İBT WEB

Tutdere, Ortaca Köyünün iletişim sorununu meclise taşıdı

Genel 03.09.2020 - 08:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 4259+ kez okundu.
 

Tutdere, Ortaca Köyünün iletişim sorununu meclise taşıdı

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Gerger ilçesine bağlı Ortaca Köyünün iletişim sorunlarını meclis gündemine taşıdı. TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Ortaca Köyü sakinlerinin telefonla konuşabilmek için dağ bayır demeden şebeke aradığını söyledi. TBMM Katip Üyesi Tutdere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Ortaca Köyü’nde yaşayan yurttaşlarımızın dış dünya ile iletişimleri neredeyse kesilmiş durumdadır. Köylüler tarafından iletilen şikayetlerde hiçbir surette telefonla iletişim kuramadıkları bildirilmiştir. Daha önce gerek muhtar gerek köyde yaşayan yurttaşlar olarak ilgili makamlara başvurularını yaptıklarını ancak bugüne kadar sorunlarının çözümü noktasında herhangi bir somut adım atılmadığını belirtmişlerdir. Yaklaşık 350 kişilik nüfusa sahip bu köyümüzün halihazırda bulunan yol problemine bir de iletişim sorunu eklenince durum bakanlığınızın ulaşan ve erişen Türkiye’ söylemiyle ters düşmektedir. Ortaca köyü sakinleri iletişim ve şebeke sorunlarının çözümü noktasında bakanlığınızca çalışma yürütülmesini ve civar köyleri de kapsayacak şekilde bir baz istasyonu kurulmasını talep etmektedirler. Köylülerimiz iletişimin olmamasından dolayı hastanelerden randevu dahi alamıyor. Bu durum içinde bulunduğumuz yüzyıla yakışmıyor. Gergerliler, Ortacalılar bunu hak etmiyor. Bu sorun ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır” ifadeleri yer aldı.
TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Gerger ilçesine bağlı Ortaca Köyünün iletişim sorunlarını meclis gündemine taşıdı.
TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Ortaca Köyü sakinlerinin telefonla konuşabilmek için dağ bayır demeden şebeke aradığını söyledi.
TBMM Katip Üyesi Tutdere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Ortaca Köyü’nde yaşayan yurttaşlarımızın dış dünya ile iletişimleri neredeyse kesilmiş durumdadır. Köylüler tarafından iletilen şikayetlerde hiçbir surette telefonla iletişim kuramadıkları bildirilmiştir. Daha önce gerek muhtar gerek köyde yaşayan yurttaşlar olarak ilgili makamlara başvurularını yaptıklarını ancak bugüne kadar sorunlarının çözümü noktasında herhangi bir somut adım atılmadığını belirtmişlerdir. Yaklaşık 350 kişilik nüfusa sahip bu köyümüzün halihazırda bulunan yol problemine bir de iletişim sorunu eklenince durum bakanlığınızın ulaşan ve erişen Türkiye’ söylemiyle ters düşmektedir. Ortaca köyü sakinleri iletişim ve şebeke sorunlarının çözümü noktasında bakanlığınızca çalışma yürütülmesini ve civar köyleri de kapsayacak şekilde bir baz istasyonu kurulmasını talep etmektedirler. Köylülerimiz iletişimin olmamasından dolayı hastanelerden randevu dahi alamıyor. Bu durum içinde bulunduğumuz yüzyıla yakışmıyor. Gergerliler, Ortacalılar bunu hak etmiyor. Bu sorun ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır” ifadeleri yer aldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.