İBT WEB

TARSUS CHP DEN ATATÜRK ANITINA 98 YIL ÇELENGİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 09.09.2021 - 14:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:27 1772+ kez okundu.
 

TARSUS CHP DEN ATATÜRK ANITINA 98 YIL ÇELENGİ

TARSUS CHP DEN ATATÜRK ANITINA 98 YIL ÇELENGİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 98 yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutluyor. Tarsus CHP tarafından, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.Geçmiş dönem CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, Büyükşehir Meclis Üyeleri Ali Uyan, Ali Boltaç ile Av.Ünzile Kuru, Tarsus Belediye Meclis üyeleri Av. Mert Keleşoğlu, Aydın Polat, Gürbüz Günaştı, SedatAykanat, M. Faruk Dalkılınç, Çetin Sarı ile Hakan Canan Can, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri,yöneticilerin ve partililerin katılım gösterdiği programda, İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, beraberinde Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ile birlikte anıta çelenk sunumu gerçekleştirdi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Başkan Ozan Varal, CHP’nin 98 yıl önce emperyalist işgale boyun eğmeyenler tarafından kurulduğunu vurgulayarak, “CHP, bu topraklarda umudu ve özgürlüğü yeşertti. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeniden Atatürk’ün Türkiye’sini kurmak, Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak için iktidara yürüyoruz” ifadelerini kullandı.İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Cumhuriyet Halk Partililer olarak gücümüzü,“En hakiki mürşit ilimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten,“Türkiye’nin tapusu Lozan’ı imzalayan” İsmet İnönü’den, “Milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına” yazan Bülent Ecevit’ten,“Hak, Hukuk, Adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyerek tarih yazan” Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alıyoruz.Köklerini ve temelini Kuvayi Milliye 'den alan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran,Türkiye'de çok partili sistemin gelişmesinin önünü açan, Anadolu insanını padişah kulu olmaktan kurtarıp çağdaş birey olmaya taşıyan Cumhuriyet Halk Partililer olarak Halkla beraber; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün izinde; haramilerin saltanatını yıkıp, yerel iktidar ile yükselttiğimizmücadeleyi, Cumhuriyet’in 100 Yılında Halkın iktidarı ile taçlandırmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.Başkan Varal, “Cumhuriyet Halk Parti’mizin kuruluşunun 98 yılını kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere merhum Genel başkanlarımızın anısı önünde saygı ile eğiliyor,hayatta olan genel başkanlarımıza uzun ömürler diliyorum. Onurla, gururla, umutla! #CHP98Yaşında,kutlu olsun!” dedi.  
TARSUS CHP DEN ATATÜRK ANITINA 98 YIL ÇELENGİ


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 98 yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutluyor. Tarsus CHP tarafından, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.Geçmiş dönem CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, Büyükşehir Meclis Üyeleri Ali Uyan, Ali Boltaç ile Av.Ünzile Kuru, Tarsus Belediye Meclis üyeleri Av. Mert Keleşoğlu, Aydın Polat, Gürbüz Günaştı, SedatAykanat, M. Faruk Dalkılınç, Çetin Sarı ile Hakan Canan Can, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri,yöneticilerin ve partililerin katılım gösterdiği programda, İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, beraberinde Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ile birlikte anıta çelenk sunumu gerçekleştirdi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Başkan Ozan Varal, CHP’nin 98 yıl önce emperyalist işgale boyun eğmeyenler tarafından kurulduğunu vurgulayarak, “CHP, bu topraklarda umudu ve özgürlüğü yeşertti. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeniden Atatürk’ün Türkiye’sini kurmak, Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak için iktidara yürüyoruz” ifadelerini kullandı.İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Cumhuriyet Halk Partililer olarak gücümüzü,“En hakiki mürşit ilimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten,“Türkiye’nin tapusu Lozan’ı imzalayan” İsmet İnönü’den,
“Milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına” yazan Bülent Ecevit’ten,“Hak, Hukuk, Adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyerek tarih yazan” Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alıyoruz.Köklerini ve temelini Kuvayi Milliye 'den alan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran,Türkiye'de çok partili sistemin gelişmesinin önünü açan, Anadolu insanını padişah kulu olmaktan kurtarıp çağdaş birey olmaya taşıyan Cumhuriyet Halk Partililer olarak Halkla beraber; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün izinde; haramilerin saltanatını yıkıp, yerel iktidar ile yükselttiğimizmücadeleyi, Cumhuriyet’in 100 Yılında Halkın iktidarı ile taçlandırmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.Başkan Varal, “Cumhuriyet Halk Parti’mizin kuruluşunun 98 yılını kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa
Kemal Atatürk başta olmak üzere merhum Genel başkanlarımızın anısı önünde saygı ile eğiliyor,hayatta olan genel başkanlarımıza uzun ömürler diliyorum. Onurla, gururla, umutla! #CHP98Yaşında,kutlu olsun!” dedi.
 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.