İBT WEB

EMEKLİ EVİ ÜYELERİ TARSUS GENÇLİK KAMPI NDA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 24.11.2021 - 14:24, Güncelleme: 24.11.2021 - 14:24 1946+ kez okundu.
 

EMEKLİ EVİ ÜYELERİ TARSUS GENÇLİK KAMPI NDA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

EMEKLİ EVİ ÜYELERİ TARSUS GENÇLİK KAMPI NDA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Emekli Evi üyeleri için keyifli bir program daha hazırladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir Emekli Evi üyeleri, Tarsus’ta düzenlenen etkinlikte hem kültür gezisi yaptı hem de Gençlik Kampı’nın doğal ortamında unutulmaz bir gün yaşadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı hizmet veren Emekli Evlerinin üyelerine yönelik etkinlikleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Emekli Evi üyeleri, Tarsus Gençlik Kampı’da doğayla iç içe unutulmaz bir gün yaşadı.   Tarsus’un tarihi mekanlarını gezip, şarkılar söylediler   Mersin’den servislerle alınan Emekli Evi üyeleri, ilk olarak Tarsus’un tarihi yerlerini gezerek, doğal güzelliklerin tadını çıkardı. Ardından Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nın ağaçlarla kaplı alanında ikram edilen öğle yemeğini birlikte yiyen yaş almış yurttaşlar, Büyükşehir ekiplerinin seslendirdiği halk ve sanat müziği eserlerine eşlik etti. Program sonunda misafirler, Tarsus Gençlik Kampı’nda bulunan Geri Dönüşüm Atölyesi ve kamp içinde bulunan diğer bölümleri de gezip, yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.   “Belediyecilik açısından müthiş bir gelişme gördüm”   Emekli Evi üyesi, emekli öğretmen Yücel Türkkan, ilk kez böyle bir geziye katıldığını belirterek, şöyle devam etti:   “Bu geziye ilk defa katılıyoruz, eşimle beraber geldik. Eşim de emekli öğretmen. Ben aslında daha önce 10 yıl Tarsus’ta öğretmenlik yaptım. 30 yıl oldu, son gördüklerime çok şaşırdım, duyduklarıma gerçekten inanamadım. Hem kültür açısından hem de belediyecilik açısından müthiş bir gelişme gördüm. Hem Tarsus’ta hem de Mersin’de biz zaten bunları yaşıyoruz. Bu kültür gezisinde aslında kültür açısından bizlerin çok faydalandığı bilgiler, yeni bilgiler öğrendik, yeni yerler gördük. Gençlik Kampı harika olmuş. Hatta çok şaşırdım burada küçük çocuklar da var. Demek ki bu kampta en küçüklerden biz gibi emekli olmuşlara kadar herkesi ağırlayabiliyor. Vahap Başkanımıza bu etkinliklerde bizlere bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyoruz.”   “Sevgiler ekilirse ülkemizin güzel olacağına inanıyorum”   Bahriye Özcan, duygu dolu anlar yaşadığını ifade ederek, “Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü hep böyle sevgi ekiyor. Ben bu sevginin gerçekten çok güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Umutsuzluk çok kötü bir şey. Bugün ben başka gezegendeyim sanki. Umutlandım gerçekten, umudumu kaybetmiştim. Çünkü kadın olarak yaşamımın zorlaştığını düşünmüştüm her şeyden önce. Ama ben bugün ülke için umutluyum. Nice Vahap Seçerler gibi güzel şeyler yapılır, sevgiler ekilirse ülkemizin güzel olacağına inanıyorum” diye konuştu.
EMEKLİ EVİ ÜYELERİ TARSUS GENÇLİK KAMPI NDA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Emekli Evi üyeleri için keyifli bir program daha hazırladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir Emekli Evi üyeleri, Tarsus’ta düzenlenen etkinlikte hem kültür gezisi yaptı hem de Gençlik Kampı’nın doğal ortamında unutulmaz bir gün yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı hizmet veren Emekli Evlerinin üyelerine yönelik etkinlikleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Emekli Evi üyeleri, Tarsus Gençlik Kampı’da doğayla iç içe unutulmaz bir gün yaşadı.

 

Tarsus’un tarihi mekanlarını gezip, şarkılar söylediler

 

Mersin’den servislerle alınan Emekli Evi üyeleri, ilk olarak Tarsus’un tarihi yerlerini gezerek, doğal güzelliklerin tadını çıkardı. Ardından Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nın ağaçlarla kaplı alanında ikram edilen öğle yemeğini birlikte yiyen yaş almış yurttaşlar, Büyükşehir ekiplerinin seslendirdiği halk ve sanat müziği eserlerine eşlik etti. Program sonunda misafirler, Tarsus Gençlik Kampı’nda bulunan Geri Dönüşüm Atölyesi ve kamp içinde bulunan diğer bölümleri de gezip, yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

 

“Belediyecilik açısından müthiş bir gelişme gördüm”

 

Emekli Evi üyesi, emekli öğretmen Yücel Türkkan, ilk kez böyle bir geziye katıldığını belirterek, şöyle devam etti:

 

“Bu geziye ilk defa katılıyoruz, eşimle beraber geldik. Eşim de emekli öğretmen. Ben aslında daha önce 10 yıl Tarsus’ta öğretmenlik yaptım. 30 yıl oldu, son gördüklerime çok şaşırdım, duyduklarıma gerçekten inanamadım. Hem kültür açısından hem de belediyecilik açısından müthiş bir gelişme gördüm. Hem Tarsus’ta hem de Mersin’de biz zaten bunları yaşıyoruz. Bu kültür gezisinde aslında kültür açısından bizlerin çok faydalandığı bilgiler, yeni bilgiler öğrendik, yeni yerler gördük. Gençlik Kampı harika olmuş. Hatta çok şaşırdım burada küçük çocuklar da var. Demek ki bu kampta en küçüklerden biz gibi emekli olmuşlara kadar herkesi ağırlayabiliyor. Vahap Başkanımıza bu etkinliklerde bizlere bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyoruz.”

 

“Sevgiler ekilirse ülkemizin güzel olacağına inanıyorum”

 

Bahriye Özcan, duygu dolu anlar yaşadığını ifade ederek, “Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü hep böyle sevgi ekiyor. Ben bu sevginin gerçekten çok güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Umutsuzluk çok kötü bir şey. Bugün ben başka gezegendeyim sanki. Umutlandım gerçekten, umudumu kaybetmiştim. Çünkü kadın olarak yaşamımın zorlaştığını düşünmüştüm her şeyden önce. Ama ben bugün ülke için umutluyum. Nice Vahap Seçerler gibi güzel şeyler yapılır, sevgiler ekilirse ülkemizin güzel olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.