İBT WEB

TARSUS BELEDİYESİ ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 13.11.2021 - 11:29, Güncelleme: 13.11.2021 - 11:29 2019+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

TARSUS BELEDİYESİ ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Tarsus Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 100 Yılına doğru ülkemizin sosyo- ekonomik yapısının ana temellerinden biri olan tarım konusunda düzenlenen çiftçi odaklı uluslararası Tarım Çalıştayı yoğun katılımla gerçekleşti.Tarsus Belediyesi Meclis salonunda yapılan çalıştaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan  Başdanışmanı Orhan Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Gökhan Günaydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP İl Başkanı Av. Adil Aktay, Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av.Ozan Varal, Belediye Meclis Üyeleri, Tema Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erhan Akça, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, konusunda uzman konuşmacılar, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katılım sağladı. İki gün boyunca devam eden çalıştayda konularında uzman konuşmacıların yanı sıra Japonya, İtalya ve Romanya’dan da tarım konusunda bilirkişiler online katılım sağladı. Geleceğe tarımı nasıl hazırlayalım, Toprak ve bitki yönetimi, bitki koruma konularının yanı sıra Tarsus ve Türkiye tarımı için önerilerin de konuşulduğu çalıştayda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;”Türkiye’nin tarımsal potansiyelinin bugün yeterince yansıtılmadığına ve Türkiye’nin ilk 3’e girmesi konusunda iddialı olduğumuzu belirtmek isterim. Bu nedenle Türkiye tarımının gözbebekleri arasında olan Tarsus ve elbette Mersin tarımını çok daha verimli boyuta ulaştırmak için çabalarımızı 24 saate yaymış durumdayız. Tarımın karşı karşıya olduğu sorunları yerelde ve küreselde yakından izliyoruz. Bu amaçla düzenlenen ve Mersin ilinde ilk olan Tarım Çalıştayımız bugünün sorunları kadar geleceğin sorunlarını masaya yatırarak çiftçilerimize ışık gösterecek sonuçlar ortaya koyacaktır. Bizde Tarsus Belediyesi olarak bu çok değerli sonuçları yerinde Tarım Akademisi, Üretim Kursları, Tohum, Gübre ve Yem destekleri, Fidan ve fide üretimleri, Tarım Hastanesi, kuraklıkla mücadele ve kooperatifler aracılığıyla çiftçimizle paylaşarak Tarsus ve Türk Tarımına bir damlada olsa katkı yapacağız” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Gökhan Günaydın da yaptığı konuşmada;” Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği bu çalıştay gerçekten çok nitelikli ve bir ilçe belediyesinin boyutunun üzerinde başarılı bir iş, gayet iyi hazırlanmış bütün arkadaşların emeğine sağlık. Buradan hareketle sadece Tarsus'ta değil tüm Türkiye'de sağlam bir tarım planlanmasına ihtiyaç var. Tarım sektörünün detaylı olarak ele alındığı bu çalıştayda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
TARSUS BELEDİYESİ ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Tarsus Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 100 Yılına doğru ülkemizin sosyo- ekonomik yapısının ana temellerinden biri olan tarım konusunda düzenlenen çiftçi odaklı uluslararası Tarım Çalıştayı yoğun katılımla gerçekleşti. Tarsus Belediyesi Meclis salonunda yapılan çalıştaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan  Başdanışmanı Orhan Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Gökhan Günaydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP İl Başkanı Av. Adil Aktay, Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av.Ozan Varal, Belediye Meclis Üyeleri, Tema Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erhan Akça, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, konusunda uzman konuşmacılar, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katılım sağladı. İki gün boyunca devam eden çalıştayda konularında uzman konuşmacıların yanı sıra Japonya, İtalya ve Romanya’dan da tarım konusunda bilirkişiler online katılım sağladı. Geleceğe tarımı nasıl hazırlayalım, Toprak ve bitki yönetimi, bitki koruma konularının yanı sıra Tarsus ve Türkiye tarımı için önerilerin de konuşulduğu çalıştayda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;”Türkiye’nin tarımsal potansiyelinin bugün yeterince yansıtılmadığına ve Türkiye’nin ilk 3’e girmesi konusunda iddialı olduğumuzu belirtmek isterim. Bu nedenle Türkiye tarımının gözbebekleri arasında olan Tarsus ve elbette Mersin tarımını çok daha verimli boyuta ulaştırmak için çabalarımızı 24 saate yaymış durumdayız. Tarımın karşı karşıya olduğu sorunları yerelde ve küreselde yakından izliyoruz. Bu amaçla düzenlenen ve Mersin ilinde ilk olan Tarım Çalıştayımız bugünün sorunları kadar geleceğin sorunlarını masaya yatırarak çiftçilerimize ışık gösterecek sonuçlar ortaya koyacaktır. Bizde Tarsus Belediyesi olarak bu çok değerli sonuçları yerinde Tarım Akademisi, Üretim Kursları, Tohum, Gübre ve Yem destekleri, Fidan ve fide üretimleri, Tarım Hastanesi, kuraklıkla mücadele ve kooperatifler aracılığıyla çiftçimizle paylaşarak Tarsus ve Türk Tarımına bir damlada olsa katkı yapacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Gökhan Günaydın da yaptığı konuşmada;” Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği bu çalıştay gerçekten çok nitelikli ve bir ilçe belediyesinin boyutunun üzerinde başarılı bir iş, gayet iyi hazırlanmış bütün arkadaşların emeğine sağlık. Buradan hareketle sadece Tarsus'ta değil tüm Türkiye'de sağlam bir tarım planlanmasına ihtiyaç var. Tarım sektörünün detaylı olarak ele alındığı bu çalıştayda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.