İBT WEB

İngiltere basınında '3. sokağa çıkma kısıtlaması' dönemi: "En başa geri döndük"

Sağlık 05.01.2021 - 09:13, Güncelleme: 05.01.2021 - 09:13 2191+ kez okundu.
 

İngiltere basınında '3. sokağa çıkma kısıtlaması' dönemi: "En başa geri döndük"

İngiltere basınında '3. sokağa çıkma kısıtlaması' dönemi: "En başa geri döndük"

İngiliz gazetelerinin ilk sayfaları tamamen, Başbakanı Boris Johnson'ın, ülkede artan koronavirüs vakaları nedeniyle dün akşam açıkladığı ulusal çapta sokağa çıkma kısıtlamalarına ayrıldu. "Sokağa çıkma kısıtlamalarına geri dönüş" başlığını atan Times, okullarda yıl sonu yapılan sınavların şimdilik beklemeye alındığına ve Başbakan Johnson'ın gelecek haftaların en zor haftalar olabileceğine dair uyarısına dikkat çekti. Daily Telegraph da Johnson'ın "son görünüyor" sözlerine vurgu yaptı. Johnson Şubat ortasına kadar yapmayı planladıkları 13 milyon aşı ile hastalık karşısında en riskli grupların korunacağını belirtti. Kısıtlamalar neleri kapsıyor? Sokağa çıkma kısıtlamaları geçen yılın Mart ayında ilan edilen kısıtlamalarla çok benzer. Sadece alışveriş, egzersiz, önemli tıbbi ihtiyaçları karşılamak için ve evden çalışma imkanı olmayanlarsa işe gitmek için evden çıkılabilecek. Tüm okullar Şubat ayındaki dönem tatiline kadar uzaktan eğitim verecek. Kreşler açık olacak. Üniversite öğrencileri kampüslere dönemeyecek, uzaktan eğitime devam edecek. Restoranlar paket servise devam edecek ancak 'gel-al' alkol servisi veremeyecek. Açık hava spor kompleksleri-golf sahaları, tenis kortları ve açık hava spor salonları- kapanacak. Açık hava çocuk oyun parkları açık kalacak. Amatör takım sporları yasak olacak. Premier lig gibi profesyonel spor müsabakaları ise devam edecek. İngiltere'de ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi
İngiltere basınında '3. sokağa çıkma kısıtlaması' dönemi: "En başa geri döndük"

İngiliz gazetelerinin ilk sayfaları tamamen, Başbakanı Boris Johnson'ın, ülkede artan koronavirüs vakaları nedeniyle dün akşam açıkladığı ulusal çapta sokağa çıkma kısıtlamalarına ayrıldu.

"Sokağa çıkma kısıtlamalarına geri dönüş" başlığını atan Times, okullarda yıl sonu yapılan sınavların şimdilik beklemeye alındığına ve Başbakan Johnson'ın gelecek haftaların en zor haftalar olabileceğine dair uyarısına dikkat çekti.

Daily Telegraph da Johnson'ın "son görünüyor" sözlerine vurgu yaptı. Johnson Şubat ortasına kadar yapmayı planladıkları 13 milyon aşı ile hastalık karşısında en riskli grupların korunacağını belirtti.

Kısıtlamalar neleri kapsıyor?

Sokağa çıkma kısıtlamaları geçen yılın Mart ayında ilan edilen kısıtlamalarla çok benzer.

  • Sadece alışveriş, egzersiz, önemli tıbbi ihtiyaçları karşılamak için ve evden çalışma imkanı olmayanlarsa işe gitmek için evden çıkılabilecek.
  • Tüm okullar Şubat ayındaki dönem tatiline kadar uzaktan eğitim verecek.
  • Kreşler açık olacak.
  • Üniversite öğrencileri kampüslere dönemeyecek, uzaktan eğitime devam edecek.
  • Restoranlar paket servise devam edecek ancak 'gel-al' alkol servisi veremeyecek.
  • Açık hava spor kompleksleri-golf sahaları, tenis kortları ve açık hava spor salonları- kapanacak.
  • Açık hava çocuk oyun parkları açık kalacak.
  • Amatör takım sporları yasak olacak. Premier lig gibi profesyonel spor müsabakaları ise devam edecek.

  • İngiltere'de ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.