İBT WEB

Somali’de eşi vefat edince ortada kalan 3 çocuğunun Türkiye’ye getirilmesini istiyor

Genel 06.05.2020 - 12:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 1868+ kez okundu.
 

Somali’de eşi vefat edince ortada kalan 3 çocuğunun Türkiye’ye getirilmesini istiyor

Somali’den yaklaşık 10 ay önce 6 çocuğuyla Isparta’ya gelen Aişe Abdullah Mahanmet, geçtiğimiz hafta eşinin vefat etmesi nedeniyle Somali’de kalan 3 çocuğunun Türkiye’ye getirilmesini istiyor. Mahanmet, “Çocuklarım yalnız kaldı, bize yardımcı olsunlar, çocuklarıma hep birlikte yaşamak istiyoruz” dedi. Somalili 45 yaşındaki Aişe Abdullah Mahanmet, yaklaşık 10 ay önce 9 çocuğundan 6’sını alarak Türkiye’ye geldi. Isparta’da Pirimehmet Mahallesi 1715 Sokak’ta bir eve yerleşen Mahanmet, 6 çocuğuyla birlikte burada yaşamaya başladı. Geçtiğimiz hafta Somali’de yaşayan eşinin vefat ettiğini öğrenen Mahanmet, Somali’de kalan 3 çocuğunun Türkiye’ye getirilmesini istiyor. Mahanmet, bu konuda yetkililerden yardım beklediğini söyledi. “Çocuklarımla hep birlikte yaşamak istiyoruz” Eşinin çalışmak için 3 çocuğuyla birlikte Somali’de kaldığını belirten Aişe Abdullah Mahanmet, “Oradaki kızım aradı ve babasının vefat ettiğini söyledi. Biz de yaklaşık 10 ay önce 6 çocuğumla Türkiye’ye geldik. Somali’deki 3 çocuğumu getirmek istiyorum. Çünkü komşularım bakıyor. Benim çocuklarımın getirilmesine yardımcı olunsun. Ben bir anne olarak tek başımayım. Çocuklarımla hep birlikte yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
Somali’den yaklaşık 10 ay önce 6 çocuğuyla Isparta’ya gelen Aişe Abdullah Mahanmet, geçtiğimiz hafta eşinin vefat etmesi nedeniyle Somali’de kalan 3 çocuğunun Türkiye’ye getirilmesini istiyor. Mahanmet, “Çocuklarım yalnız kaldı, bize yardımcı olsunlar, çocuklarıma hep birlikte yaşamak istiyoruz” dedi.
Somalili 45 yaşındaki Aişe Abdullah Mahanmet, yaklaşık 10 ay önce 9 çocuğundan 6’sını alarak Türkiye’ye geldi. Isparta’da Pirimehmet Mahallesi 1715 Sokak’ta bir eve yerleşen Mahanmet, 6 çocuğuyla birlikte burada yaşamaya başladı. Geçtiğimiz hafta Somali’de yaşayan eşinin vefat ettiğini öğrenen Mahanmet, Somali’de kalan 3 çocuğunun Türkiye’ye getirilmesini istiyor. Mahanmet, bu konuda yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

“Çocuklarımla hep birlikte yaşamak istiyoruz”
Eşinin çalışmak için 3 çocuğuyla birlikte Somali’de kaldığını belirten Aişe Abdullah Mahanmet, “Oradaki kızım aradı ve babasının vefat ettiğini söyledi. Biz de yaklaşık 10 ay önce 6 çocuğumla Türkiye’ye geldik. Somali’deki 3 çocuğumu getirmek istiyorum. Çünkü komşularım bakıyor. Benim çocuklarımın getirilmesine yardımcı olunsun. Ben bir anne olarak tek başımayım. Çocuklarımla hep birlikte yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.