İBT WEB

Tarsus Belediyesi, 134 mahallede çiftçileri bilgilendiriyor

17.06.2020 - 11:46, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 2245+ kez okundu.
 

Tarsus Belediyesi, 134 mahallede çiftçileri bilgilendiriyor

MERSİN (İHA) – Mersin’in Tarsus Belediyesi, kırsal kesimde bulunan 134 mahallede çiftçilere tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına başladı. Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler ve Veteriner İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler, ilçe genelinde 134 mahalleyi tek tek ziyaret etmeye başladı. Tarım ve hayvancılıkta doğru adımların atılmasına yönelik bilgilendirme desteğinde bulunan ekipler, her gün bir mahallede vatandaşlarla bir araya geliyor. Ekipler, proje kapsamında çiftçilere, fidan dağıtımı, doğru gübreleme, toprak analizi ve tarımda ilaçlama konularında bilgilendirme yapıyor. Bunun yanı sıra, vatandaşlara hayvancılık konusunda da hangi ırkın daha verimli olduğu, besi hayvancılığında doğru yem kullanılması ve hayvansal atıkların nasıl değerlendirileceği konularında önerilerde bulunuluyor.
MERSİN (İHA) – Mersin’in Tarsus Belediyesi, kırsal kesimde bulunan 134 mahallede çiftçilere tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına başladı.
Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler ve Veteriner İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler, ilçe genelinde 134 mahalleyi tek tek ziyaret etmeye başladı. Tarım ve hayvancılıkta doğru adımların atılmasına yönelik bilgilendirme desteğinde bulunan ekipler, her gün bir mahallede vatandaşlarla bir araya geliyor.
Ekipler, proje kapsamında çiftçilere, fidan dağıtımı, doğru gübreleme, toprak analizi ve tarımda ilaçlama konularında bilgilendirme yapıyor. Bunun yanı sıra, vatandaşlara hayvancılık konusunda da hangi ırkın daha verimli olduğu, besi hayvancılığında doğru yem kullanılması ve hayvansal atıkların nasıl değerlendirileceği konularında önerilerde bulunuluyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.