İBT WEB

Şırnak’ta görülen ölü semenderler, araştırılmak üzere Ankara’ya gönderilecek

06.05.2020 - 06:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 2984+ kez okundu.
 

Şırnak’ta görülen ölü semenderler, araştırılmak üzere Ankara’ya gönderilecek

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ölü bulunan nesli tükenmekte olan benekli semenderler, araştırılmak üzere Ankara’ya gönderilecek. Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Başaran köyündeki Hıyarto deresinde yaşayan benekli semenderlerin geçtiğimiz günlerde dere kenarında ölü halde bulunması üzerine harekete geçti. Ani ölüm nedenleri araştırılacak olan benekli semenderlerden numuneler alınarak Ankara’ya gönderilecek. Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Aktaş, dere yatağında bulunan ölü ve canlı semenderlerin bir kaçından numune alarak Ankara’ya göndereceklerini söyledi. Aktaş, "Dünyada nesli tehlike altında olan benekli semenderlerin ölüm nedenlerini öğrenmek için incelemelerde bulunduk. Ve onlarca benekli semenderin derede öldüğünü gördük. Şimdi bunlardan bir kaçını alıp göndereceğiz. Gerek Ankara Etüt Araştırma Enstitüsü gerek Şırnak Doğal Hayatı Koruma Müdürlüğünden bize ulaştılar. Bizde bunun üzerine nesli tükenmekte olan benekli semenderlerin ölüm sebeplerini araştırmak için buraya geldik. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ölüm nedenleri kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ölü bulunan nesli tükenmekte olan benekli semenderler, araştırılmak üzere Ankara’ya gönderilecek.
Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Başaran köyündeki Hıyarto deresinde yaşayan benekli semenderlerin geçtiğimiz günlerde dere kenarında ölü halde bulunması üzerine harekete geçti. Ani ölüm nedenleri araştırılacak olan benekli semenderlerden numuneler alınarak Ankara’ya gönderilecek.
Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Aktaş, dere yatağında bulunan ölü ve canlı semenderlerin bir kaçından numune alarak Ankara’ya göndereceklerini söyledi. Aktaş, "Dünyada nesli tehlike altında olan benekli semenderlerin ölüm nedenlerini öğrenmek için incelemelerde bulunduk. Ve onlarca benekli semenderin derede öldüğünü gördük. Şimdi bunlardan bir kaçını alıp göndereceğiz. Gerek Ankara Etüt Araştırma Enstitüsü gerek Şırnak Doğal Hayatı Koruma Müdürlüğünden bize ulaştılar. Bizde bunun üzerine nesli tükenmekte olan benekli semenderlerin ölüm sebeplerini araştırmak için buraya geldik. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ölüm nedenleri kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.