İBT WEB

Sağlık çalışanları bu kez kovandan kaçan arılara müdahale etti

Genel 07.05.2020 - 07:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 2807+ kez okundu.
 

Sağlık çalışanları bu kez kovandan kaçan arılara müdahale etti

Artvin’in Borçka ilçesinde kovandan kaçan bal arıları hastanenin üçüncü katında oğul verdi. Arıların yardımına ise sağlık çalışanları koştu. Borçka Devlet Hastanesi’nin 3. kat dış duvarındaki kısma oğul veren bal arılarına sağlık çalışanları ve ilçede arıcılık yapan vatandaşlar müdahale etti. Bal arıları vatandaşlara zarar vermemesi için hastane çalışanı ve aynı zamanda arıcılık yapan Yaşar Müti, arı üreticileri eşliğinde oğul veren arılar için çalışma başlattı. Arkadaşı yarımıyla pencereden uzanan Muti, iki saatlik uğraşının ardından bal arılarını bulundukları yerden köpük kovana doldurularak güvenli bir alana taşıdı. İlçede arıcılık yapan ve görüntüleri cep telefonuna kaydeden İhsan Yılmaz, arıların üreme döneminde olduğunu belirterek, kovandan kaçan anne arıların yeni bir oğul verdiğini söyledi. Yılmaz, “Bu mevsimler bu tür olaylar sürekli olur. Anne arı nereye giderse yavrular o bölgede toplanır, ama ilk kez hastane binasında toplandığını gördüm. Sağlık çalışanlarımız bu kez arıların yardımına koştu kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Bal arıları sağlık çalışanına hediye edildi Öte yandan hastane binasında oğul veren arıların sahibi çıkmayınca, ilçede arıcılıkla uğraşan vatandaş ‘doğanın hediyesi’ olduğunu söyleyerek bal arılarını arıcılıktan anlayan sağlık çalışanı Yaşar Muti’ye hediye ettiler.
Artvin’in Borçka ilçesinde kovandan kaçan bal arıları hastanenin üçüncü katında oğul verdi. Arıların yardımına ise sağlık çalışanları koştu.
Borçka Devlet Hastanesi’nin 3. kat dış duvarındaki kısma oğul veren bal arılarına sağlık çalışanları ve ilçede arıcılık yapan vatandaşlar müdahale etti.
Bal arıları vatandaşlara zarar vermemesi için hastane çalışanı ve aynı zamanda arıcılık yapan Yaşar Müti, arı üreticileri eşliğinde oğul veren arılar için çalışma başlattı. Arkadaşı yarımıyla pencereden uzanan Muti, iki saatlik uğraşının ardından bal arılarını bulundukları yerden köpük kovana doldurularak güvenli bir alana taşıdı.
İlçede arıcılık yapan ve görüntüleri cep telefonuna kaydeden İhsan Yılmaz, arıların üreme döneminde olduğunu belirterek, kovandan kaçan anne arıların yeni bir oğul verdiğini söyledi. Yılmaz, “Bu mevsimler bu tür olaylar sürekli olur. Anne arı nereye giderse yavrular o bölgede toplanır, ama ilk kez hastane binasında toplandığını gördüm. Sağlık çalışanlarımız bu kez arıların yardımına koştu kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bal arıları sağlık çalışanına hediye edildi
Öte yandan hastane binasında oğul veren arıların sahibi çıkmayınca, ilçede arıcılıkla uğraşan vatandaş ‘doğanın hediyesi’ olduğunu söyleyerek bal arılarını arıcılıktan anlayan sağlık çalışanı Yaşar Muti’ye hediye ettiler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.