İBT WEB

KÖYLÜLER HBB BAŞKANI SAVAŞ A TAŞ OCAĞINI ŞİKÂYET ETTİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 30.09.2021 - 08:16, Güncelleme: 30.09.2021 - 08:16 1837+ kez okundu.
 

KÖYLÜLER HBB BAŞKANI SAVAŞ A TAŞ OCAĞINI ŞİKÂYET ETTİ

Yüksek patlama sesleri yüzünden hayvanlar düşük yapıyor geçim kaynaklarımız tehlike altında dedi

Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Başpınar Köyü Muhtarı Abdürrahim Kazan ve köyde hayvancılık yapan vatandaşlar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ı ziyaret ederek köy çevresindeki taş ocaklarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Köylerindeki taş ocaklarının çalışmalarından kaynaklanan toz ve kirliliğinin tarım ürünlerini ve hayvanlarını olumsuz etkilediğini Lütfü Savaş ile paylaşan köy sakinleri, Başkan Savaş’tan destek istedi. Zaten yeterli mera alanlarının olmadığını, mevcut meraların da toz içinde olmasından kaynaklı hayvanlarını otlatamadıklarını ifade eden Başpınar sakinleri, “Hayvanlarımız toz yüzünden beslenemiyor. Yüksek patlama sesleri yüzünden hayvanlar düşük yapıyor, geçim kaynaklarımız tehlike altında” dedi. Kendilerini “Gariban” olarak tanımlayan köylüler “Biz garibanın diye sağlığımız kimsenin umurunda değil. Şikâyet edecek merci bulamıyoruz. Lütfen bize destek olun” diyerek Lütfü Savaş’tan yardım istedi. Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç de konunun yargıya taşındığını anlattı. SAVAŞ: TAŞ OCAKLARI BUYÜK SORUN YARATIYOR Konu hakkında daha önce gösterdiği hassasiyeti tekrarlayacağını söyleyen Savaş, “Konu ile ilgili detaylı bir şekilde ilgileneceğim, taş ocakları büyük sorunlar yaratıyor, tüm canlıları tehdit ediyor. Desteğimiz sizinle, köye gidip yerinde göreceğiz. Öz yurdumuzda garip hissediyorsunuz, bu üzüntü verici. Dağ ceylanlarının koruma alanı genişletilerek taş ocağı işletmelerine verildi. Bu işletmelere ruhsat verilirken yerel halk hiç dinlenmedi ve tüm karşı çıkmalara karşın ruhsat verildi” açıklamalarında bulundu. LÜTFÜ SAVAŞ AYNI KONUYU HAZİRAN AYINDA GÜNDEME TAŞIMIŞTI Lütfü Savaş, haziran ayında Kırıkhan’a yaptığı ziyaretinde bölgedeki 133 bin dönümlük yaban hayatı alanının 8 bin dönümünün madencilik faaliyetlerinin yürütülmesini de kapsayacak şekilde kullanıma açılmasına karşı çıkmıştı. O günlerde verdiği demeçte “Bu coğrafya hepimizin ve burada yaşayan tüm canlılar bize emanet. Emanetimize sahip çıkalım. Resmi kurumlar, özel teşebbüsler, STK’lar olarak yaşamak isteyen canlılarakatkı sunalım” ifadelerini kullanmıştı.  
Yüksek patlama sesleri yüzünden hayvanlar düşük yapıyor geçim kaynaklarımız tehlike altında dedi


Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Başpınar Köyü Muhtarı Abdürrahim Kazan ve köyde hayvancılık yapan vatandaşlar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ı ziyaret ederek köy çevresindeki taş ocaklarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Köylerindeki taş ocaklarının çalışmalarından kaynaklanan toz ve kirliliğinin tarım ürünlerini ve hayvanlarını olumsuz etkilediğini Lütfü Savaş ile paylaşan köy sakinleri, Başkan Savaş’tan destek istedi. Zaten yeterli mera alanlarının olmadığını, mevcut meraların da toz içinde olmasından kaynaklı
hayvanlarını otlatamadıklarını ifade eden Başpınar sakinleri, “Hayvanlarımız toz yüzünden beslenemiyor. Yüksek patlama sesleri yüzünden hayvanlar düşük yapıyor, geçim kaynaklarımız tehlike altında” dedi. Kendilerini “Gariban” olarak tanımlayan köylüler “Biz garibanın diye sağlığımız kimsenin umurunda değil. Şikâyet edecek merci bulamıyoruz. Lütfen bize destek olun” diyerek Lütfü Savaş’tan yardım istedi. Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç de konunun yargıya taşındığını anlattı. SAVAŞ: TAŞ OCAKLARI BUYÜK SORUN YARATIYOR Konu hakkında daha önce gösterdiği hassasiyeti tekrarlayacağını söyleyen Savaş, “Konu ile ilgili detaylı bir şekilde ilgileneceğim, taş ocakları büyük sorunlar yaratıyor, tüm canlıları tehdit ediyor. Desteğimiz sizinle, köye gidip yerinde göreceğiz. Öz yurdumuzda garip hissediyorsunuz, bu üzüntü verici. Dağ ceylanlarının koruma alanı genişletilerek taş ocağı işletmelerine verildi. Bu işletmelere ruhsat verilirken yerel halk hiç dinlenmedi ve tüm karşı çıkmalara karşın ruhsat verildi” açıklamalarında bulundu. LÜTFÜ SAVAŞ AYNI KONUYU HAZİRAN AYINDA GÜNDEME TAŞIMIŞTI Lütfü Savaş, haziran ayında Kırıkhan’a yaptığı ziyaretinde bölgedeki 133 bin dönümlük yaban hayatı alanının 8 bin dönümünün madencilik faaliyetlerinin yürütülmesini de kapsayacak şekilde kullanıma açılmasına karşı çıkmıştı. O günlerde verdiği demeçte “Bu coğrafya hepimizin ve burada yaşayan tüm canlılar bize emanet. Emanetimize sahip çıkalım. Resmi kurumlar, özel teşebbüsler, STK’lar olarak yaşamak isteyen canlılarakatkı sunalım” ifadelerini kullanmıştı.
 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.