İBT WEB

SUVER 2020 ÜRETİME BAŞLADI

Ekonomi (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 05.04.2021 - 09:46, Güncelleme: 05.04.2021 - 09:46 2341+ kez okundu.
 

SUVER 2020 ÜRETİME BAŞLADI

SUVER 2020 ÜRETİME BAŞLADI

SUVER 2020 ÜRETİME BAŞLADI ARTIK KAYIP, KAÇAK YOK! Ordu Büyükşehir Belediyesi, teknoloji ve yazılımı özel tasarlanan, Türkiye’de ilk olan ve GSM ile uzaktan dolum yapılabilen SUVER 2020 isimli su sayacının üretim ile montaj çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "yaptığımız bu sistem sadece Türkiye’de değil dünyada da adından söz ettirecek”dedi. “Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu” sloganıyla Türkiye’de adından söz ettiren bir belediyecilik anlayışı izleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başlattığı projeler meyvelerini vermeye başladı. Klasik belediyecilik dışında teknolojiyi her alanda kullanarak vatandaşlara verilen hizmet kalitesini arttıran Ordu Büyükşehir Belediyesi, elektronik su sayacını da kendisi üretiyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan ORYAZ tarafından tasarlanan SUVER 2020 isimli su sayacının üretildiği Fatsa ilçesine bağlı Bolaman mevkiindeki OSKİ’nin Ek Hizmet Binasında kurulan tesiste incelemelerde bulundu. Üretilecek sayaçlara hem elektronik kartla hem de GSM’le uzaktan yükleme yapılabileceğini vurgulayan Başkan Güler, yeni sayaçla birlikte su israfının da önüne geçileceğini söyledi. AYDA 10 BİN SAYAÇ ÜRETİLEBİLECEK Kurulan tesisin ayda 10 bin su sayacı üretme kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Başkan Güler, “Klasik belediyeciliğin dışındaki çalışmalarla biz örnek bir çalışma ortamı oluşturduk. 4 tane şirket kurmuştuk. Bu şirketlerden bir tanesi de Ordu Yazılım Şirketimiz. Dolayısıyla yazılım teknolojisindeki güçlülüğümüzü Ordulu gençler ve teknisyenler göstermiş oldu. Belediyemizin kurduğu Ordu Yazılım Şirketimizle burada somut olarak da Su verimliliği (SUVER) isimli sayacı yaptık. Şimdi bunu Türkiye ve dışardan satmak üzere bizlere teklifler geliyor” dedi. GSM’LE SU YÜKLENEBİLECEK Yazılımın tamamen kendilerine ait olduğunu belirten Başkan Güler, “Bu yazılım tamamen bizim teknik arkadaşlarımıza ait. Sayacımızın en güzel özelliklerinden bir tanesi anında GSM’le cep telefonu üzerinden yükleme ve ödeme yapabiliyorsunuz. Son derece akıllı bir sayaç yapmış olduk. Ordu belki bu noktada bir sürpriz yapıyor diyebiliriz. Yaptığımız bu sistemle sadece Türkiye’de değil dünyada da adından söz ettirecek. Çünkü bu her eve lazım olan sayaçlardan bir tanesi. Hem de su verimliliği ve kayıp kaçak oranında hayatımızı kolaylaştıran bir sistemi Ordulu arkadaşlarımız ve teknisyenlerimiz yapmış oldu. Bir damla suyu dahi ölçebilen bir sistem kurmuş olduk.Onları kutluyorum” diye konuştu.
SUVER 2020 ÜRETİME BAŞLADI

SUVER 2020 ÜRETİME BAŞLADI

ARTIK KAYIP, KAÇAK YOK!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, teknoloji ve yazılımı özel tasarlanan, Türkiye’de ilk olan ve GSM ile uzaktan dolum yapılabilen SUVER 2020 isimli su sayacının üretim ile montaj çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "yaptığımız bu sistem sadece Türkiye’de değil dünyada da adından söz ettirecek”dedi.

“Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu” sloganıyla Türkiye’de adından söz ettiren bir belediyecilik anlayışı izleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başlattığı projeler meyvelerini vermeye başladı. Klasik belediyecilik dışında teknolojiyi her alanda kullanarak vatandaşlara verilen hizmet kalitesini arttıran Ordu Büyükşehir Belediyesi, elektronik su sayacını da kendisi üretiyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan ORYAZ tarafından tasarlanan SUVER 2020 isimli su sayacının üretildiği Fatsa ilçesine bağlı Bolaman mevkiindeki OSKİ’nin Ek Hizmet Binasında kurulan tesiste incelemelerde bulundu.

Üretilecek sayaçlara hem elektronik kartla hem de GSM’le uzaktan yükleme yapılabileceğini vurgulayan Başkan Güler, yeni sayaçla birlikte su israfının da önüne geçileceğini söyledi.

AYDA 10 BİN SAYAÇ ÜRETİLEBİLECEK

Kurulan tesisin ayda 10 bin su sayacı üretme kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Başkan Güler,

“Klasik belediyeciliğin dışındaki çalışmalarla biz örnek bir çalışma ortamı oluşturduk. 4 tane şirket kurmuştuk. Bu şirketlerden bir tanesi de Ordu Yazılım Şirketimiz. Dolayısıyla yazılım teknolojisindeki güçlülüğümüzü Ordulu gençler ve teknisyenler göstermiş oldu. Belediyemizin kurduğu Ordu Yazılım Şirketimizle burada somut olarak da Su verimliliği (SUVER) isimli sayacı yaptık. Şimdi bunu Türkiye ve dışardan satmak üzere bizlere teklifler geliyor”

dedi.

GSM’LE SU YÜKLENEBİLECEK

Yazılımın tamamen kendilerine ait olduğunu belirten Başkan Güler,

“Bu yazılım tamamen bizim teknik arkadaşlarımıza ait. Sayacımızın en güzel özelliklerinden bir tanesi anında GSM’le cep telefonu üzerinden yükleme ve ödeme yapabiliyorsunuz. Son derece akıllı bir sayaç yapmış olduk. Ordu belki bu noktada bir sürpriz yapıyor diyebiliriz. Yaptığımız bu sistemle sadece Türkiye’de değil dünyada da adından söz ettirecek. Çünkü bu her eve lazım olan sayaçlardan bir tanesi. Hem de su verimliliği ve kayıp kaçak oranında hayatımızı kolaylaştıran bir sistemi Ordulu arkadaşlarımız ve teknisyenlerimiz yapmış oldu. Bir damla suyu dahi ölçebilen bir sistem kurmuş olduk.Onları kutluyorum”

diye konuştu.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.