İBT WEB

KURUMLARIN KAZI RUHSATLARINDA İZLENECEK YOL HARİTASI KONUŞULDU

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.01.2021 - 10:58, Güncelleme: 07.01.2021 - 11:11 2789+ kez okundu.
 

KURUMLARIN KAZI RUHSATLARINDA İZLENECEK YOL HARİTASI KONUŞULDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yapılan değişikliğe göre, Telekom, Tedaş, Meski, Aksagaz, Türksat vb. altyapı kurumları tarafından yatırım ve arıza kapsamında sokaklarda yapılacak kazıların ruhsat verme ve tahrip ücretini alma yetkisi ilçe belediyelerine verildi. Toplantıda, söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklikle ilgili bilgilendirme yapılırken, izlenecek yol haritası konuşuldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığı’nın Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik ile Telekom, Tedaş, Meski, Aksagaz, Türksat vb. altyapı kurumları tarafından yatırım ve arıza kapsamında sokaklarda yapılacak kazıların ruhsat verme ve tahrip ücretini alma yetkisi ilçe belediyelerine verildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Suat Bağrıaçık, AYKOME Şube Müdürü Zuhal Özananar, ilçe belediyeleri yetkilileri ve altyapı çalışmaları yapan kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda, yönetmelikte yapılan değişiklikle ilgili bilgilendirme yapılırken, izlenecek yol haritası konuşuldu. Sokaklarda kazı ruhsat iznini verme yetkisi ilçe belediyelerine verildi İlgili yönetmeliğin Alt Yapı Koordinasyon Merkezi Kuruluş, Görev ve Yetkileri kısmında yer alan 8. maddenin f bendinde yapılan değişikliğe göre, ilçe belediye sınırları dahilinde olan yatırım ve arızaya yönelik altyapı kazılarında yapılacak kazı işlemlerine kendi sınırları dahilinde ruhsat iznini büyükşehir değil, ilçe belediyeleri verecek. Büyükşehir Belediyesi, kendi sınırları dahilinde (caddelerde) yapılacak kazılara ruhsat verecek ve bundan sonraki süreçte koordinasyon görevine devam ederek, evrak ve takip sistemi konusunda ilçe belediyelerine gereken desteği sağlayacak. Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan toplantının ardından ilçe belediyelerinin yetkililerine konuyla ilgili Aykome modülü üzerinden çalışma bilgisi verildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yapılan değişikliğe göre, Telekom, Tedaş, Meski, Aksagaz, Türksat vb. altyapı kurumları tarafından yatırım ve arıza kapsamında sokaklarda yapılacak kazıların ruhsat verme ve tahrip ücretini alma yetkisi ilçe belediyelerine verildi. Toplantıda, söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklikle ilgili bilgilendirme yapılırken, izlenecek yol haritası konuşuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik ile Telekom, Tedaş, Meski, Aksagaz, Türksat vb. altyapı kurumları tarafından yatırım ve arıza kapsamında sokaklarda yapılacak kazıların ruhsat verme ve tahrip ücretini alma yetkisi ilçe belediyelerine verildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Suat Bağrıaçık, AYKOME Şube Müdürü Zuhal Özananar, ilçe belediyeleri yetkilileri ve altyapı çalışmaları yapan kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda, yönetmelikte yapılan değişiklikle ilgili bilgilendirme yapılırken, izlenecek yol haritası konuşuldu.

Sokaklarda kazı ruhsat iznini verme yetkisi ilçe belediyelerine verildi

İlgili yönetmeliğin Alt Yapı Koordinasyon Merkezi Kuruluş, Görev ve Yetkileri kısmında yer alan 8. maddenin f bendinde yapılan değişikliğe göre, ilçe belediye sınırları dahilinde olan yatırım ve arızaya yönelik altyapı kazılarında yapılacak kazı işlemlerine kendi sınırları dahilinde ruhsat iznini büyükşehir değil, ilçe belediyeleri verecek.

Büyükşehir Belediyesi, kendi sınırları dahilinde (caddelerde) yapılacak kazılara ruhsat verecek ve bundan sonraki süreçte koordinasyon görevine devam ederek, evrak ve takip sistemi konusunda ilçe belediyelerine gereken desteği sağlayacak.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan toplantının ardından ilçe belediyelerinin yetkililerine konuyla ilgili Aykome modülü üzerinden çalışma bilgisi verildi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.