZANIYOR

Antakya’daki Mehmet Şah Vakıf İş Hanı alanının kent meydanı ve yeşil alan olarak düzenlenmesi için nihai protokol imzalandı. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmaz, imzaların atılmasıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesine devredildi. HBB, şehrin merkezinde bulunan alanın satış bedeli için Antakya’daki fuar alanı olarak bilinen taşınmazı trampa edecek. Antakya Belediyesi ise söz konusu devir için nakit ödeme yapacak. Hatay Valiliğinde düzenlenen tören sonrası konuşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Alanı şehrimizin ve bölgenin tarihi, kültürel yapısına uygun olarak düzenleyeceğimizi daha önce belirtmiştim. Bu anlaşma sonrası şehrimiz yepyeni bir alan kazanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. İmza törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Erol Ökten, Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mursaloğlu, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan katıldı.
 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.