İBT WEB

KATLI OTOPARK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.01.2021 - 08:44, Güncelleme: 11.01.2021 - 08:44 2115+ kez okundu.
 

KATLI OTOPARK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TEVFİK SIRRI GÜR LİSESİ YANI KATLI OTOPARK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce yapımına başladığı Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanındaki katlı otopark çalışmalarına devam ediyor. Kapasite yetersizliği nedeniyle hem vatandaşların hem de esnafın ihtiyacını karşılamayan otoparkın yerine yapılacak katlı otopark ile araç parkı sorunu sona erecek. Projede mevcut otoparkın yıkım işi tamamlanarak kazı işine başlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çarşı merkezinde yaşanan araç parkı sorununa çözüm için yola çıktığı ve proje çalışmalarını kısa sürede tamamladığı Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanı katlı otoparkın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Revize edilen proje ile otopark, 345 araç ve 40 motosiklet kapasiteli olacak.  Mevcut bina yıkılarak kazı işine başlandı Büyükşehir Belediyesi, çarşı esnafının ve alışveriş için gelen vatandaşların en büyük sorunlarından biri olan araç parkı sorununu, inşa ettiği 2 katlı otopark ile çözüme kavuşturacak. Kısa süre önce yapımına başlanan otopark için çalışan ekipler, mevcut otoparkın yıkım işini tamamlayarak kazı işine başladı. Ekipler kazı işlemini tamamladıktan sonra geoteknik işlere başlayacak. Katlı otoparkın betonarme ve yapısal peyzaj işleri de tamamlandıktan sonra Mersinliler’in hizmetine kazandırılacak. Toplam 345 araç ve 40 motosiklet kapasiteli olacak Yeniden revize edilen proje ile bodrum kat 5 bin 700 metrekare, 2. bodrum kat 6 bin 60 metrekare olmak üzere toplam 11 bin 760 metrekarelik bir yapı olacak. Birinci bodrum kat 163 araç, 2. bodrum kat ise 182 araç ve 40 motosiklet kapasitesine sahip olacak. Toplam 345 araç ve 40 motosiklet kapasiteli 2 katlı otopark, araç parkı sorununu ortadan kaldıracak. Yeraltı otoparkının üstü ise kent meydanı olacak. Projenin yeni halinde, bodrum katında oto yıkama alanı ayrılırken, elektrikli araçlar için de şarj istasyonu bulunacak. Otoparkın önceki halindeki beton yapının yerini yeşil alan alacak. Meydanda sokak basketbolu yapılabilecek alanın yanı sıra gösteri, sergi, oyun ve jimnastik alanları da bulunacak.   
TEVFİK SIRRI GÜR LİSESİ YANI KATLI OTOPARK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce yapımına başladığı Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanındaki katlı otopark çalışmalarına devam ediyor. Kapasite yetersizliği nedeniyle hem vatandaşların hem de esnafın ihtiyacını karşılamayan otoparkın yerine yapılacak katlı otopark ile araç parkı sorunu sona erecek. Projede mevcut otoparkın yıkım işi tamamlanarak kazı işine başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çarşı merkezinde yaşanan araç parkı sorununa çözüm için yola çıktığı ve proje çalışmalarını kısa sürede tamamladığı Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanı katlı otoparkın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Revize edilen proje ile otopark, 345 araç ve 40 motosiklet kapasiteli olacak. 

Mevcut bina yıkılarak kazı işine başlandı

Büyükşehir Belediyesi, çarşı esnafının ve alışveriş için gelen vatandaşların en büyük sorunlarından biri olan araç parkı sorununu, inşa ettiği 2 katlı otopark ile çözüme kavuşturacak. Kısa süre önce yapımına başlanan otopark için çalışan ekipler, mevcut otoparkın yıkım işini tamamlayarak kazı işine başladı. Ekipler kazı işlemini tamamladıktan sonra geoteknik işlere başlayacak. Katlı otoparkın betonarme ve yapısal peyzaj işleri de tamamlandıktan sonra Mersinliler’in hizmetine kazandırılacak.

Toplam 345 araç ve 40 motosiklet kapasiteli olacak

Yeniden revize edilen proje ile bodrum kat 5 bin 700 metrekare, 2. bodrum kat 6 bin 60 metrekare olmak üzere toplam 11 bin 760 metrekarelik bir yapı olacak. Birinci bodrum kat 163 araç, 2. bodrum kat ise 182 araç ve 40 motosiklet kapasitesine sahip olacak. Toplam 345 araç ve 40 motosiklet kapasiteli 2 katlı otopark, araç parkı sorununu ortadan kaldıracak. Yeraltı otoparkının üstü ise kent meydanı olacak. Projenin yeni halinde, bodrum katında oto yıkama alanı ayrılırken, elektrikli araçlar için de şarj istasyonu bulunacak.

Otoparkın önceki halindeki beton yapının yerini yeşil alan alacak. Meydanda sokak basketbolu yapılabilecek alanın yanı sıra gösteri, sergi, oyun ve jimnastik alanları da bulunacak. 

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.